بومیسازی زنجیره تولید لوله با تفاهمنامه سهجانبه
قرارداد سهجانبه فولاد اکسین، فولاد مبارکه و لولهسازی اهواز در زمینه تولید ۳۶۰ هزار تن لولههای ۵۶ اینچ خطوط گاز منجر به صرفهجویی ۷۶۰ میلیون یورو شد.
به گزارش روند بورس امروز، امین ابراهیمی مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان در خصوص قرارداد سهجانبه میان شرکت فولاد اکسین، شرکت فولاد مبارکه و لولهسازی اهواز برای ساخت ۳۵۰ هزار تن لوله ایکس ۷۰ گفت: یکی از پروژههای استراتژیک که در حال حاضر در کشور تعریف شده است، لولههای ۵۶ ایچ انتقال گاز است. این لولهها کیفیت x70 دارند. نزدیک به ۲ میلیون ۵۰۰ هزار تن تا پایان سال ۱۴۰۰ پروژه انتقال گاز در کشور طراحی شده است. تا به امروز به صورت ۱۰۰ درصدی لولههای ۵۶ اینچی را واردات داشتیم.
ابراهیمی خاطرنشان کرد: همزمان با تحریمها زنجیره داخلی از سوی فولاد مبارکه، فولاد اکسین و لولهسازی اهواز تشکیل شد. با همکاری این زنجیره لولههای ۵۶ اینچی و ورقهای x70 در داخل کشور تولید میشود. اسلب موردنیاز در فولاد مبارکه تولید شد و ورق با گرید x70 و سایز ۴ متر ۶۰ سانتیمتر توسط خط نبرد فولاد اکسین تهیه شده است. ظرفیت اصلی فولاد اکسین بر اساس همین سایز است. لوله مورد نظر در لولهسازی اهواز تولید شد و در نهایت با همت این سه شرکت بومیسازی شد.
وی افزود: پیش از این قرارداد ما در فاز نیمه صنعتی کار میکردیم و با امضای این قرارداد در سطح صنعتی نیز ورود خواهیم کرد. تمامی لوله سازان و مشتریان اصلی این پروژه را به کارخانه دعوت کردیم. در خصوص تأمین ۳۶۰ هزار تن لوله از محل قرارداد جاری برای سال آینده توافق شده است. حدود ۷۶۰ میلیون یورو ارزش کل این پروژه است.
مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان تأکید کرد: پیشازاین به صورت ۱۰۰ درصدی از خارج از کشور وارد میشد و در حال حاضر به همت این سه شرکت در داخل تولید میشود. توانستیم فضای کاری خوبی برای فولاد مبارکه، فولاد اکسین و لولهسازی اهواز تا پایان سال ۱۳۹۹ تضمین کنیم. تا سال ۱۴۰۰ نزدیک ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن لوله نیاز داریم که هنوز کسری عرضه داریم.
ابراهیمی در نهایت گفت: توان تولید ما تا سقف ۱ میلیون و ۵۰ هزار تن در سال است. برای پروژههای جاری تولید ما کفایت میکند اما در آینده احتمالاً با کمبود ظرفیت مواجه خواهیم شد. مشکل اصلی ما برای تولید این محصول اسلب عریضی است که در صورت بر طرف شدن این موضوع ظرفیت تولید ما به اندازه ۴۰ تا ۵۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد. در صورتی که فرآیند تأمین مواد اولیه آن اصلاح شود، نیاز کامل کشور را تأمین خواهیم کرد.