هزینه حمل ریلی گران و ظرفیت آن پایین است
مهدیان زاده رییس هیات مدیره فولاد سرمد ابرکوه: در حال حاضر عمده حمل و نقل محصولات فولادی به وسیله خودرو و در جاده انجام می شود و سهم بخش ریلی از این بخش پایین است. در این بخش هم هر چند به واسطه عدم افزایش سوخت گازوییل هنوز قیمت ها افزایش پیدا نکرد اما باربریهای جاده ای معمولا فشار زیادی به شرکت بابت افزایش نرخ می کنند. مخصوصا در بخش صادراتی همواره خواستار هزینه بیشتری هستند.
به گزارش روند بورس امروز، نعمت مهدیان زاده رییس هیات مدیره فولاد سرمد ابرکوه عنوان کرد: در خصوص صنعت حمل و نقل ریلی صحبت های فراوانی وجود دارد. به نظر من ظرفیت حمل و نقل ریلی در کشورمان پاسخگوی نیاز شرکت های کوچک و بزرگ فولادی فعال در ایران نیست.
نکات بسیاری در خصوص چرایی آن وجود دارد. ابتدا باید بگویم که هزینه حمل و نقل ریلی بسیار گران است. یعنی به لحاظ هزینه ای این بخش بسیار گران تمام می شود. موضوع دیگر این است که ظرفیت حمل و نقل ریلی پاسخگوی همه شرکت های فولادی نیست و همین که بخش معدن و سنگ آهن را جوابگو باشند کافی است.
در حال حاضر عمده حمل و نقل محصولات فولادی به وسیله خودرو و در جاده انجام می شود و سهم بخش ریلی از این بخش پایین است. در این بخش هم هر چند به واسطه عدم افزایش سوخت گازوییل هنوز قیمت ها افزایش پیدا نکرد اما باربریهای جاده ای معمولا فشار زیادی به شرکت بابت افزایش نرخ می کنند. مخصوصا در بخش صادراتی همواره خواستار هزینه بیشتری هستند.
این در حالی است که اگر حمل ریلی ظرفیت بیشتری داشت می توانستیم هزینه ها را در این بخش مدیریت کنیم. اما در شرایط فعلی حمل جاده ای ارزان تر از حمل ریلی تمام می شود. هرچند که راه آهن قیمت های خود را ترمیم کرده و سعی کرده تا رقابت ایجاد کند و قیمت ها را رقابت پذیر کند.
متاسفانه مشکلی که در بخش جاده کشور وجود دارد این است که حمل جاده ای ما راننده محور است و نه سیستم محور. راننده محور بودن باعث مشکلات بسیاری برای شرکت های صاحب کالا می شود و اصلا مناسب نیست.
در حال حاضر شرکت هایی مانند فولاد مبارکه، ذوب آهن، فولاد خراسان و فولاد خوزستان با شرکت های حمل و نقل ریلی ارتباط مالی دارند. سایر شرکت ها یا از حمل ریلی استفاده ای ندارند یا میزان همکاری ها پایین است. برخی از نقاط هم اصولا خط آهن وجود ندارد.