روند فعالیت شرکت ایران خودرو تسهیل شد
شرکت ایران خودرو به عنوان یک شرکت تولیدکننده قطعات بدنه، بخشی از اجزاء موتور و منتاژ انواع خودروهای سواری و وانت در مرداد سال ۱۳۴۱ با عنوان شرکت سهامی خاص کارخانجات صنعتی ایران شکل گرفت. این شرکت در سال ۱۳۹۸ درآمد عملیاتی خود را همچون سالهای گذشته تنها از منتاژ خودرو و تولید قطعات بدنه و بخشی از موتور بهدست آورد.
روند فعالیت شرکت ایران خودرو تسهیل شد
به گزارش روند بورس امروز، شرکت ایران خودرو به عنوان یک شرکت تولیدکننده قطعات بدنه، بخشی از اجزاء موتور و منتاژ انواع خودروهای سواری و وانت در مرداد سال ۱۳۴۱ با عنوان شرکت سهامی خاص کارخانجات صنعتی ایران شکل گرفت. این شرکت در سال ۱۳۹۸ درآمد عملیاتی خود را همچون سالهای گذشته تنها از منتاژ خودرو و تولید قطعات بدنه و بخشی از موتور بهدست آورد.
«خودرو» در نیمه اول سال جاری زیان ۵۳,۱۱۶ میلیارد ریالی و سال مالی گذشته زیان ۸۴,۹۵۹ میلیارد ریالی به ثبت رساند. طبق گزارشات شرکت، شرایط تحریمی و افزایش نرخ برابری ارز منجر به افزایش بهای تمام شده محصولات شد. این افزایش بها با افزایش نرخ محصولات شرکت قابل جبران نبود. در نتیجه شرکت با زیان قابل توجهی مواجه شد.
«خودرو» با زیانش چه کرد
طبق ماده ۱۴۱ اصلاحیه قانون تجارت، شرکتهای زیان ده باید مجمعی تشکیل و در خصوص انحلال و یا تغییر سرمایه شرکت تصمیمگیری کنند. هیئتمدیره ایران خودرو در خصوص خروج شرکت از این ماده و اصلاح ساختار مالی خواستار افزایش سرمایه به ۳۲۲,۵۳۳ میلیارد ریالی در ۲۰ بهمن امسال از مجمععمومی فوقالعاده شد.
حسابرس قانونی پس از مشاهده گزارش توجیهی شرکت اظهار داشت برخی از سرمایه گذاریهای «خودرو» بر مبنای روش ارزش بازار انجام شد. این روش مبالغ را بیشتر از سایر روشها ارزیابی میکند. همچنین، برخی سرمایهگذاریهای «خودرو» بازدهای منفی به همراه داشتهاند.
تصمیم مجمع در خصوص پیشنهاد هیئتمدیره
مجمععمومی فوق العاده پس از اظهارنظر بازرس قانونی از گزارش توجیهی هیئتمدیره، در نیمه اول اسفندماه آگهی دعوت را صادر کرد. مجمع، افزایش سرمایه ۲۸۶,۳۵۶,۰۶۸ میلیون ریالی از محل مازاد تجدید ارزیابی را برای «خودرو» در جلسه ۲۷ اسفندماه سال جاری تصویب کرد. این افزایش سرمایه از طریق انتشار سهام عادی بانام به ارزش ۱,۰۰۰ ریالی منتشر خواهد شد. این افزایش هیچ گونه تغییری در نقدینگی به وجود نیاورد. در نتیجهی این عدم تأثیر، شرکت از پرداخت مالیات ناشی از افزایش سرمایه معاف شد.
روند گذشته افزایش سرمایه «خودرو»
«خودرو» آخرین افزایش سرمایه خود را در سال ۱۳۹۲ از محل مطالبات و آورده نقدی به تصویب مجمع رساند. این افزایش، سرمایه شرکت را از ۱۲,۰۰۰ میلیارد ریال به ۱۵,۳۰۰ میلیارد ریال تغییر داد. هیئتمدیره هدف از این افزایش را اصلاح ساختار مالی، بهبود سرمایه در گردش و تقویت نقدینگی پشتیبان تولید اعلام کرد.
تأثیرات افزایش سرمایه بر فعالیت شرکت
شرکت ایران خودرو به دلیل عدم ورود نقدینگی به شرکت با ریسک نقدینگی مواجه خواهد شد. «خودرو» برای مواجه با این ریسک، راهکار فروش اقلام راکد و غیر مولد برای پرداخت نقدینگی به چرخه تولید شرکتهای خودروسازی درنظر گرفته است. همچنین، در نتیجه عدم ورود نقدینگی، افزایش نرخ بهره تسهیلات گذشته شرکت باعث افزایش هزینه تأمین مالی می شود.