محدودیت سهامداران جدید منجر به عدم ورود نقدینگی به بورس میشود
افزایش محدودیتها برای سرمایهگذاران تازه در بازار سرمایه آثار تورمی جبرانناپذیری بر اقتصاد کشور خواهد گذاشت.
به گزارش روند بورس امروز، افشین بیرامی مدیر عملیات و تأمین هلدینگ مالی صندوق بازنشستگی در خصوص محدودیتهای تازهواردهای بورسی گفت: بازار سرمایه ایران به دلیل داشتن شفافیت بیشتر و محدودیتهای کمتر نسبت به بازارهای موازی خود پتانسیل رشد بیشتری داشته که محدودیتهای بازارهای موازی منجر به خروج سرمایه و کند شدن روند آن بازارها شده است.
بر اساس قانون جدید در بازار سرمایه کدهای بورسی تازه، اجازه معامله تا یک ماه نداشته و بعد از یک ماه با موفقیت در آزمون امکان انجام معامله را دارا است. در طی این یک ماه این افراد امکان خریدوفروش عرضههای اولیه، اوراق تسهیلات مسکن، اوراق با درآمد ثابت و همچنین واحدهای صندوق سرمایهگذاری را خواهند داشت.
بیرامی اظهار داشت: بازار سرمایه به دلیل شفافیت موجود، سرمایه خروجی از بازارهای موازی را جذب کرد. افزایش محدودیتهای بازار سرمایه همچون ممنوعیت معامله تا یک ماه برای سرمایهگذاران جدیدالورود که به تازگی مطرح شده است، منجر به کاهش فعالین بازار سرمایه، کاهش ورود افراد به بازار سرمایه و کاهش نقدینگی ورودی میشود.
وی افزود: ایجاد محدودیتها در بازار سرمایه در نهایت منجر به ایجاد تورم در اقتصاد کشور و ورود سرمایه به بازارهای موازی میشود؛ زیرا افزایش مدتزمان یکماهه بر تصمیمات سرمایهگذاری افراد در بازار بورس اثر منفی خواهد گذاشت. ایجاد محدودیتها در زمان فعلی با وجود شرایط اقتصادی چندان مناسب به نظر نمیرسد.
مدیر عملیات و تأمین هلدینگ مالی صندوق بازنشستگی با اشاره به عدم تأثیر ایجاد محدودیت در کنترل هیجان بازار خاطرنشان کرد: هیجانات موجود در بازار سرمایه با آموزش یکماهه بورس برطرف نخواهد شد. ریسکپذیری سرمایهگذاران باعث تصمیمات خریدوفروش در بازار سرمایه و ایجاد هیجان میشود که با آموزش تغییر نمیکنند.
بیرامی در ادامه عنوان کرد: ایجاد محدودیت یکماهه هیچ تأثیری بر هیجانات بازار ندارد و تنها باعث طولانی شدن مدت ورود سرمایه و رویگردانی افراد سرمایهدار از بازار سرمایه میشود.
وی افزود: قوانین مربوط به آزمون بورس هیچ گونه مغایرتی با قانون منع مدرک تحصیلی برای ورود به بازار بورس ندارد. لازم به ذکر است، آزمون تائید صلاحیت افرادی که تازه کد بورسی دریافت داشتهاند، باید با شرایط یکسانی برای افراد باشد که با توجه به زیرساختهای کنونی بازار سرمایه چنین امکانی وجود ندارد.
مدیر عملیات و تأمین هلدینگ مالی صندوق بازنشستگی از تأثیرات محدودیت آزمون بورس گفت: محدودیت اینچنینی باعث خروج سرمایه از بازار سرمایه به سمت بازارهای موازی میشود؛ که خروج این نقدینگی، آثار تورمی جبرانناپذیری بر اقتصاد کشور خواهد گذاشت. لذا سازمان بورس و وزارت اقتصاد به عنوان نهاد تصمیمگیرنده باید موانع ورود به بازار سرمایه را تسهیل کنند. همچنین، این نهاد ها باید با انجام اقدامات مؤثر و مناسب همچون افزایش میزان عرضههای اولیه برای کنترل هیجانات موجود اقدام نمایند.