برنامه منسجم و مدرن بورس برای سال۹۹
سال۲۰۱۹ در شرایطی آغاز شد که هیچکدام از پیشبینیها، سال جدید را سالی توام با رونق، آرامش و دور از تنش و تنیدگی فرض نمیکردند.در چنین شرایطی انواع پیشبینیها یا بهتر بگوییم، بدبینیهای به ظاهر منطقی، هیچ ترسیم مثبتی از اقتصاد ۲۰۱۹ ایران نداشتند.تحلیلگران برای اقتصاد ایران ۲۰۱۹، تصویری ترسیم کرده بودند که در آن اقتصاد کلان با همه شاخصهایش، در حال رکوردشکنی افت و افول بود و کسبوکارهای ایرانی در فضایی فراونزوئلایی به دنبال راهکارهای فرار از بحران بودند.
به گزارش روند بورس امروز،سال۲۰۱۹ در شرایطی آغاز شد که هیچکدام از پیشبینیها، سال جدید را سالی توام با رونق، آرامش و دور از تنش و تنیدگی فرض نمیکردند.در چنین شرایطی انواع پیشبینیها یا بهتر بگوییم، بدبینیهای به ظاهر منطقی، هیچ ترسیم مثبتی از اقتصاد ۲۰۱۹ ایران نداشتند.تحلیلگران برای اقتصاد ایران ۲۰۱۹، تصویری ترسیم کرده بودند که در آن اقتصاد کلان با همه شاخصهایش، در حال رکوردشکنی افت و افول بود و کسبوکارهای ایرانی در فضایی فراونزوئلایی به دنبال راهکارهای فرار از بحران بودند.
بدیهی است که در چنین تصویری، بورس تهران و بازار سرمایه نیز نمیتوانست جایگاهی بهتر از دیگران داشته باشد. ۲۰۱۹ آغاز شد و هر روز که گذشت، بورس تهران با قلمی در دست، خط بطلان پررنگی بر همه پیشبینیها کشید. سالی، خلاف تصورها و پیشبینیها، که در یاد بورس ماند و سال بورس شد و بورس تهران هم شد بورس سال.سال بورس با حضور تیم مدیریتی اجرایی جدیدی آغاز شده بود که تخصص، دانش، جوانی و تجربه توام از ویژگیهای بارز آن است و همین تیم جوان مجرب و با دانش، با هدایت هیات مدیرهای مجرب و کارآمد و در سایه الطاف پروردگار، سال ۲۰۱۹ را به سالی بیمانند و پربار در تاریخ بازار سرمایه بدل کردند .
بر این اساس موفقیتها و کامیابی های پی در پی بورس تهران،به گستره جغرافیایی ایران محدودنشدوضمن ثبت و دستیابی به رکوردهایی مانندرسیدن به قلههای شاخص وارزش بازار،درعرصههای بینالمللی نیزدرکنارکسب مقام پر بازدهترین بورس اوراق بهادارجهان،همه محدودیتها و تنگناهای بینالمللی راپشت سر گذاشت و با رویکری کم سابقه و تیم جدید مدیریت موفق شد دوباره به عضویت هیات مدیره فدراسیون بورس های اروپا –آسیایی درآید.
این در حالی است که بورس تهرانهمزمان با توسعه و تحکیم روابط خود با همتایان بینالمللی، توانستاز ظرفیت همکاری های دو و چندجانبه بهره ببرد. در ماههای اخیر، با تمرکز بر رویکردهای علمی و واقعیتهای عینی مذاکراتی را با نمایندگان اقتصادی سفارتخانههای اتریش، سوییس، افغانستان و آفریقای جنوبی آغاز کردیم و در دورهای کوتاه میزبان سفرا و هیاتهای عالیرتبه این کشورها در بورس تهران بودیم و برنامههایی را برای ارتباط بیشتر با بازارهای سرمایه این کشورها با اهداف مشخص و اولویتبندی شده در نظر گرفته شدند. هیاتهای بلندپایهای هم از بازارهای سرمایه کشورهای عراق و سوریه ضمن بازدید از بورس تهران و آشنایی با عملکردهای مختلف بازار به رایزنی و تبادل نظر با مسئولان بورس تهران برای توسعه همکاریها پرداختند. در جدیدترین نمونه، بورس تهران اواخر اکتبر ۲۰۱۹ با بورس اوراق بهادارشانگهایبهعنوانچهارمینبورسبزرگجهانسندهمکاری به امضا رساند و مقرر شدمسائلی از قبیل توسعه فناوری بازار، پیشبرد خصوصیسازی اقتصاد و طرحهای سرمایهگذاری خارجی بررسی شوند.
بورس تهران ثابت کردباعزم وبرنامهریزی سیستماتیک و علمی میتوان تحریمها، تنگناها و محدودیتهارا نه تنهاکم اثر،بلکه بی اثرکرد و درهمین فضای به ظاهر تنگ و محدود،تعاملات و ارتباطات بینالمللی را بیشینه کرد. تعاملاتی که بورس اوراق بهادارتهران محل رفتوآمدسفرا، دیپلماتها ومقامات عالی رتبه بازارهای سرمایه کشورهای گوناگون و تاثیرگذاربینالمللی کرد و تالار معاملاتش را به فضایی برای بسط دیپلماسی اقتصادی تبدیل کرد.
بازار سرمایه گستره افقهای بلندمدت است و این رویکرد در تفکرات راهبردی جدید بورس تهران هم جاری است. آنچه هزینههای ارتباطی تلقی میشود، در واقع سرمایهگذاری هوشمندانهای است تا نتایجی ارزشمند را در آینده به دست دهند. اخیرا سفیر اتریش در نشستی مشترک با سفیر سوییس ضمن تایید برنامههای مدیرعامل بورس تهران، یادآور شد که سابقه چندصد ساله روابط کم تنش بین تهران و وین نتیجه پایهگذاری اصولی و توجه به منافع بلندمدت طرفین است که میتواند عامل حفظ و حتی ارتقای شرایط موجود باشد. بورس تهران با الگویی مشابه تلاش دارد با عنایت به اولویتهای ملی و مطابق با سیاستهای کلان و ظرفیتهای موجود، ارتباطات فرامرزی خود را استحکام بخشد و به مناطق و حوزههایی جدید ورود پیدا کند.
با دیپلماسی فعال بورسی، بورس اوراق بهادار از سوی کشورهای مختلف برای بازدید از سفارت خانههای متبوع یا کشورهای آنها دعوت شد و سالی پر جنبوجوش به لحاظ رشد شاخص دیپلماسی بورس را رقم زد.در این میان هیاتی از نمایندگان بورس تهران راهی ترکیه شدند تا در نشست هماندیشی بورسهای عضو کنفرانس اسلامی در استانبول حضور بهم رسانند.
همچنین هیات بورس تهران برای بازدید از اتریش، بورس وین و اتاق بازرگانی این کشور دعوت شد و نمایندگان بورس اوراق بهادار در نشست سالانه فدراسیون جهانی بورسها در سنگاپور و در نشست سالانه فدراسیون بورسهای اروپا-آسیایی در مسقط حضور یافتند.
این در حالی است که هیاتی از بورس تهران با بیاعتنایی نسبت به تحریمها از شهر شانگهای و بورس شانگهای بازدید و به همراه ملاقات با شرکت سپردهگذاری این بورس بزرگ جهان و موسسه ارائهکننده خدمات فناوری آنها، موفق به امضای تفاهمنامه(mou) با بورس شانگهای شد.
این بازدیدها به اینجا ختم نشد و هیات بورس تهران در رویداد مشترک اتاق های بازرگانی ایران سوئیس اتریش در دارالفنون دعوت شدو حضور یافت تا زمینههای همکاری بیشتری میان فعالان اقتصادی کشور فراهم شود.
برنامه های پیش رو برای سال آتی:
توسعه ابزارها، دسترسی به فناوریهای نوین و استقرار استانداردهای برتر از طریق توجه بیشتر به بینالمللیسازی بورس تهران در نهایت به جذب سرمایهگذاران خارجی در بازاری با فرصتهای کمتر شناخته شده میانجامد. در این راستا بورس تهران برنامه منسجم و مدرنی برای سال پیش رو در دست اجرا دارد.همچنین حضور مستمر و اثربخش در نهادهای بینالمللی و هیات مدیره فیاس مورد تاکید بورس اوراق بهادار تهران است.