روزهای خوش پتروشیمی با یکه تازی نفت
نیما جوادیان،کارشناس بازار سرمایه،در رابطه با سهام شرکتهای پتروشیمی در بازار سرمایه،با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت. جوادیان گفت:ایران کشوری دارای منابع نفت و گاز عظیم می باشدکه صنعت پتروشیمی را در ایران تبدیل به با مزیت ترین صنایع نموده است. قیمت فراورده های پتروشیمی رابطه ای مستقیم با قیمت نفت و گاز و قیمت […]
نیما جوادیان،کارشناس بازار سرمایه،در رابطه با سهام شرکتهای پتروشیمی در بازار سرمایه،با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت.
جوادیان گفت:ایران کشوری دارای منابع نفت و گاز عظیم می باشدکه صنعت پتروشیمی را در ایران تبدیل به با مزیت ترین صنایع نموده است. قیمت فراورده های پتروشیمی رابطه ای مستقیم با قیمت نفت و گاز و قیمت ارز دارند و با توجه به رشد قیمت نفت و ارز شاهد افزایش سودآوری و رشد قیمت سهام شرکتهای پتروشیمی دربورس تهران میباشیم.
پتروشیمی های بورسی از لحاظ نوع فراورده ی تولیدی به چهار دسته تقسیم می گردند:
اوره و متانول سازها (زاگرس،شفن،شپدیس،شیراز،شخارک،خراسان و کرمانشا) اولفین سازها که محصولاتی با ارزش افزوده ی بالاتر تولید می نمایند (شاراک،جم،مارون ) شرکتهای تولید یوتیلیتی ( فجر و مبین) و صنایع پایین دستی پتروشیمی منجمله شرکتهای شیمیایی و تولید شوینده و … حدود ۵۰ تا ۸۰ درصد محصولات شرکتهای پتروشیمی صادراتی می باشد که در حال حاضر دلار حاصل از صادرات آنها به قیمت ارز نیمایی (۴۳۰۰ تومانی) تسعیر شده و مابقی محصولاتشان در بورس کالا با نرخ پایه ای که بر اساس قیمت جهانی و دلار نیمایی تعیین شده با دامنه نوسان ده درصدی به نسبت قیمت پایه معامله می گردد.قیمت سهام شرکتهای پتروشیمی در بازار سرمایه در حال انطباق با نفت ۷۵ دلاری است.
کارشناس بازار سرمایه خاطر نشان کرد: در زمان مشابه سال گذشته قیمت نفت خام حدود ۴۰ دلار بود و در حال حاضر حدود ۷۵ دلار می باشد دلار نیز سال گذشته به قیمت های ۳۷۰۰ تومانی معامله میشد درحالیکه هم اکنون دلار نیمایی ۴۳۰۰ تومان می باشد و به احتمال قوی تا پایان سال تا محدوده ی ۴۷۰۰ الی ۵۰۰۰ تومان رشد خواهد نمود.در صورت عدم کاهش جدی قیمت نفت تا پایان سال، می توان انتظار رشد بالای ۵۰ درصدی سود اغلب پتروشیمی ها را به نسبت سال گذشته داشت.
وی در ادامه گفت:با این حساب می توان همچنان به رشد قیمت سهام شرکتهای پتروشیمی و سرمایه گذاریهای وابسته به آنها در بازار سرمایه امیدوار بود. از دیگر پتانسیل های صنعت پتروشیمی اقدامات حمایتی دولت از این صنعت، همچون محاسبه ی نرخ خوراک واحد های پتروشیمی با دلار ۳۸۰۰ تومانی، اجازه فروش بخشی از ارز برخی پتروشیمی ها به نرخ آزاد، معافیت برخی محصولات پتروشیمی از عرضه ی ارز حاصل از فروششان در سامانه نیما و … به منظور ترغیب شرکتها به عرضه ی ارز ناشی از صادراتشان در سامانه نیما و هدایت نقدینگی به سمت بازار سرمایه می باشد. باید توجه داشت که حدود یک چهارم ارزش بازار بورس تهران متعلق به شرکتهای پتروشیمی می باشد که نشان از وزن بالای این صنعت در بورس دارد.