ارتقا جایگاه مارون در بورس انرژی کشور
شهبازی معاونت برنامهریزی و توسعه شرکت پتروشیمی مارون: شرکت پتروشیمی مارون بهعنوان یکی از بزرگترین الفین های تولیدکننده پلیاتیلنهای سنگین و سبک ،پلیپروپیلن ، اتیلن گلایکول و بنزین پیرولیز در کشور است. این شرکت با تحقیق و توسعه بر روی فیلدها و گریدهای تولیدی سعی دارد کیفیت محصولات خود را برای رقابتی بهتر در بازارهای داخلی و خارجی افزایش دهد.
به گزارش روند بورس امروز، بهرام شهبازی معاونت برنامهریزی و توسعه شرکت پتروشیمی مارون در خصوص سرمایهگذاریهای بلندمدت شرکت گفت: سرمایهگذاریهای بلندمدت به دو طریق دنبال میشود یکی پروژههای مشترک مثل پروژه سلمان فارسی ، پتروشیمی لاله، پتروشیمی بوشهر و پتروشیمی دهلران بهصورت سهامداری و دیگری پروژههای احداثی مثل پروژه خالصسازی اتیلن اکساید، واحد پلیاتیلن سنگین ۱۳۰ هزار تنی پروژههای مربوط به جمعآوری گازهای مشعل و …
پتروشیمی لاله یکی از واحدهای پلی مری با بازده بالا و سود مطلوب در بخش پلیمرهای سبک است که ۶۴ درصد سهام آن مربوط به پتروشیمی مارون بوده و هماکنون در حال تولید است.
شهبازی در ادامه اشاره کرد: پتروشیمی سلمان فارسی با پیشرفت پروژهای ۱۸ درصد در زمینه تولید پروپیلن احداث میشود و ۳۴ درصد مالکیت سهام آن متعلق به پتروشیمی مارون است با تکمیل راهاندازی آن سالیانه ۱۴۰ هزار تن پروپیلن سهم پتروشیمی مارون خواهد شد و با این خوراک واحد پلیپروپیلن مارون که اکنون با ۶۳ درصد ظرفیت اسمی در سرویس است به ظرفیت ۱۰۰ در صد خواهد رسید.
۴۰درصد از سهام پتروشیمی بوشهر متعلق به پتروشیمی مارون است. در حال حاضر فاز یک پتروشیمی بوشهر با ظرفیت تولید یکمیلیون و چهارصد هزار تن متانول در سرویس قرارداد.همچنین ۷درصد از سهام پتروشیمی دهلران متعلق به پتروشیمی مارون است.
وی در ادامه تأکید کرد: پروژههای احداثی مانند خالصسازی اتیلن اکساید با ظرفیت ۴۵ هزار تن از طرحهای توسعهای پتروشیمی مارون است که هماکنون قرارداد این پروژه بهصورت EP با شرکت پیدک منعقد و مطالعات مهندسی آن شروع گردید و مطابق برنامه زمانبندی ظرف ۲۱ ماه آینده اتمام خواهد گرفت. بهرهبرداری از این واحد سبب تنوع سبد تولید ، افزایش درآمد و اشتغالزایی خواهد گردید.
در حال حاضر فقط پتروشیمی اراک در کشور دارای واحد تولید خالصسازی اتیلن است.
معاونت برنامهریزی طرح و توسعه شرکت پتروشیمی مارون در خصوص تأثیر طرحهای توسعه اظهار داشت: شرکت با اجرای طرحهای توسعهای سعی دارد، قیمت تمامشده خود را کاهش داده و ارزشافزوده محصولات را بالابرده و سبب افزایش سهم بازار و ایجاد ارزشافزوده نماید.
شهبازی با اشاره به فروش محصولات شرکت بهصورت صادراتی بیان کرد: باوجوداینکه طرحهای توسعهای بر بازار جهانی محصولات بیتأثیر نیستند اما شرکت پتروشیمی مارون طرحهای آتی برای بهبود گریدهای محصولات خاص صادراتی خود در دست اجرا دارد.
بخش پژوهش واحد با نیروی متخصص کار شبانهروزی بهبود گریدهای تولیدی واحدها را در دستور کار قرار داشته و با پایش و رصد بازار نیازهای روز مشتریان داخلی و خارجی را شناسایی و فرمولاسیون گریدهایی با نیاز مشتری و بازار را به بخش تولید ارائه مینماید. در بخش بومیسازی کاتالیست های مصرفی در مجتمع کارهای بسیار خوبی با پژوهشکدههای پتروشیمی و نفت و شرکتهای دانشبنیان داخلی در دست دارد.
وی با اشاره سهیم شدن شرکت پتروشیمی مارون برای حذف آلایندهها اظهار داشت: در بخش زیستمحیطی پروژههای متنوعی در دست اجرا است که ازجمله طرح بهسازی مشعلهای گازی مناطق نفتخیز جنوب ، طرح بهسازی مشعل پتروشیمی مارون ، پروژه حذف آلایندههای فرار از پس آب، تصفیه پساب صنعتی مجتمع . با راهاندازی کامل واحد پساب صنعتی ، خروجی واحد تبدیل به آب مناسب جهت آبیاری فضای سبز داخلی مجتمع میگردد. پروژه فوق ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. جهت حذف گازهای آلاینده از سطح حوضچهها با یک شرکت اسپانیایی قرارداد امضا گردید و هماکنون کار طراحی سوزاندن گاز آلاینده و حذف آنها مطابق با استانداردهای محیطزیست در حال اجرا است.
در بخش حفاظت الکترونیک نیز شرکت پروژههای مهم با یک شرکت داخلی به اجرا گذاشته که هماکنون ازنظر حفاظتی و هم ازنظر امنیتی و ازلحاظ پایش موارد ناایمن و یا خروج و مشاهده گازهای آلاینده و خطرناک از دستگاهها کمک شایانی به مجتمع میکند.
در بخش انرژی در راستای مدیریت مصرف حاملهای انرژی، ممیزی تجهیزات مصرفکنندهی بارز انرژی، شامل بویلرهای بخار، تلههای بخار، پمپهای کولینگ و کورههای واحد الفین انجامگرفته است. همچنین پایش مستمر
مصرف حاملهای انرژی در کل مجتمع در جریان است و با راهاندازی سامانه هوشمند برق پایش این حامل بهصورت آنلاین انجام میپذیرد.
با توجه به بحران آب در سالهای اخیر و با در نظر گرفتن هزینههای بالای تولید انواع آب و بخار، کاهش هزینه حاملهای انرژی، در دستور کار واحد مدیریت انرژی بوده است و این مدیریت با اجرای طرحهای با اولویت بدون هزینه و کمهزینه موفق به کاهش چشمگیر مصرف حاملهای انرژی شده است. این مهم درگرو تولید مستمر و نگرش بهبودیافته در فرایند تولید و انجام بهموقع تعمیرات اساسی است.