۹۹ سال شکوفایی و بهرهبرداری از طرحهای مهم معدنی
۹۹ سال شکوفایی و بهرهبرداری از طرحهای مهم معدنی به گزارش روند بورس امروز، ایران ۷ درصد معادن جهان را در اختیار دارد. ارزش معادن ایران ۱۰۰ میلیارد دلار برآورد شده است که در صورت سرمایه گذاری این عدد قطعا افزایش پیدا خواهد کرد. معادن ایران محوطه باز و در کلاس جهانی هستند. مانند معدن […]
۹۹ سال شکوفایی و بهرهبرداری از طرحهای مهم معدنی
به گزارش روند بورس امروز، ایران ۷ درصد معادن جهان را در اختیار دارد. ارزش معادن ایران ۱۰۰ میلیارد دلار برآورد شده است که در صورت سرمایه گذاری این عدد قطعا افزایش پیدا خواهد کرد. معادن ایران محوطه باز و در کلاس جهانی هستند. مانند معدن سرچشمه با ۱۲ میلیارد تن با گرید ۷ درصد. معدن روی انگوران با ذخیره باقی مانده ۹ میلیون تن با گرید ۳۵ درصد، معدن روی مراغه با ۱۶۰ میلیون تن با گرید ۲ درصد و معدن سنگ آهن سنگان با ذخیره ۱.۲ میلیارد تن (رتبه نهم جهان). وجود این معادن در کنار معادن کوچک و بزرگ دیگر باعث شده تا شرایط معادن در کشورمان مناسب باشد.
نگاهی به عملکرد به ده ماهه امسال معادن
تعداد پروانههای اکتشاف در ده ماهه امسال به ۵۰۴ فقره رسیده است که نسبت به ده ماهه سال گذشته، ۱۵ درصدکاهش داشته است. همچنین در این مدت ۹۸۹ گواهی کشف صادر شده که نشان از ۲.۵ درصد افزایش نسبت به ده ماهه سال گذشته دارد. پروانه بهره برداری صادره نیز ۳۳۳ فقره بوده است. اشتغال ایجاد شده از مجوزهای صادره نیز بالغ بر ۲۹۳۳ نفر بودکه نسبت به سال گذشته بیش از ۱۴ درصد افزایش داشته است.
افزایش ۷درصد تولید فولاد
در حوزه تولید، فولاد خام در حدود ۲۰ میلیون تن تولید شده که نسبت به ده ماه سال گذشته افزایش حدود ۷ درصدی را شاهد بودیم. محصولات فولادی نیز حدود ۱۸ میلیون تن بوده که آن هم رشد بیش از ۹ درصدی داشته است. در بخش کاتد مس تولید طی ۱۰ ماه از سال جاری به بیش از ۲۰۸ هزار تن رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل رشدی ۳ درصدی داشته است. همچنین در بخش آلومینیوم ۱۹۳ هزار تن آلومینا تولید شده که نسبت به ده ماهه سال قبل در حدود ۲ درصدکاهش را شاهد بودیم.
پیشبینی تولید در حوزه معدن و سال شکوفایی صنعت و معدن
در سال ۱۳۹۹ پیش بینی می شود که در حوزه معدن شاهد پیشرفت های خوبی باشیم. در شرکت میدکو طرح هایی در حوزه مس و فولاد به بهره برداری خواهد رسید. همچنین در منطقه گل گهر شاهد افتتاح طرح های آهن اسفنجی و ورق فولادی در شرکت های جهان فولاد سیرجان، توسعه آهن و فولاد گل گهر و … خواهیم بود. همچنین طرح ۵ میلیون تنی گندله در شرکت گهر زمین به احتمال فراوان به بهره برداری می رسد. در بخش مس هم در شرکت ملی صنایع مس ایران شاهد افزایش ظرفیت در تولید کنستانتره و کاتد خواهیم بود. طرح های دیگری هم در مناطق سنگان و مرکزی به بهرهلداری میرسند. با عنایت به مطالب فوق به نظر میرسد با همت مدیران شرکتهای معدنی، سال ۱۳۹۹ سال شکوفایی و به بهره برداری رسیدن طرحهای مهم معدنی خواهیم بود.