امضای تفاهمنامه بین فرابورس و سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر
فاهمنامه همکاری میان سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) و شرکت فرابورس ایران با اهدافی نظیر توسعه پلتفرمهای تامین مالی جمعی در حوزه صنعت صوت و تصویر فراگیر و همچنین حمایت از تامینکنندگان و متقاضیان طرحهای صنعت صوت و تصویر با تامین مالی آنها از طریق پلتفرمهای تامین مالی جمعی به امضا رسید.
به گزارش روند بورس امروز،تفاهمنامه همکاری میان سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) و شرکت فرابورس ایران با اهدافی نظیر توسعه پلتفرمهای تامین مالی جمعی در حوزه صنعت صوت و تصویر فراگیر و همچنین حمایت از تامینکنندگان و متقاضیان طرحهای صنعت صوت و تصویر با تامین مالی آنها از طریق پلتفرمهای تامین مالی جمعی به امضا رسید.
امیر هامونی، مدیرعامل فرابورس در مراسم امضای این تفاهمنامه با اشاره به اینکه همکاری میان فرابورس و ساترا میتواند به تامین مالی پروژههای فرهنگی کمک کند، گفت: پلتفرمهای فعال در زمینه پخش محتواهای صوتی و تصویری که دارای وضعیت باثباتتری هستند و قابلیت پذیرش در بازارهای فرابورس را دارند، میتوانند به عنوان ناشر سهامشان را عرضه اولیه کرده و از این طریق اقدام به تامین مالی کنند.
هامونی با تاکید بر اهمیت ارتقای سواد مالی در بازار سرمایه، از دریافت مجوز تلویزیون اینترنتی ویژه این بازار به منظور تولید محتوای اقتصادی و مالی برای بازار سرمایه خبر داد و گفت: از آنجا که عطش فراوانی نسبت به ارائه تحلیلها و اطلاعات درست از بازار بین مردم وجود دارد و همواره ابهامات و سوالاتی از سوی آنان مطرح میشود، برای ارائه اطلاعات صحیح و مناسب در بین سرمایهگذاران، تلویزیون اینترنتی بازار سرمایه به زودی آغاز به کار میکند.
به گفته هامونی در حال حاضر سرمایه مردم در فرابورس ایران بالغ بر ۶۰۰ هزار میلیارد تومان در قالب ۱۰ بازار و ابزار معامله میشود و بیش از ۵۰۰ نماد معاملاتی در بازارهای مختلف فرابورس در حال معامله است که بالغ بر ۴۰ صنعت در کشور را نمایندگی میکنند. ضمن آنکه فرابورس از طریق ۱۰۶ کارگزاری عضو، ۱۱ میلیون نفر از فعالان بازار سرمایه را در خود جای داده است که میتوانند اوراق دولتی و ابزارهای مالی را معامله کنند.
مدیرعامل فرابورس ایران با اشاره به تنوع ابزارها و بازارهای فرابورس گفت: پیش از آنکه فرابورس پا به عرصه بازار سرمایه بگذارد، به طور سنتی تنها سهام در بازار سرمایه ایران خریدوفروش میشد، اما پس از آغاز به کار فرابورس، اقلیم بازار سرمایه ایران تغییر کرد زیرا با خلق ابزارهای جدید و استفاده از ابزارهای مالی اسلامی مانند صکوک که هر کدام به تامین مالی بخشها و صنایع مختلف در کشور کمک میکند، تغییرات قابل توجهی در بازار سرمایه روی داد.
از سوی دیگر سید صادق امامیان رئیس تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی نیز در مراسم امضای این تفاهمنامه با بیان اینکه رسانههای بزرگ جهان با تکیه بر بودجه و قدرت مالی خود در حرکت هستند، گفت: ۶۴ رسانه اروپایی بودجهای حدود ۳۲ میلیارد یورویی دارند که در مقابل تنها ۵ غول رسانهای آمریکا که صدها میلیارد بودجه در اختیار دارند، عملا توان رقابت ندارند.
افزایش شفافیت با همکاری ساترا و فرابورس
امامیان در ادامه افزود: برای اینکه رسانهها بتوانند پرتوانتر از همیشه به فعالیت خود ادامه بدهند، باید تامین مالی آنها را جدی گرفت و همکاری ساترا و فرابورس میتواند ضمن افزایش شفافیت، آینهای از سلایق فرهنگی مردم ایجاد کند که آنها را به حضور در تامین مالی آنچه مطابق سلیقهشان است، ترغیب کند.
به گفته او، صنعت رسانه به نحو قابل توجهی در حال رشد، متنوع و پویاست و جریان مالی خونی است که در همه صنایع و حوزهها جریان دارد از این رو اگر نتوانیم حوزه رسانه را در کشور تامین مالی کنیم، محتوای رسانههای خارجی تعمیم مییابد.
امامیان به این موضوع که هزینه تولید محتوا برای رسانهها بسیار بالاست اشاره کرد و گفت: اگر بتوانیم منابع تامین مالی را متکثر کنیم به تبع آن رقابت بیشتری ایجاد میشود و صنعت محتوا در کشور و مصرف محتوای داخلی رشد مییابد.
در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری میان سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) و شرکت فرابورس ایران، همکاری و تعامل ساترا و فرابورس ایران در توسعه پلتفرمهای تامین مالی جمعی در حوزه صنعت صوت و تصویر فراگیر و آموزش و مشاوره از جمله اهداف این تفاهمنامه اعلام شد.
همچنین زمینهسازی، ترویج و حمایت از تامینکنندگان و متقاضیان طرحهای صنعت صوت و تصویر با تامین مالی آنها از طریق پلتفرمهای تامین مالی جمعی نیز به عنوان دیگر اهداف این تفاهمنامه مطرح شد.
از تعهدات سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی «ساترا» در این تفاهمنامه تهیه بسته کامل معرفی بازار صوت و تصویر فراگیر به پلتفرمهای تأمین مالی جمعی، تامینکنندگان و علاقهمندان است. علاوه بر این ساترا طی این تفاهمنامه موافقت میکند پلتفرمهای تأمین مالی جمعی که علاوه بر فرابورس از ساترا نیز تایید دریافت کردهاند را در اولویت بهرهمندی از خدمات تسهیلگری خود بهویژه حمایتهای ترویجی صداوسیما قرار دهد.
از سوی دیگر بر اساس این توافقنامه، ساترا تمامی تلاش خود را در راستای ظرفیتهای «فرابورس» به منظور ارتقای فرهنگ سرمایهگذاری و رونق تولید از طریق ارتباط با صداوسیما و سایر امکانات در دسترس به کار خواهد برد.
ایده تاسیس صندوق بینالمللی حمایت از خانوادههای شهدای حرم
در بخش دیگری از این مراسم، مدیرعامل فرابورس ایران، اظهار کرد: بعد از شهادت سردار قاسم سلیمانی، ایده صندوق بینالمللی حمایت از خانوادههای شهدای حرم به ذهن من رسید تا برای کمک به معیشت خانوادههای شهدای بینالمللی دفاع از حرم، گامی برداریم.
هامونی با اشاره به اینکه از کشورهای مختلف برای دفاع از حرم مشارکتکننده داریم، پیشنهاد کرد که این صندوق به صورت بینالمللی تاسیس شود و در این باره افزود: از تمامی ذینفعان و متصدیان این مسئله، درخواست عمومی داریم برای ایجاد صندوق بینالمللی حمایت از خانوادههای شهدای حرم درخواست خود را به فرابورس ارائه کنند.
او با تاکید بر اینکه فرابورس یک بستر و پلتفرم است که ذینفعان این مسئله باید درخواست تشکیل صندوق بینالمللی حمایت از خانوادههای شهدای حرم را به آن ارائه کنند تا با توجه به ظرفیتهای فرابورس در آن راهاندازی شود، اظهار کرد: فرابورس آمادگی کامل خود را برای ایجاد چنین صندوقی اعلام میکند تا در فرابورس پذیرش شود و اقدامات لازم برای تامین مالی و کمک به معیشت خانوادههای شهدای دفاع از حرم آغاز و اجرایی شود.