بورس های جهان از وحشت کرونا خارج شدند
بانک مرکزی چین با ورود همه جانبه خود به بازارهای مالی این کشور تا حدی موجب دلگرمی معاملهگران شده است. علاوه بر تزریق حدود ۲۴۰ میلیارد دلار منبع ارزی به بازار، بانکهای دولتی و مقامهای مختلف محلی چین از ارائه حدود ۲۰۰ میلیارد یوان تسهیلات به بنگاههای کوچک و متوسط خبر دادهاند. با این حال ریزشهای اخیر بورسهای جهانی که از زمان رکود بزرگ ۲۰۰۸ بی سابقه بوده است کماکان ادامه دارد.
به گزارش روند بورس امروز، احتمال ورود بانکهای مرکزی کشورهای مختلف برای حمایت از بازارها باعث سبزپوشی شاخصها شد.
هر چند سرعت شیوع کرونا در مناطق مختلف چین کاهشی شده است اما انتشار موارد جدید ابتلا به کرونا در کشورهای مختلف، باعث ایجاد موج جدیدی از نگرانیها در بین معاملهگران شده است. تاکنون بیش از ۹۰ هزار و ۸۹۰ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۳۱۱۶ نفر جان خود را از دست دادهاند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به چین با ۲۹۴۳ نفر بوده است.
در بسیاری از کشورهای جهان از جمله چین، ژاپن، کره جنوبی، سنگاپور، هنگکنگ، تایلند، تایوان، مالزی، ایران، ایتالیا، استرالیا، آلمان، آمریکا، ویتنام، فرانسه، ماکائو، کانادا، امارات متحده، اتریش، الجزایر، کرواسی، سوییس، رومانی، انگلیس، فیلیپین، هند، روسیه، اسپانیا، بلژیک، کامبوج، مصر، فنلاند، اسرائیل، کویت، عمان، افغانستان، لبنان، نپال، سری لانکا و سوئد ابتلا به کرونا گزارش شده است.
بانک مرکزی چین با ورود همه جانبه خود به بازارهای مالی این کشور تا حدی موجب دلگرمی معاملهگران شده است. علاوه بر تزریق حدود ۲۴۰ میلیارد دلار منبع ارزی به بازار، بانکهای دولتی و مقامهای مختلف محلی چین از ارائه حدود ۲۰۰ میلیارد یوان تسهیلات به بنگاههای کوچک و متوسط خبر دادهاند. با این حال ریزشهای اخیر بورسهای جهانی که از زمان رکود بزرگ ۲۰۰۸ بی سابقه بوده است کماکان ادامه دارد.
از سوی دیگر بانک مرکزی ژاپن نیز به مانند همتای چینی از برنامه ریزی برای ورود و حمایت از بازارهای مالی خبر داده است. هوراهیکو کورودا، رئیس بانک مرکزی ژاپن گفته است که این بانک اوضاع را به دقت زیر نظر گرفته است و نقدینگی لازم را برای حمایت از بازارهای مالی فراهم خواهد کرد.
بانک مرکزی اروپا و وزیر دارایی فرانسه نیز در اظهاراتی جداگانه اعلام کردند که در حال بررسی اقدامات ممکن برای حمایت از بازارهای مالی و کاستن از تبعات منفی کرونا هستند.
جفری هالی، استراتژیست سرمایه گذاری در موسسه “اواندا” گفت: کاهش سرعت شیوع بیماری در شرق آسیا میتواند نویدگر آغازی بر پایان کرونا باشد هر چند که در بسیاری از مناطق دیگر جهان، سرعت شیوع بیشتر شده است.
در اروپا و به دنبال قرنطینه چندین شهر در ایتالیا، مقامات فرانسه و اتریش از اتخاذ تدابیر امنیتی و بهداشتی شدید خبر دادهاند. فرانسه پیش بینی کرده است با کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی گردشگر مواجه شود. اولیور وران، وزیر بهداشت فرانسه از رایزنی با همتایان اروپایی خود برای مقابله از ایجاد یک اپیدمی در اروپا خبر داده است. اکنون فرانسه دومین کانون درگیر با کرونا پس از ایتالیا در اروپا به شمار می رود و این ویروس جان سه نفر را تاکنون در فرانسه گرفته است.
در وال استریت، همه شاخصها صعودی بودند تا جایی که سه شاخص مهم بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند.
شاخص “داوجونز ایدانستریال اوریج” با ۵.۰۹ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۶ هزار و ۷۰۳.۳۲ واحد بسته شد. شاخص “اس اند پی ۵۰۰” با ۴.۶ درصد صعود تا سطح ۳۰۹۰.۲۳ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی ” نزدک کامپوزیت” با صعود ۴.۴۹ درصدی در سطح ۸۹۵۲.۱۶ واحدی بسته شد.
انتظار میرود که با توجه به تداوم تعطیلی بخش بزرگی از اقتصاد چین و تعلیق فعالیت شرکتهای خارجی در این کشور، خسارتهای اقتصادی ناشی از این ویروس بر اقتصاد جهانی کماکان ادامه داشته باشد.
تیم گیرسکی، استراتژیست سرمایه گذاری در موسسه “اینورنس کانسیل” گفت: ویروس کرونا در روزهای اخیر در صدر توجهات معامله گران قرار دارد چرا که مطمئنا رشد اقتصادی بخش بزرگی از جهان تحت تاثیر آن قرار خواهد گرفت. شاید با توجه به روند کاهش سرعت شیوع بیماری بتوانیم امیدوار باشیم که این اوضاع زودتر تمام شود.
در معاملات بورسهای آسیا، شاخصها عملکرد مشابهی داشتند؛ تا جایی که شاخص “نیک کی ۲۲۵” بورس توکیو ژاپن با ریزش ۰.۶۳ درصدی تا سطح ۲۱ هزار و ۲۱۰.۱۷ واحدی پایین رفت. شاخص “هانگ سنگ” بورس هنگ کنگ ۰.۳۴ درصد بالا رفت و در سطح ۲۶ هزار و ۳۸۰.۹۱ واحد بسته شد.
در چین شاخص “شانگهای کامپوزیت” جهش ۰.۷۱ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۰۹۸.۵۷ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص “اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰” بورس سیدنی با ۰.۶۹ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۶۴۳۵.۷۰ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص ” تاپیکس” ژاپن نزولی بود.
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخصها تحت تاثیر افزایش شمار مبتلایان به کرونا در ایتالیا و فرانسه و مذاکرات برگزیت قرار داشتند تا جایی که شاخص “فوتسی ۱۰۰” بورس لندن با ۱.۱۳ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۶۵۴.۸۹ واحد بسته شد.
شاخص “کک ۴۰” بورس پاریس با صعود ۰.۴۴ درصدی در سطح ۵۳۳۳.۵۲ واحد بسته شد و شاخص “دکس ۳۰” بورس فرانکفورت در آلمان با ریزش ۰.۲۷ درصدی و ایستادن در سطح ۱۱ هزار و ۸۵۷.۸۷ واحدی به کار خود خاتمه داد. در مادرید شاخص “ایبکس ۳۵” ۰.۲۱ درصد بالا رفت و به ۸۷۴۱.۵۰ واحد رسید.