بورس کشور پویا و پر تحرک است
فلاح،مدیرعامل شرکت اطلاع رسانی وخدمات بورس از شفافیت به عنوان مهم ترین مزیت بازار سرمایه یاد کرد و افزود: بورس ما جزو ۵ بورس شفاف دنیاست و با ساز و کارهای تعبیه شده امکان پنهان کاری و انجام جرایم اقتصادی در این بازار نزدیک به صفر است. در عین حال تمامی ابزارهای موجود در این بازار شرعی است و کمیته تخصصی فقهی بازار سرمایه با بررسی ابزارهای معاملاتی، بر اساس اصول فقهی، تطابق آنها را با شریعت بررسی می کند.
به گزارش روند بورس امروز،مدیرعامل شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس تاکید کرد: بورس کشور پویا و پر تحرک است و در حالی که سایر بازارها روند ثابتی را طی می کنند، شاهد بازدهی کم نظیری در بازار سرمایه هستیم.
یاسر فلاح، امروز در سمینار “بررسی قابلیت های سرمایه گذاری بازار سرمایه” که در شهریار برگزار شد، گفت: افق ۱۰ ساله نشان می دهد بازار سرمایه بهترین گزینه سرمایه گذاری است و نرخ بازدهی این بازار از ابتدای سال تا کنون به ۱۶۰ درصد رسیده است.
مدیرعامل شرکت اطلاع رسانی وخدمات بورس از شفافیت به عنوان مهم ترین مزیت بازار سرمایه یاد کرد و افزود: بورس ما جزو ۵ بورس شفاف دنیاست و با ساز و کارهای تعبیه شده امکان پنهان کاری و انجام جرایم اقتصادی در این بازار نزدیک به صفر است. در عین حال تمامی ابزارهای موجود در این بازار شرعی است و کمیته تخصصی فقهی بازار سرمایه با بررسی ابزارهای معاملاتی، بر اساس اصول فقهی، تطابق آنها را با شریعت بررسی می کند.
فلاح با بیان اینکه شفافیت اصل اول بازار سرمایه است و هیچ شرکتی بدون رعایت این اصل، امکان حضور در این بخش مهم اقتصادی را ندارد، افزود: شرکت ها و بنگاه های تولیدی پس از پذیرش در بورس و فرابورس اطلاعات خود را ۱۶ مرتبه در سال روانه سایت کدال می کنند. میزان تولید و فروش شرکت ها ماهانه و صورت های مالی سه ماهه روی سامانه افشای اطلاعات ناشران بورسی و فرابورسی (کدال) افشای مستمر می شود. شرکت های بورسی به واسطه حضور فعال سهامداران، زیر ذره بین نظارتی قرار دارند و سهامداران همواره وضعیت شرکت ها را رصد می کنند تا آنها دچار انحراف و تخلف نشوند.
مدیرعامل شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس افزود: سال جاری بیش از ۹۰ درصد شرکت ها اطلاعات خود را درست و به موقع روی سامانه کدال قرار دادند. حدود ۸ درصد با تاخیر یکی دو روزه این اطلاعات را افشا کردند و ۲ درصد باقیمانده هم که تاخیر بیش از حد دارند، جریمه می شوند.
فلاح ادامه داد: چنانچه مردم با سرمایه گذاری در بورس آشنا شوند و در این راه فرهنگسازی شود، سرمایه از اثرات منفی تورم مصون خواهند ماند و دیگر شاهد هجوم مردم به صف دلار و سکه برای حفظ ارزش دارایی نخواهیم بود.
مدیر عامل شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس اضافه کرد: به رغم شرایط مثبت بازار سرمایه، باید افرادی که وارد این بازار می شوند خود را به ابزار دانش، تخصص، تحلیل و سواد مالی مجهز کنند. بورس بازار تخصصی، علمی و پیچیده است و بدون دانش و اگاهی امکان کسب سود در آن وجود ندارد.
مدیرعامل شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس، ادامه داد: همچنین لازم است کسانی که از دانش کافی مالی برخوردار نیستند با روش های غیر مستقیم همچون صندوق ها به بورس وارد شوند. بورس فقط خرید و فروش سهام نیست! ابزارهای مالی، ریسک های متعدد، روش های تحلیل مختلف و غیره بازار سرمایه را تشکیل می دهند. بنابراین برای ورود به این بازار به دانش نیاز است.
فلاح به سرمایه گذاران تازه وارد توصیه کرد به مشاوران مطمئن و دارای مجوز از سازمان بورس مراجعه کنند و افزود: فضای مجازی و کانال های تلگرامی که پشت صحنه و جایگاه مشخصی ندارند مشاور مطمئن برای سرمایه گذاری نیستند و در این کانال ها احتمال کلاه برداری زیاد است. بنابراین در تصمیمات به اخبار موثق، اطلاعات رسمی، تحلیل ها و عملکرد بنگاه ها توجه کنند.
مدیرعامل شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس با بیان اینکه سهامداران باید سبدی از سهام تشکیل دهند، گفت: تشکیل سبد سهام به میزان قابل توجهی ریسک سرمایه گذاری را کاهش می دهد.
وی تاکید کرد بورس بازاری برای افراد صبور است و افزود: نگاه بلند مدت، کلید سودآوری در بازار سرمایه است و انتظار سود یک شبه از این بازار غیر منطقی است.فراموش نکنید سود بازار سرمایه به افراد صبور تعلق دارد و افرادی که با رفتار هیجانی در این بازار داد و ستد می کنند با زیان مواجه می شوند.