سایه ویروس کرونا بر بازار نفت
اسماعیل زاده،کارشناس بازارسرمایه: با وجود آن که بازار نفت در هفته منتهی به ۲۱ فوریه روند مثبت هفته قبل را ادامه داد ولی همچنان ویروس کرونا که این روزها نقل محافل مختلف جامعه جهانیست، نه تنها افراد با سیستم دفاعی ضعیف جامعه را هدف قرار داده بلکه بازار نفت نیز از پس لرزه های این ویروس بی نصیب نمانده است.
به گزارش روند بورس امروز،رضا اسماعیل زاده کارشناس بازارسرمایه عنوان کرد: با وجود آن که بازار نفت در هفته منتهی به ۲۱ فوریه روند مثبت هفته قبل را ادامه داد ولی همچنان ویروس کرونا که این روزها نقل محافل مختلف جامعه جهانیست، نه تنها افراد با سیستم دفاعی ضعیف جامعه را هدف قرار داده بلکه بازار نفت نیز از پس لرزه های این ویروس بی نصیب نمانده است.
شاخص جهانی برنت دریای شمال با ثبت بیشترین رقم سه هفته اخیر در روز پنج شنبه و افزایش هفتگی ۱ / ۲ درصدی تا آستانه ۶۰ دلاری شدن نیز پیش رفت در حالی که شاخص وست تگزاس اینترمدی ایت با ثبت رقم ۳۸ / ۵۳ دلار به ازای هر بشکه و افزایش ۶ / ۲ درصدی این هفته را به پایان رساندند.
با وجود آن که دلیل اصلی افزایش قیمت نفت در هفته های اخیر افزایش امیدواری ها به کاهش نرخ روزانه ابتلا به ویروس کرونا در کشور چین بود ولی در عین حال گذر زمان نشان داد این ویروس به این زودی ها قصد کوتاه آمدن ندارد و همین علت باعث شد تا نگرانی معامله گران از طرف تقاضا بار دیگر قیمت های جهانی نفت را نزولی کند به طوری که عملکرد پالایشگاهی چین به کمترین میزان خود از سال ۲۰۱۴ رسیده است. در سمت عرضه نیز به جز قطعی موقت صادرات لیبی، تحریم جدید ایالات متحده بر علیه معاهده روس نفت – ونزوئلا و تلاش های جسته و گریخته اوپک برای کنترل این طلای سیاه، روزنه ای برای تحدید عرضه به منظور بازیابی قیمت های قبلی نفت دیده نمی شود.
آمار هفتگی موسسه نفت ایالات متحده در مورد میزان عرضه این کشور در روز ۲۵ فوریه، آمار هفتگی اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده در مورد میزان ذخایر نفت این کشور در روز ۲۶ فوریه و همچنین آمار هفتگی موسسه بیکر هیوز از تعداد چاه های فعال در روز جمعه از جمله آمار های کلیدی هستند که این هفته نیز طبق معمول به بازار ارائه خواهند شد.