سیاست ترامپ در برابر فدرال رزرو چه خواهد بود؟
تضاد نظرات میان ترامپ و فدرال رزرو باعث غیرقابل پیش بینی شدن روند آتی دلار و ترس از استقلال فدرال رزرو در میان سرمایه گذاران شده است. اما آیا ترامپ به راستی قادر به کنترل سیاست های فدرال رزرو خواهد بود؟ مسعود عبدیزدان،کارشناس بازار سرمایه در رابطه با سیاست ترامپ در برابر فدرال رزرو با خبرنگار بورس […]
تضاد نظرات میان ترامپ و فدرال رزرو باعث غیرقابل پیش بینی شدن روند آتی دلار و ترس از استقلال فدرال رزرو در میان سرمایه گذاران شده است. اما آیا ترامپ به راستی قادر به کنترل سیاست های فدرال رزرو خواهد بود؟
مسعود عبدیزدان،کارشناس بازار سرمایه در رابطه با سیاست ترامپ در برابر فدرال رزرو با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت.
عبد یزدان گفت:دونالد ترامپ در هفته گذشته سیاست های فدرال رزرو را به باد انتقاد گرفت. این حرکت وی سنت شکنی در خصوص عدم دخالت آشکار کاخ سفید در سیاست های پولی کشور از ۱۹۹۳ می باشد. البته پیشتر نیز باراک اوباما در آوریل ۲۰۱۶ جلسه ای را پشت درهای بسته با رئیس وقت سابق فدرال رزرو برگزار کرد که باعث تنش شدید در بازار گشت و اوباما را به دردسر انداخت.
وی افزود: در ۱۹۶۵ نیز جانسون برای اعتباردهی به هزینه های جنگ ویتنام از رئیس بانک مرکزی خواست تا نرخ بهره را کاهش دهد.ترامپ هفته گذشته در مصاحبه ای اعلام کرد که از سیاست افزایش نرخ بهره فدرال رزرو ناراحت است و رشد نرخ بهره با تقئیت اقتصاد کشور درست نیست. با این حال، وی گفته که دخالتی در فعالیت های این نهاد نخواهد داشت و سیاست گذاری را به آنها واگذار خواهد نمود.وی اشاره نمود در حالیکه بانک های مرکزی ژاپن و اروپا به اجرای سیاستهای انبساطی مشغولند، افزایش نرخ بهره امریکا را در شرایط نابرابر با دیگر اقتصادها قرار خواهد داد.
کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد:تنها یک روز بعد ترامپ در توئیتی دیگر اعلام کرد که نباید امریکا را به خاطر اقتصاد خوب تنبیه نمود و رشد نرخ بهره باعث صدمه زدن به فعالیتهای ما خواهد شد.بایستی اجازه داد که امریکا تمام چیزهایی که به وسیله قراردادهای بد گذشته و کاهش تعمدی ارزش پول ملی سایر کشورها در برابر دلار از دست داده است را دوباره به دست آورد. وی همچنین با انتقاد از اتحادیه اروپا و سایر کشورها از آنها خواست که سیاست های مالی خود را تغییر دهند و از افت بیشتر عرضه پول خود در برابر دلار جلوگیری نمایند.
وی در ادامه گفت:تضاد نظرات میان ترامپ و فدرال رزرو باعث غیرقابل پیش بینی شدن روند آتی دلار و ترس از استقلال فدرال رزرو در میان سرمایه گذاران شده است. اما آیا ترامپ به راستی قادر به کنترل سیاست های فدرال رزرو خواهد بود؟اگرچه کاخ سفید متعهد به احترام به استقلال در تصمیم گیری فدرال رزرو می باشد، با این حال، در صورتی که اوضاع بدتر از این شود امکان چرخش موضع رئیس جمهور و در خواست کاهش نرخ بهره از فدرال رزرو وجود خواهد داشت. تجربه اقتصاد ها از پول پاشی تجربه شیرینی نیست و اثرات بلند مدت آن ضررهای بسیاری را به کشورها تحمیل نموده است.
عبدیزدان یادآور شد:در همین امریکا برای تامین اعتبار جنگ ویتنام در سال ۱۹۶۵، فدرال رزرو اقدام به چاپ پول نمود و باعث شد تا تورم تا اوائل دهه ۸۰ میلادی قابل کنترل نباشد.ترازنامه های بانک مرکزی امریکا حکایت از کسری شدید بودجه این نهاد دارد.در جدید ترین پیش بینی این سازمان، میزان کسری مالی دولت در گزارش سپتامبر ۸۹۰ میلیارد دلار برآورد شده است که در قیاس با گزارش قبلی نزدیک به ۱۰۰ درصد افزایش را نشان می دهد. از سوی دیگر، هزینه های دستمزد کارگران در امریکا طی سه ماهه چهارم ۲۰۱۷ و سه ماهه ابتدایی ۲۰۱۸ نزدیک به ۱/۶ درصد افزایش داشته است که در قیاس با صفر درصد ۹ ماهه ابتدایی ۲۰۱۷ رشد بزرگی به حساب می آید. این امر باعث خورده شدن بخشی از درآمدهای شرکتها شده است و آنها را مجبور به افزایش قیمت نموده است.
وی در انتها گفت:همچنین،رشد ۱۷ درصدی هزینه های انرژی باعث شده تا شاخص بهای مصرف کننده افزایش یافته و ترازنامه های شرکتها با کاهش شدیدی مواجه شوند.از این رو، این امکان وجود دارد در صورتی که کاخ سفید در ادامه سیاستهای اقتصادی خود مانند کاهش مالیاتها و برنامه ۱/۵ تریلیون دلاری بازسازی زیرساختها با مشکل تامین اعتبار مواجه شود، از فدرال رزرو درخواست نماید تا در سیاست پولی خود تجدید نظر نموده و افزایش نرخ بهره را متوقف نماید.