دوشنبه خونین نفت
همهچیز تا روز پنجشنبه خوب پیش میرفت که بهطور ناگهانی خبر عدم توافق اعضای اوپک پلاس بار دیگر قیمتهای نفت را در سراشیبی سقوط قرار داد.
به گزارش روند بورس امروز، رضا اسماعیل زاده، کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد:
با وجود آنکه بسیاری از تحلیل گران و معامله گران بازار نفت بر روند نزولی قیمت این طلای سیاه متفقالقول بودند، ولی کمتر تحلیل گری انتظار چنین ریزشی از نفت داشت بهطوریکه شاخص برنت دریای شمال کمترین قیمت ۲۷ / ۳۱ دلاری و شاخص وست تگزاس اینترمدی ایت کمترین قیمت ۳۴ / ۲۷ دلاری را نیز لمس کردند تا بدترین سقوط تاریخی نفت پس از جنگ خلیج در سال ۱۹۹۱ رقم بخورد.
سریال خبرهای بد برای نفت از ویروس کرونا شروع شد. درحالیکه سمت تقاضای نفت با توجه به دورنمای ضعیف اقتصادی دنیا حالوروز خوشی را تجربه نمیکرد انتشار این ویروس در چین که به تنهایی ۱۴ درصد واردات نفت دنیا را شامل میشد، آغازگر شروع سقوط خونین نفت بود. با ریزش نفت کشورهای صادرکننده بخصوص اعضای اوپک که به شدت احساس نگرانی کرده بودند در تکاپوی یافتن راهی برای جبران این ریزش برآمدند. همهچیز تا روز پنجشنبه خوب پیش میرفت که بهطور ناگهانی خبر عدم توافق اعضای اوپک پلاس بار دیگر قیمتهای نفت را در سراشیبی سقوط قرارداد. این بار نهتنها محدودیتهای قبلی تولید برداشته شد بلکه ظاهراً دو کشور عربستان و روسیه وارد رقابت در حداکثر تولیدشدهاند.
این ریزش وحشتناک میتواند باعث ایجاد تغییرات عمده در سودآوری شرکتها و حتی اثرات سیاسی داشته باشد. ایجاد کسری بودجه در کشورهای وابسته به نفت و حتی کاهش نفوذ عربستان در عرصه بینالمللی و یا کاهش سرمایهگذاری در انرژیهای نو به واسطه ارزان شدن سوختهای فسیلی تنها چند نمونه از شکلگیری پارادایم جدید در دنیا خواهد بود. در طرف دیگر تولیدکنندگان نفت آمریکا را به شدت تحت تأثیر قرار خواهد داد، چه آنکه این قیمتها هیچ توجیه اقتصادی برای این شرکتها ندارد.