سالکو نیاز کشور به آلومینیوم را برطرف می کند
مدیرعامل شرکت اتحاد نورد پارس گفت: بسیاری از طرح ها و قوانینی که در حوزه صنعت و معدن مطرح می شود، قابلیت اجرایی شدن ندارد به گونه ای که برخی از آن ها منطقی و کاربردی نیست؛ برای مثال، طرح ادغام شرکت های پایین دست و کوچک، طرحی است که هیچ مزیتی برای تولیدکنندگان و صاحبان صنایع کوچک به همراه ندارد و هیچ مدیری حاضر به ادغام شرکت خود با شرکت دیگر نمی شود.
به گزارش روند بورس امروز، مدیرعامل شرکت اتحاد نورد پارس گفت: بسیاری از طرح ها و قوانینی که در حوزه صنعت و معدن مطرح می شود، قابلیت اجرایی شدن ندارد به گونه ای که برخی از آن ها منطقی و کاربردی نیست؛ برای مثال، طرح ادغام شرکت های پایین دست و کوچک، طرحی است که هیچ مزیتی برای تولیدکنندگان و صاحبان صنایع کوچک به همراه ندارد و هیچ مدیری حاضر به ادغام شرکت خود با شرکت دیگر نمی شود.
محمد ابراهیمیان اظهار داشت: در مورد میزان تولید ظروف آلومینیومی و نرخ بهره برداری کارخانه های تولیدی اطلاعات کامل و جامعی در کشور وجود ندارد و حتی مشخص نیست که تقاضا برای مصرف اینگونه محصولات آلومینیومی در کشور به چه میزانی است.
وی بیان کرد: قیمت شمش آلومینیومی در کشور بسیار بالا است. به همین خاطر، اگر شرکت آلومینیوم جنوب (سالکو) که اخیرا راه اندازی شده و در مدار تولید قرار گرفته، تولیدات خود را در بازار داخلی عرضه کند، موجب کاهش قیمت مواد اولیه می شود و تولیدکنندگان پایین دستی می توانند محصولات خود را با هزینه پایین تری تولید و در بازارهای داخلی و خارجی عرضه کنند؛ اما اگر تولیدات صرفا به منظور صادرات باشد، وضعیت تولید انواع محصولات آلومینیومی بدتر از گذشته خواهد شد.
فعالیت تولیدی در کشور توجیه اقتصادی ندارد
مدیرعامل شرکت اتحاد نورد پارس توضیح داد: مدیران باید برای کاهش قیمت مواد اولیه آلومینیومی در کشور برنامه هایی داشته باشند و اقداماتی انجام دهند زیرا ادامه فعالیت در این شرایط، توجیه اقتصادی ندارد و در صورتی که این روند ادامه داشته باشد، در سال آتی میزان فعالیت ما کمتر از گذشته خواهد شد.
ابراهیمیان مطرح کرد: با اینکه وجود دو شرکت تولیدکننده آلومینیوم (المهدی و شرکت آلومینیوم ایران) در کشور، سرمایه گذاری و احداث شرکت آلومینیوم جنوب اقدام بزرگی بود. به این خاطر که ایجاد رقابت میان شرکت های تولیدکننده مواد اولیه آلومینیومی می تواند بسیار مفید باشد و به این ترتیب، قیمت مواد اولیه کاهش و کیفیت ارتقا می یابد.
وی تصریح کرد: البته نیاز کشور به مواد اولیه آلومینیومی سالانه ۲۵۰ هزار تن است که شرکت ایرالکو و المهدی این میزان را تولید و عرضه می کنند اما با توجه به کاربردی بودن آلومینیوم و مصارف متنوع این فلز در صنایع مختلف، احداث این کارخانه، اقدام بزرگی در کشور به شمار می آید و سرمایه گذاری مناسبی است.
مدیرعامل شرکت اتحاد نورد پارس اذعان کرد: شرکت آلومینیوم جنوب، می تواند نیاز کشور به آلومینیوم را برطرف و مازاد تولید خود را را صادر کند که در این صورت، ارزآوری مطلوبی را نیز شاهد خواهیم بود. سرمایه گذاری و تاسیس شرکت آلومینیوم جنوب (سالکو) یکی از بهترین اقداماتی بود که در این زمینه در چند سال اخیر انجام شده است و باید این شرکت تولیدات خود را در بازارهای داخلی نیز عرضه کند تا قیمت مواد اولیه آلومینیومی در کشور کاهش و تولید محصولات آلومینیومی رونق بیشتری به خود بگیرد اما در صورتی که روند توزیع شمش به همین روال ادامه داشته باشد و مدیران تنها در صدد صدور طرح هایی باشند که قابلیت اجرایی لازم را ندارد، صنعت آلومینیوم روز به روز آسیب می بیند.
ابراهیمیان مطرح کرد: شرکت ما در بازار بورس کالا سهمیه ای ندارد و ما باید مواد اولیه ضروری و مورد نیاز خود را از بازار آزاد خرید می کنیم که به دلیل واسطه های بی شماری که در این حوزه وجود دارد، مجبور هستیم آلومینیوم را با قیمت بسیار بالاتری خریداری و مصرف کنیم.
وی تاکید کرد: معاملات بورس به صورت نسیه و سلف در کشور انجام می شود و باید شرکت ها سهمیه و کد معاملاتی داشته باشند که در حال حاضر، ما به خاطر اینکه نتوانستیم در این زمینه اقدامی انجام دهیم، نمی توانیم از اینگونه معاملات بهره ببریم.
مدیرعامل شرکت اتحاد نورد پارس بیان کرد: توزیع مواد اولیه آلومینیومی در بورس کالا و بازار آزاد به صورت انحصاری درآمده است؛ در صورتی که اگر شفافیت سازی مناسبی در این زمینه انجام شود و همچنین انحصارطلبی نیز از میان برود، قطعا قیمت مواد اولیه کاهش می یابد و میزان تولید محصولات آلومینیومی بیشتر خواهد شد.
ابراهیمیان اظهار کرد: کارخانه هایی که سرمایه در گردش بالایی دارند، مواد اولیه آلومینیومی خرید و فروش می کنند و در حقیقت به تجارت روی آورده اند، در صورتی که برای شرکت های کوچک تولیدی همچون شرکت ما، امکان خرید مواد اولیه از بورس کالا وجود ندارد و در حال حاضر به سختی به فعالیت خود ادامه می دهیم.
وی در ادامه افزود: بورس کالا شرایط خرید را به اندازه ای سخت و پیچیده کرده است که شرکت های پایین دستی تولیدکننده محصولات آلومینیومی نمی توانند مواد ضروری خود را سفارش و خریداری کنند.
طرح ادغام شرکت های پایین دستی اجرایی نمی شود
مدیرعامل شرکت اتحاد نورد پارس اعلام کرد: برخی از قوانین و طرح هایی که مدیران ارائه می دهند قابلیت اجرایی ندارد برای مثال، طرحی در خصوص ادغام شرکت های پایین دستی اعلام کرده اند که قابلیت اجرایی ندارد و به طور کلی نمی تواند نتیجه بخش باشد.
ابراهیمیان عنوان کرد: مزیتی در ادغام شرکت ها وجود ندارد و فکر نمی کنم این طرح در کشور اجرایی شود؛ به این خاطر که استقلال شرکت ها به این طریق از میان می رود و گمان نمی کنم هیچ شرکت پایین دستی تمایلی به ادغام شرکت خود با شرکت دیگری داشته باشد.
وی مطرح کرد: در شرکت اتحاد نورد پارس شمش خالص آلومینیومی خریداری و آن را تبدیل به ورق یا گرده می کنیم، میزان ظرفیت ما حدود دو هزار تن در سال است و با اینکه سابقه ۴۰ ساله در این حوزه داریم اما در سال جاری، میزان تولیدات ما کمتر از سال های گذشته شده است.