بخشی از نقدینگی بورس بهواسطه حضور زنان در بازار سرمایه است
اسداللهی نیک مدیرعامل مدیریت سرمایهگذاری ایران مطرح کرد: بخشی از این حرکت نقدینگی به سمت بورس نیز به جهت فعال شدن خانمهای خانهدار به سمت بازار سرمایه است.
به گزارش روند بورس امروز، حضور فعال در بازار سرمایه چند سالی است که برای خانمها به یک شغل تبدیل شده است. این حضور فقط به حضور و داشتن کد بورسی خلاصه نمیشود و در کارگزاریها و در مدیران بورسی خانمها حضور چشمگیری داشتهاند.
در ایران نزدیک به ۱۱ میلیون کد بورسی وجود دارد که از این تعداد تنها ۳ میلیون کد (۲۷ درصد) متعلق به زنان است. بررسی رفتار مالی و مسیر ورود زنان با بازار سرمایه نکته مهمی است که در این رابطه پریا اسداللهی نیک، مدیرعامل مدیریت سرمایهگذاری ایران در گفتگو با بورس امروز گفت: با گسترش شبکههای اطلاعرسانی به صورت مجازی بر پایه اینترنت، اطلاعرسانیها توانسته است تا جزئیترین سطوح یعنی تا سطوح خانوادهها ورود پیدا کند. گروههای مختلف در فضای مجازی ایجاد شد و سطح اطلاعرسانی در میان جامعه افزایش پیدا کرده است. به واسطه این افزایش اطلاعرسانیها آگاهیها نیز بالا رفت.
اسداللهی نیک اظهار داشت: شرایط ذکر شده منجر به بالا رفتن آگاهی افراد خصوصاً در لایهای میشود که کمتر در قشر فعال بازار دیده میشوند. نمونه این سطح جامعه خانمهای خانهدار هستند که مجالی برای ورود به بازار سرمایه برای آنها ایجاد شده است. این افراد حضور فعالتری در بازار پیدا کردهاند و خانمهای خانهدار در جهتدهی پساندازها مؤثر هستند.
وی افزود: بخشی از این حرکت نقدینگی به سمت بورس نیز به جهت فعال شدن خانمهای خانهدار به سمت بازار سرمایه است. بسیاری از خانمهای خانهدار پسانداز فرزندان خود را از بدو تولد بهجای پسانداز بانکی تبدیل به سهم کردهاند.
مدیرعامل مدیریت سرمایهگذاری ایران در نهایت خاطرنشان کرد: با فارغالتحصیل شدن حجم بیشتری از خانمها در زمینههای اقتصاد مالی و حسابداری، حضور آنها در شرکتهای سرمایهگذاری، حسابداری و شرکتهای مرتبط با بازار سرمایه سطح دانش عمومی زنان افزایش پیدا کرد و در نتیجه کمیت و کیفیت منجر به حضور مدیران خانم با کاراییهای بالاتر در بازار سرمایه شده است.
سرمایهگذاری در بورس شغلی است که میتواند با روحیات زنان خانهدار همخوانی داشته باشد و به آنها کمک کند که بر موانع موجود در مسیر پیشرفته حرفهای خود فائق بیایند اما نرخ مشارکت اقتصادی زنان در ایران بسیار پایین است. در دنیا به طور میانگین ۴۷.۶ درصد از خانمها در فعالیتهای اقتصادی فعالیت دارند. این رقم برای ایران ۱۶.۳ درصد است.
لازم به ذکر است که تلاشهای جهانی نیز برای ورود جدیتر زنان به بازار سرمایه نیز انجام شده است که میتوان به تصمیم سرمایهگذاری Goldman Sachs اشاره کرد که از ابتدای سال ۲۰۲۰ شرکت از عرضه اولیه شرکتهایی که تمام اعضای هیئتمدیره آن مرد باشند، خودداری میکند.