تلاشهای بومیسازی در کشور جای خشنودی دارد
ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در افتتاحیه دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد:برخی از تلاش های بومی سازی که اکنون در کشور می بینیم جای خشنودی دارند. برای نمونه می توان به بومی سازی کاتالیست اشاره کرد که صنعت کشور را از خارج بی نیاز کرده است.
به گزارش روند بورس امروز، ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در افتتاحیه دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد تاکید کرد:
ما از صنعت دو تعریف داریم یکی صنعت و یکی کارخانه. این دو زیرساخت های متفاوتی دارند.کارخانه یعنی اینکه چند دستگاه را از خارج از کشور بیاریم و یک خط تولید راه بیندازیم و این نیازی به دانشگاه ندارد.
صنعت جایی است که در آن مراحل مختلف ساخت روی می دهند و این به دانشگاه نیاز دارد. ارتباط صنعت و دانشگاه چنین چیزی است.
چیزی که باعث می شود محصول تولید شود، شرکت ها هستند. برای همین است که شرکت های دانش بنیان توسعه پیدا کرده اند و بسترشان دانشگاه است.
دانشگاه ها با پول دولت سقف آرزوهایشان محدود است. دانشگاهی که می خواهد بلندپروازی کند باید قسمتی از درآمدش را از فروش تکنولوژی اش به دست بیاورد.
صد و ده سال فروش نفت در این کشور به ما یاد داده است همه چیز خریدنی است. یکی از اشتباهات ما این است که فکر می کنیم تکنولوژی خریدنی است. در حالی که تکنولوژی یادگرفتنی است.
پول نفت، فرهنگ کارآفرینی را از بین برده است. باید این دیدگاه را تغییر داد. عوض کردن این فرهنگ کار سختی است و به همت همه ما نیاز دارد.این فرهنگ غلط باعث شده است ساختار وارداتی در کشور ما قوی باشد، در حالی که فرهنگ صادراتی ضعیف شود. با پول می شود صاحب کارخانه شد ولی نمی شود صاحب صنعت شد.
برخی از تلاش های بومی سازی که اکنون در کشور می بینیم جای خشنودی دارند. برای نمونه می توان به بومی سازی کاتالیست اشاره کرد که صنعت کشور را از خارج بی نیاز کرده است.
ما حمایت های متعددی از شرکت های دانش بنیان به عمل آورده ایم که موارد متعدد مالی و غیرمالی را دربر میگیرند. از تلاش های انجمن در زمینه بومی سازی و ساخت داخل تشکر می کنم.