فرصت اصلاح پرتفوی…
فرصت اصلاح پرتفوی… به گزارش روند بورس امروز، با عنایت به تأثیر «ویروس کرونا» بر اقتصاد جهانی ، به نظر می رسد صنایع مرتبط با بازارهای جهانی در کوتاه مدت و یا میان مدت (فرض بدبینانه) شاهد استراحت قیمتی باشند و البته کاهش بیش از این را نیز متصور نیستیم. برای اثبات مدعای خود کافیست […]
فرصت اصلاح پرتفوی…
به گزارش روند بورس امروز، با عنایت به تأثیر «ویروس کرونا» بر اقتصاد جهانی ، به نظر می رسد صنایع مرتبط با بازارهای جهانی در کوتاه مدت و یا میان مدت (فرض بدبینانه) شاهد استراحت قیمتی باشند و البته کاهش بیش از این را نیز متصور نیستیم.
برای اثبات مدعای خود کافیست به قرنطینه اغلب کشورهای صنعتی و برتر اقتصادی اشاره کنیم. هند بعنوان سومین کشور مصرف کننده نفت در قرنطینه به سر می برد و قطعاً تقاضای نفت را محدود می کند، آلمان وضعیت کنونی را بدترین شرایط پس از جنگ جهانی دوم اعلام کرده است و اغلب کشورهای اروپایی وضعیت مشابه دارند. در حالی که نفت کاهش حدود ۶۰% و فلزات و محصولات پتروشیمی کاهشی در حدود ۲۵%-۳۵% داشته اند، بورس های جهانی در حال رکود هستند و بسته های حمایتی دولت ها، آن ها را سر پا نگاه داشته است و شاهد افزایش بیکاری قابل توجه به ویژه در آمریکا هستیم و نکته بسیار مهم تداوم شرایط موجود برای حداقل چند ماه است و نمی توان انتهای این شرایط وخیم را پیش بینی نمود.
نگاهی به صنایع صادرات محور
حال با نگاهی به صنایع صادرات محور متوجه می شویم با تداوم شرایط کنونی و البته کمک نرخ ارز، قیمت های کنونی سهام آن ها، بطور تحلیلی باید در همین بازه ها در نوسان باشند مگر اینکه شرایط اقتصاد جهانی تغییر نماید و یا نرخ ارز جهش قابل ملاحظه ای داشته باشد. بطور مثال کاتد ملی صنایع مس ایران (فملی) در آخرین عرضه در بورس کالا، ۷۴۹ میلیون ریال به ازای هر تن معامله شده است.
اگر فرض کنیم متوسط قیمت مس ۵۰۰۰ دلار و دلار سامانه نیما ۱۶۰۰۰۰ ریال برای امسال باشد به قیمت ۸۰۰ میلیون ریال می رسیم که فقط رشد ۷% خواهد داشت. در محصولات پتروشیمی هم شرایط مشابه حاکم است؛ استایرن منومر پتروشیمی پارس در آخرین عرضه خود در بورس کالا قیمت ۶۲۵۱۸ ریال را به خود دید در حالی که در ۲۰ روز پایانی سال گذشته بطور میانگین حدود ۹۳۰۰۰ ریال معامله شده بود.
با توجه به موارد فوق، تخصیص حجم بیشتر پرتفوی به صنایع داخلی نظیر بانکی ها و واسطه گری مالی، صنایع غذایی، دارو و تجهیزات پزشکی، خودرو و قطعات، شوینده ها، IT و زراعت و صنایع وابسته با لحاظ نمودن فاکتورهای بنیادی منطقی به نظر می رسد. امید است این معضل گسترده از کشورهای جهان و بویژه کشور عزیزمان بزودی برطرف و شاهد ثبات و آرامش باشیم.