صادرات در فولاد آلیاژی ایران ۱۹ هزار تن رشد کرد
چایچی،مدیرعامل فولاد آلیاژی ایران (یزد) به صادرات ۵۸ هزار تنی محصول از این شرکت در ۱۱ ماهه امسال اشاره کرد که در مقایسه با صادرات ۳۹ هزار تنی پارسال ۱۹ هزار تن رشد داشته است و پیش بینی کرد این شرکت سال ۹۸ را با صادرات بیش از ۶۰ هزار تنی و رشد ۲۰ هزار تنی نسبت به پارسال به پایان برساند.
به گزارش روند بورس امروز،مدیرعامل فولاد آلیاژی ایران (یزد) به صادرات ۵۸ هزار تنی محصول از این شرکت در ۱۱ ماهه امسال اشاره کرد که در مقایسه با صادرات ۳۹ هزار تنی پارسال ۱۹ هزار تن رشد داشته است و پیش بینی کرد این شرکت سال ۹۸ را با صادرات بیش از ۶۰ هزار تنی و رشد ۲۰ هزار تنی نسبت به پارسال به پایان برساند.
علیرضا چایچی افزود: شرکت فولاد آلیاژی ایران (یزد) در اسفندماه سال ۷۷ (حدود ۲۱ سال پیش) به بهره برداری رسید، ظرفیت ابتدای این کارخانه ۱۴۰ هزار تن تولید انواع مقاطع گرد، تسمه و چهارگوش بنا نهاده شد.
به گفته وی، دانش فنی این شرکت از شرکت بوهلر اتریش به عنوان معتبرترین تولیدکننده فولاد آلیاژی و مخصوص جهان، همچنین شرکت دانیلی ایتالیا به عنوان مهمترین سازنده خطوط فولاد سازی است.
چایچی ادامه داد: کارخانه مشتمل بر چهار واحد اصلی یعنی واحد فولادسازی شامل سه کوره قوس ۴۵ تن، سه LF، خطوط VD و VOD ، دو خط ریخته گری و دو خط ریخته گری تک باری است.
وی اضافه کرد: واحد دوم شامل کارخانه نورد سنگین است که در آن ابعاد گرد ۶۰ تا ۲۰۰ میلیمتر، تسمه ها و چهارگوش های سنگین تولید می شود، در کارخانه نورد سبک ابعاد ۱۲ میلیمتر گرد تا ۶۵ میلیمتر، همچنین تسمه و چهارگوش های با اندازه پایین تر تولید می شود و بالاخره در واحد چهارم واحد تکمیل کاری و عملیات حرارتی است که در آن انواع عملیات حرارتی مورد نیاز مشتریان اعم از آنیل، نرمالاینرینگ و غیره انجام میشود.
این مسئول خاطرنشان کرد: در این کارگاه چهار تست به صورت آنلاین بر روی محصولات شامل تست ابعاد، تست عیوب سطحی، تست عیوب داخلی و تست گرید روی تولیدات بر اساس نظر مشتریان انجام می شود، همچنین عملیات پیلینگ و پوست کنی از سطح در این کارخانه قابل انجام است و در نهایت محصولات برای بسته بندی و انبار به واحد انتهایی ارسال می شود.
مدیرعامل فولاد آلیاژی ایران (یزد) در ادامه در خصوص آمار و ارقام تولید فروش و صادرات شرکت در ۱۱ ماهه امسال گفت: تا پایان بهمن ماه در کارخانه فولادسازی ۴۵۳ هزار و ۵۰۰ تن فولاد مذاب تولید شد که در هم سنجی با پارسال ۱۰ درصد رشد داشته است.
وی ادامه داد: در این مدت در کارخانه نورد سنگین ۱۷۴ هزار تن مقاطع و بیلت های سنگین تولید شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال (تولید ۱۶۷ هزار و ۸۰۰ تن محصول) چهار درصد رشد داشته است.
به گفته این مقام مسئول، در ۱۱ ماهه امسال ۲۰۰ هزار تن فولاد سبک تولید شد که در هم سنجی با پارسال هشت درصد رشد داشته است، همچنین در کارخانه تکمیل کاری و عملیات حرارتی ۱۴۸ هزار و ۶۰۰ تن محصول تولید شد که در مقایسه با ۱۳۵ هزار و ۱۰۰ تن محصول در ۱۱ ماهه پارسال ۱۰ درصد رشد داشته است.
وی گفت: مطابق برنامه ریزی انجام شده تا پایان امسال ۴۹۰ هزار تن مذاب تولید می شود و در سال آینده این رکورد به ۵۱۰ هزار تن افزایش خواهد یافت که به ظرفیت اسمی کارخانه نزدیک خواهد شد.
چایچی با اشاره به فروش محصولات در ۱۱ ماهه امسال خاطرنشان کرد: در این مدت ۴۰۳ هزار تن انواع محصول در این شرکت به فروش رفته و حمل شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال هفت درصد رشد داشته است.
این مقام مسئول در ادامه به رکورد ها و افتخارات فولاد آلیاژی یزد اشاره کرد و گفت: این شرکت موفق شد در ۱۱ ماهه امسال چندین گواهینامه با ارزش را کسب کند که از جمله مهمترین آنها گواهینامه IATF یا الزامات خاص صنعت خودرو است که به عنوان نخستین شرکت فولادی در ایران موفق به کسب آن شدیم.
وی بیان داشت: این شرکت همچنین به عنوان نخستین شرکت دانش بنیان برای چهار گروه از محصولات مقاوم به حرارت، فولادهای زنگ نزن و فولادهای میکرو آلیاژ موفق به کسب گواهینامه دانش بنیان شده است.
چایچی همچنین در خصوص رکوردهای تولید و فروش شرکت گفت: موفقیتهای خوبی در ۱۱ ماه امسال حاصل شد که از جمله رکوردشکنی تولید ماهیانه مذاب فولادسازی در اردیبهشت ماه امسال با رکورد ۴۸ هزار و ۷۹۰ تنی قابل اشاره است.
وی بیان داشت: در نورد سنگین رکورد روزانه در تاریخ ۲۷ فروردین امسال با تولید هزار و ۷۳۴ تن محصول شکسته شد، همچنین در نورد سبک سه بار رکورد روزانه جابجا شد که آخرین آنها دهم بهمنماه امسال با تولید هزار و ۱۳۰ تن بود. در قسمت تکمیل کاری و عملیات حرارتی در شانزدهم آبان امسال رکورد ۱۰۵۵ تن تولید به ثبت رسید.
چایچی در خصوص رکوردهای فروش و حمل شرکت نیز گفت: در تاریخ سوم اردیبهشت ماه امسال سه هزار و ۶۵۱ تن محصول به فروش رفت و حمل شد، همچنین رکورد ماهیانه فروش و حمل محصولات متعلق به اردیبهشت ماه امسال با ۴۸ هزار و ۴۸۲ تن است.
وی در خصوص نوآوری ها و تولید گرید ها و سایزهای جدید در شرکت فولاد آلیاژی یزد گفت: در ۱۱ ماه امسال بر اساس درخواست و نیاز مشتریان موفق به تولید ۹ سایز جدید در اشکال گرد و تسمه در صنایع مختلف مصرف کننده داخلی شدیم.
مدیرعامل فولاد آلیاژی ایران (یزد) ادامه داد: با توجه به نیاز صنایع مهم و مادر نظیر خودروسازی، پتروشیمی، شیمیایی و صنایع مفتولی، ۱۶ نوع فولاد جدید به محدوده گرید تولیدات شرکت اضافه کردیمو اکنون شرکت فولاد آلیاژی ایران افزون بر ۴۰۰ نوع فولاد مختلف را طراحی و تولید کرده و میتواند بر اساس سفارش مشتریان این گریدها را باز هم توسعه داده و شرایط را برای بومی سازی محصولات فولادی که تاکنون از خارج تامین می شدند فراهم کند.
وی یادآور شد: شرکت فولاد آلیاژی ایران ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون سهم دارد که ارزش هر سهم شرکت در تاریخ سی ام بهمن ماه از مرز ۱۰۶۰ تومان گذشت، این در حالی است که در پنجم فروردین ماه امسال ارزش سهام شرکت تنها ۳۲۵ تومان بود که نشان دهنده قدرت سهم و شرایط مطلوب فعالیت شرکت است.
چایچی اظهار داشت: نگرانی اصلی شرکت های فولادی در تامین شارژ آهنی و آهن اسفنجی است، به دلایل مختلفی که خیلی هم توجیه شفافی نداشته در چهار- پنج ماه اخیر شرکتها با کمبود در پاسخگویی به آهن اسفنجی مورد نیاز شرکتهای فولادی مواجه شدند.
وی گفت: اکنون قیمت های آهن اسفنجی به شدت رشد کرده و در مقایسه با شهریور ماه بین ۵۰ تا ۶۰ درصد رشد قیمت داشتیم.
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران (یزد) اضافه کرد: سهمیه هایی که به این شرکت از کارخانجات تولید کننده آهن اسفنجی داده میشده به شدت کم شده و دچار نگرانی هستیم.
وی افزود: بیش از ۲۰ شرکت تخصصی ابزار سازی، مفتولی، ریلی پتروشیمی، خودروسازی و غیره به این شرکت وابسته اند و اگر کمکی در زمینه تأمین مواد اولیه دریافت نکنند ممکن است صنایع پایین دستی نیز دچار مشکل شوند، بر این اساس از مسئولان وزارت صنعت، معاونت معدنی وزارتخانه، رئیس هیات عامل ایمیدرو و سایر دست اندرکاران تقاضا داریم که به نحو مطلوب به شرکتهایی نظیر فولاد آلیاژی ایران کمک کنند تا بتوانند با شرایط مناسب و شایسته پاسخگوی صنایع پایین دستی باشند.
چایچی در پایان به موفقیت فولاد آلیاژی ایران در کسب تندیس و لوح صنعت سبز کشوری برای پنجمین بار و دومین سال متوالی اشاره کرد که به عنوان شرکتی حامی و حافظ محیط زیست در کشور شناخته میشود و گفت: این شرکت با فضای ۱۰۰ هکتاری حدود ۳۰۰ هکتار فضای سبز آن را احاطه کرده است.