فعالیت‌های اقتصادی در کشور ما عمدتاً به دو گروه کشاورزی و صنعتی مربوط می‌شود که من به عنوان یک صنعت گر درخواست دارم از دولت تا تمرکز اصلی را بر موضوع صنعت بگذارد چرا که با توجه به کم آبی و بالا بودن قیمت آن تولید در کشاورزی در اغلب محصولات مقرون به صرفه نیست و با توجه به کم آبی در برخی مناطق مصرف در حوزه باعث کمبود آب معیشتی مردم می‌شود.بنابراین طبیعی است که سیاست گذاری کلان و درازمدت، رفتن به سمت صنعتی شدن به نفع این کشور هست.

مهدی بستانچی،عضو هیأت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیستمهای تهویه مطبوع کشور، در رابطه با وضعیت صنعت کشور با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت.

بستانچی گفت:با توجه به اینکه میزان اهمیتی که به تولید در کشور دادند کم شده است به تبع آن واحدهای تولیدی نیز ضعیف شدند به طوری که اثرات ضعیف شدن واحدهای تولیدی را امروزه مشاهده می‌کنیم.این واحد های بزرگی که امروز از آن‌ ها یاد می‌ کنند و اعلام می‌ کنند که تعطیل شده است به یک‌ باره به مرز ورشکستگی نرسیده‌اند. بلکه طی یک فرآیند حداقل ده تا پانزده ساله این اتفاق افتاده و در این مدت نیز حمایتی از آن‌ها نشده است تا به مرز تعطیلی رسیده‌اند.

وی افزود:فعالیت‌های اقتصادی در کشور ما عمدتاً به دو گروه کشاورزی و صنعتی مربوط می‌شود که من به عنوان یک صنعت گر درخواست دارم از دولت تا تمرکز اصلی را بر موضوع صنعت بگذارد چرا که با توجه به کم آبی و بالا بودن قیمت آن تولید در کشاورزی در اغلب محصولات مقرون به صرفه نیست و با توجه به کم آبی در برخی مناطق مصرف در حوزه باعث کمبود آب معیشتی مردم می‌شود.بنابراین طبیعی است که سیاست گذاری کلان و درازمدت، رفتن به سمت صنعتی شدن به نفع این کشور هست.

عضو هیأت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیستمهای تهویه مطبوع کشور در ادامه اشاره کرد: امروزه در بسیاری از کشورها آب مجازی وارد می‌کنند درحالی‌که متأسفانه کشور ما از جمله کشورهایی است که آب مجازی صادر می‌کند؛ مثلاً ما بزرگ‌ترین صادرکننده هندوانه در دنیا هستیم.در واقع هندوانه آب مجازی است که به کشورهای دیگر صادر می‌شود چرا که برای هر کیلو هندوانه بیش از هزینه تمام شده آن آب مصرف می‌شود و سپس ما آن را صادر می‌کنیم. پس به همین دلیل لازم است که ما به کشاورزی نیز از منظر صنعتی نگاه کنیم و صنعتی شدن کشاورزی اشتغال‌ زایی در این بخش را نیز متحول می‌کند و باید برای آن نیز فکر و برنامه‌ای داشته باشیم.

بیشتر بخوانید:  بانک ملی ایران بیشترین میزان تسهیلات بانک های تجاری را پرداخت کرد

وی اضافه کرد:طی ۷ الی ۸ سال اخیر کمتر به این موضوع پرداخته‌ شده و به بخش صنعت خیلی فشار وارد آمده و در عوض شاهد واردات بی‌رویه به طرق مختلف بودیم.همان طور که از آمارها مشخص است در این مدت شاهد واردات بی‌ رویه محصولات و کالاها حتی در برخی مواقع استاندارد آن کالا تدوین نیز نشده بود.این در حالی است که ما برای صادرات به همان کشورها باید استانداردهای مورد نظر را داشته باشیم این در حالی است که ما هیچ‌گاه از آن‌ها برای واردات کالاها استاندارد و چارچوب خاص تعیین نکرده‌ایم.

بستانچی در انتها گفت:البته در دو سال اخیر از سوی سازمان استاندارد سخت‌گیری‌هایی برای واردات کالاها نیز شده است اما در گذشته وضع بدین شکل نبود و واردات کالاهای بی‌ کیفیت به صنعت ما صدمه زیادی وارد کرد.