ویروس کرونا در بازار نفت
اسماعیل زاده کارشناس بازارسرمایه : پنجمین هفته متوالی منفی نفت در حالی رقم خورد که نه تنها هنوز درمانی برای ویروس کرونا در چین پیدا نشده بلکه اثرات آن هنوز در بازارهای جهانی و بخصوص نفت به وضوح دیده می شود، در حالی که هنوز ابعاد و شدت افت تقاضا از طرف چین به صورت کامل مشخص نیست.
به گزارش روند بورس امروز،رضا اسماعیل زاده کارشناس بازارسرمایه عنوان کرد: پنجمین هفته متوالی منفی نفت در حالی رقم خورد که نه تنها هنوز درمانی برای ویروس کرونا در چین پیدا نشده بلکه اثرات آن هنوز در بازارهای جهانی و بخصوص نفت به وضوح دیده می شود، در حالی که هنوز ابعاد و شدت افت تقاضا از طرف چین به صورت کامل مشخص نیست.
قیمت های جهانی نفت روند نزولی خود را برای هفته منتهی به ۷ فوریه نیز ادامه دادند به طوری که در این هفته شاخص برنت دریای شمال با افت ۳۴ / ۶ درصدی و شاخص وست تگزاس اینترمدی ایت با افت ۴ / ۲ درصدی مواجه شدند. پس از پنج هفته متوالی افت قیمت های نفت، طولانی ترین افت هفتگی از سال ۲۰۱۸ تا به امروز برای این طلای سیاه رقم خورد به طوری که در آن دو شاخص برنت و وست تگزاس به ترتیب با افت ۴۷ / ۱۷ و ۵۹ / ۱۷ درصدی مواجه شدند.
افت های قیمتی اخیر ناشی از انباشت چندین خبر منفی بوده که انتشار گسترده ویروس کشنده کرونا و افت تقاضای بزرگ ترین وارد کننده نفت جهان مهم ترین عامل این موضوع بوده است. در کنار این موضوع، کاهش ریسک های ژئوپولیتیک در منطقه خاورمیانه، احتمال یک توافق نفتی بین شورشیان لیبی به رهبری خلیفه حفتر و دولت مرکزی و همچنین گمانه زنی های مراکز تحلیلی مختلف بخصوص گزارش آژانس در مورد مازاد عرضه نفت از دیگر عوامل کاهش قیمت نفت در پنج هفته اخیر بوده است.
آمار هفتگی موسسه نفت ایالات متحده در مورد میزان عرضه این کشور در روز ۱۰ فوریه، آمار هفتگی اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده در مورد میزان ذخایر نفت این کشور در روز ۱۱ فوریه و همچنین آمار هفتگی موسسه بیکر هیوز از تعداد چاه های فعال در روز جمعه از جمله آمار های کلیدی هستند که این هفته نیز طبق معمول به بازار ارائه خواهند شد.