سرمایهگذاری ۲۰۰۰ میلیارد تومانی زرین در صنعت سرب و روی
کدخدایی، مدیرعامل شرکت زرین معدن آسیا:حدود ۹۵ درصد صنعت سرب و روی در کشور بومی است.ما پیش از این چهار مجتمع را احداث کردهایم و در حال ساخت پنجمین مجتمع هستیم.
به گزارش روند بورس امروز،نشست خبری عزیزاله عصاری مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، محمد کلانتری، مدیرعامل شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور، شهرام کدخدایی مدیرعامل شرکت زرین معدن آسیا و ابراهیم جمیلی مدیرعامل هلدینگ زرین در اتاق بازرگانی ایران در حال برگزاری است.
عصاری مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه صنایع معادن و فلزات گفت: دلیل اینکه به حوزه سرب و روی ورود پیدا کردیم، استراتژیک بودن این فلزات در جهان بوده است.در کشور ما منابع خوبی از این فلزات وجود دارد.
وی افزود: در شرایط کنونی تقاضا در مورد این فلزات بیش از تولید است و سرمایه گذاری مطلوبی تلقی میشود. با به کارگیری از تکنولوژیهای ویژه قصد داریم از همه ذخایر کشور در این مسیر استفاده کنیم. ما ۹ درصد ذخایر جهان را در این حوزه در اختیار داریم.
مدیرعامل شرکت صبانور در ادامه اشاره کرد : طی سه ماه به نتیجه رسیدیم. زمانی که استراتژی هلدینگ برای تنوع محصول ابلاغ شد، ما مطالعات و فعالیتهای مقدماتی را در این مورد آغاز کردیم.
وی یادآور شد: همزمان با این کار برای گرفتن مجوز کارخانه سرب و روی اقدام کردیم.شرکت زرین را به عنوان نماینده بخش خصوصی به این مجموعه اضافه کردیم و ظرف سه ماه توانستیم به توافقات اولیه برسیم.
مشاور عالی شرکت صبانور خاطرنشان کرد: سرب یک فلز استراتژیک در جهان است.در دورههایی کم لطفی زیادی به معادن کشور شد و بسیاری معادن غنی این منطقه متروکه شدند.
وی افزود: فلز سرب با توجه به گرایش صنایع خودروسازی به تولید خودروهای برقی، مصرف سرب در دنیا افزایش مییابد.حدود ۸۰ درصد مصرف سرب در دنیا در صنایع باطریسازی است و پیشبینی می شود با کسری پنج میلیون تنی این فلز در دنیا روبهرو باشیم.
مشاور عالی شرکت صبانور اشاره کرد: تعداد ۱۲ آنومالی در این پهنه شناسایی و ثبت شده است و با توجه به ذخایر غنی آن، ما اولین کارخانه فرآوری سرب و روی را در غرب کشور راهاندازی میکنیم که با توجه به کاهش هزینههای حمل، یک تولید به صرفه خواهد بود.
کدخدایی، مدیرعامل شرکت زرین معدن آسیا گفت: ۹۵ درصد صنعت سرب و روی در کشور ما بومی است.ما پیش از این چهار مجتمع را احداث کردهایم و در حال ساخت پنجمین مجتمع هستیم.
وی افزود: در این مسیر در حال بومیسازی و کاهش نقصهای گذشته هستیم.حدود ۹۵ درصد صنعت سرب و روی در کشور بومی است. کیفیت شمش تولید شده ما برابر با استانداردهای جهانی است.
تاجالدین مدیرعامل شرکت دانش بنیان آیرما در ادامه گفت : چهارمین کشور آسیایی در ذخایر سرب و روی هستیم.در کشور ما تاکنون تمرکز کارخانههای سرب و روی، در مناطقی مثل انگوران و زنجان بود و ما این حوزه را در غرب کشور نیز فعال کردیم. در کشور ما ۲۱۰ میلیون تن ذخایر سرب و روی وجود دارد که ۹ درصد ذخایر جهانی را تشکیل میدهد.
جمیلی مدیرعامل هلدینگ زرین خاطرنشان کرد: دو هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری کرده ایم.برای ایجاد این شرکت با شرکت صبانور وارد عمل شدیم و میتوانیم بزرگترین شرکت سرب و روی در کشور را طراحی و ایجاد کنیم.در این مسیر تیمهای دانشگاهی و تیمی از شرکت های معدنی در کنار ما هستند.
وی افزود: تا کنون برای این کارخانه دوهزار میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است که اگر قرار بود این سرمایهگذاری خارجی باشد، بیش از سه برابر نیاز به سرمایهگذاری بود. در این مجتمع هزار نفر مشغول به کار میشوند.