وزارت صمت مانع از واردات مواد اولیه ای که تولید انبوه ندارند،نشود
محمدپور، مدیرعامل شرکت نسوز خوزستان: کشور ما هنوز در تولید برخی از اقلام مربوط به تولید نسوز به خارج وابسته است، اما برخی با ادعای تولید در داخل که هنوز مراحل آزمایشگاهی آنها به اتمام نرسیده، با صدور بخشنامهای مانع از واردات مواداولیه میشود که در نتیجه تولیدکنندگان نسوز در شرایط سخت قرار میگیرند، آن هم در حالیکه اندک تولید مواداولیه داخل پاسخگوی نیازها نیست.
به گزارش روند بورس امروز، وزارت صنعت، معدن و تجارت مانع از واردات مواداولیهای که در داخل هنوز به تولید انبوه نرسیدهاند، نشود.
حاتم محمدپور، مدیرعامل شرکت نسوز خوزستان گفت: کشور ما هنوز در تولید برخی از اقلام مربوط به تولید نسوز به خارج وابسته است، اما برخی با ادعای تولید در داخل که هنوز مراحل آزمایشگاهی آنها به اتمام نرسیده، با صدور بخشنامهای مانع از واردات مواداولیه میشود که در نتیجه تولیدکنندگان نسوز در شرایط سخت قرار میگیرند، آن هم در حالیکه اندک تولید مواداولیه داخل پاسخگوی نیازها نیست.
وی با اشاره به اینکه شرکتی ادعا کرده که قادر به تولید نوعی مادهاولیه است و وزارت صمت نیز بر همان اساس ممنوعیت واردات آن را اعلام کرده در حالیکه همان مادهاولیه هنوز در مرحله آزمایشگاهی است و حتی آزمایشگاه خود ما نیز آنرا تأیید نکرده است، تأکید کرد که یکی از بزرگترین آرزوهای ما تولید و تأمین مادهاولیه در داخل است، اما وقتی هنوز به مرحله تولیده نرسیده با چه استدلالی مانع از واردات آن میشوند.
محمدپور با تأکید بر حمایت از تولید داخل بر وجود بسیاری از موانع از جمله گمرک، اداره مالیات، کمبود نقدینگی و عدم تأمین مالی از سوی بانکها را یادآور شد و گفت: گمرک ایران مدتی است که در این شرایط تحریمی هر کالای وارداتی را اظهار “بیشپود” میکند، یعنی اعلام مینماید که قیمت اجناس بیش از قیمت واقعی اظهار میشود. طبیعی است، این کار و اثبات عدم واقعی بودن ادعای گمرک باعث اتلاف بسیار زیاد وقت و انرژی تولیدکنندگان میشود.
مدیرعامل شرکت نسوز خوزستان همچنین در خصوص موانع ایجاد شده از سوی اداره دارایی نیز اظهار داشت: به عنوان مثال، در سال ۹۳ و ۹۴ چند برابر سالهای قبل برای ما مالیات وضع نمودند، اما علیرغم شکایت و اعتراض ما، بدون آنکه به ما اطلاع دهند، آن را قطعی کردند. این در حالی است که در تمام دنیا دولتها از تولید حمایت و روند تولید و اشتغالزایی را هموار مینمایند، اینگونه فشارها در حالی صورت میگیرد که امسال آن هم در شرایط تحریمی، سال رونق تولید نامگذاری شده است.
وی افزود: در کشور قبل از تأسیس شرکتهای بزرگ تولیدکننده نسوز مانند نسوز خوزستان و حدود بیش از۲۰ سال قبل، تمام قطعاتی که هماینک در حال تولید آن هستیم از خارج وارد میشد، اما سالها پیش با اتخاذ تصمیمات ملی، مصمم به تولید داخلی و بومیسازی آنها و نهایتاً موفق به تولید کلیه قطعات مصرفی و جرمهای نسوز در داخل شدیم.
این پیشکسوت تولید نسوز در کشور تصریح کرد که حال باید با وجود چنین پتانسیل و دستاوردی تسهیلات برای ما بیشتر شود یا اینکه مدام از سوی سازمانهای مختلف تحتفشار قرار گیریم، آن هم در حالیکه قبلاً با گشایش LC فقط ۱۰ درصد پول به طرف خارجی پرداخت میشد و مابقی پس از دریافت کالا و انجام تولید پرداخت میگردید، اما امروز با توجه به تحریمها باید تمام پول را آن هم به صورت نقدی پرداخت کنیم که هم از ریسک بالایی برخوردار است و هم باعث کاهش شدید نقدینگی میشود.
محمدپور همچنین در خصوص فعالیت شرکت نیز گفت: این شرکت در حالحاضر ۵ تا ۶ هزار تن قطعات و جرمهای نسوز آلومیناسیلیکاتی و آجرهای عایق (معادل ۱۰ درصد نیاز بازار نسوزهای ویژه) را تولید میکند که امروز به عنوان یکی از اصلیترین تأمینکنندگان این بخش محسوب میشود.
مدیرعامل شرکت نسوز خوزستان شرکتهای مبارکه، هرمزگان، خوزستان و… را از جمله مهمترین مصرفکنندگان نسوزهای تولیدی این شرکت برشمرد و تصریح کرد که باتوجه به افق ۱۴۰۴ برای تولید ۵۵ میلیون تن فولاد، تولید داخل باید بیشتر شود. موضوعی که هماینک به دلیل تحریمها و افزایش تولید فولاد کاملاً محسوس است.
وی با اعلام این که این شرکت عمده انرژی خود را بر توسعه کمی و کیفی صرف کرده و سرمایه گذاریهای بسیاری انجام داده است، گفت: نسوز خوزستان هماینک طرح توسعهای شامل مشارکت در تولید ۱۲۰ هزارتن دولومیتکلسینه و ۳۵ هزار تن زینتره به عنوان مادهاولیه تولید نسوز را در هلدینگ سرمایهگذاری فولادخوزستان در دستور کار دارد که به حدود ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری جدید نیاز دارد.
او همچنین از برنامهریزی برای تولید آجرهای سنگین “هایآلومینا” و برخی قطعات وارداتی نسوز را که در کارخانجات فولادی، سیمان و آهک مصرف دارند خبر داد و تأکید کرد که تنها راه بقا واحدهای تولیدی توسعه آنهاست و به همین دلیل این شرکت نیز بر تحقق آن تأکید دارد.
شایان ذکر است، این شرکت در حالحاضر برای ۶۰ نفر به طور مستقیم ایجاد اشتغال کرده که با اجرای طرحهای توسعه این میزان به ۱۵۰ نفر خواهد رسید.