سکانس های پایانی از این سهم خودرویی
سود ناخالص ایران خودرو در سه ماهه پایانی سال با توجه به پیش بینی کاهش مبلغ فروش از ۶۸,۴۴۳ میلیارد ریال در پاییز به مقدار ۵۳,۴۲۷ میلیارد ریالی در فصل زمستان، با افت همراه شده است؛ فروش شرکت مطابق گراف دایره ای، در فصل بهار چندان مطلوب نبود اما با ورود به فصل تابستان و […]
سود ناخالص ایران خودرو در سه ماهه پایانی سال با توجه به پیش بینی کاهش مبلغ فروش از ۶۸,۴۴۳ میلیارد ریال در پاییز به مقدار ۵۳,۴۲۷ میلیارد ریالی در فصل زمستان، با افت همراه شده است؛ فروش شرکت مطابق گراف دایره ای، در فصل بهار چندان مطلوب نبود اما با ورود به فصل تابستان و پاییز، شرایط مطلوب در حجم تولید، فروش و نرخ های آن مشاهده می شود که نتیجه آن پوشش قابل قبول سود ناخالص و سود عملیاتی است.
مریم باقری،کارشناس بازار سرمایه در رابطه با سهام خودرو با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت.
باقری گفت:ایران خودرو با بیش از نیم قرن تجربه توانسته است با دستیابی به سهم عمده فروش خودرو در کشور، جایگاه خود را به عنوان رهبر این بازار تثبیت کند. شرکت در جدیدترین پی شبینی ارائه شده بر اساس عملکرد ۹ ماهه سال مالی منتهی به ۳۰ اسفندماه ۹۵ با سرمایه ۱۵,۳۰۰ میلیارد ریال، سود هر سهم را با رشد ۵۶ درصدی نسبت به پیش بینی دوره گذشته ۱۲۲ ریال اعلام کرده، هم چنین طی دوره مذکور موفق به شناسایی سود ۶۳ ریالی و تحقق ۵۱ درصدی بودجه سال جاری شده است.
وی افزود:سود ناخالص شرکت در سه ماهه پایانی سال با توجه به پیش بینی کاهش مبلغ فروش از ۶۸,۴۴۳ میلیارد ریال در پاییز به مقدار ۵۳,۴۲۷ میلیارد ریالی در فصل زمستان، با افت همراه شده است؛ فروش شرکت مطابق گراف دایره ای، در فصل بهار چندان مطلوب نبود اما با ورود به فصل تابستان و پاییز، شرایط مطلوب در حجم تولید، فروش و نرخ های آن مشاهده می شود که نتیجه آن پوشش قابل قبول سود ناخالص و سود عملیاتی است. همچنین این شرکت در راستای اجرای قراردادهای جدید علاوه بر افزایش تنوع در فروش داخلی محصولات در نظر دارد به شناسایی درآمدهای ارزی از محل صادرات نیز بپردازد که این مهم احتمالا در بودجه سال ۹۶ دیده خواهد شد؛ با این حال پیش بینی محتاطانه سه ماهه زمستان حاکی از کاهش فروش در عین حفظ حاشیه سود است.
کارشناس بازار سرمایه خاطره نشان کرد:لازم به ذکر است سود عملیاتی فصل بهار ۲۱۵ ریال به ازای هر سهم
بوده که این رقم برای فصل های تابستان و پاییز به ترتیب به ۲۷۷ و ۲۳۲ ریال افزایش یافته است. اما برای فصل زمستان پی شبینی شرکت حکایت از رقمی بالغ بر تنها ۱۰۵ ریال دارد که دلیل آن علاوه بر احتیاط لازم، کاهش فروش در کنار کاهش سایر درآمد عملیاتی است.
وی در ادامه گفت:ایران خودرو از پیش بینی رشد چشمگیر ۹۱ درصدی در سود خالص برای سه ماه زمستان خبر داده و بر این اساس سود خالص شرکت از مبلغ ۴۷۴ میلیارد ریال در سه ماهه پاییز به ۹۰۶ میلیارد ریال در سه ماهه پایانی سال افزایش یافته است. تحولات رخ داده دربخش غیر عملیاتی شرکت را می توان با افزایش در هزینه های مالی در کنار رشد درآمد حاصل از سرمایه گذاری ها توضیح داد. آگهی فروش ۱۶.۶ درصد از سهام شرکت گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو در تاریخ ۱۳ بهمن ماه منتشر شد که درآمد حاصل از فروش آن به ازای هر سهم بالغ بر ۱۶۷ ریال خواهد بود.
باقری تاکید کرد:ایران خودرو مبلغ حاصل از فروش این دارایی را احتمالا صرف کاهش بدهی ها و تسویه برخی تسهیلات خواهد کرد به طوری که بر اساس عملکرد مالی ۹ ماهه شرکت پرداخت تسهیلات مالی کوتاه مدت ۳۷ هزار میلیارد ریالی و تسهیلات بلندمدت 13 هزار میلیارد ریالی را در دستور کار دارد که با فروش حدود ۱۷ درصد از سهام گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو، انتظار می رود اثرات مثبت آن در بودجه سال بعد نمایان شود.
وی در انتها گفت:ایران خودرو با ارزش دفتری ۱۲۳ تومانی و پی شبینی سود ۱۲ تومانی برای سال ۹۵ طی ۹ ماه اخیر تنها ۵۱ درصد از بودجه را پوشش داده است و بخشی از بودجه ۳ ماهه زمستان نیز غیر عملیاتی است اما قیمت گذاری بازار برای سهم رشدی بر مبنای سود کنونی نخواهد بود و بازار سرمایه در نظر دارد تحولات سال آینده شرکت را از ه ماکنون پیش خور کند. منطقی است چنین تغییراتی در روند عملیاتی شرکت مستلزم گذر زمان خواهد بود و اگر قیمت گذاری بازار، موازی با آن صورت گیرد پی شبینی می شود نوسانات قیمت با روند صعودی و احتمالا کند در آینده همراه باشد اگرچه هیجانات مثبت برای تحولات بنیادین با جهش قیمتی نیز همراه خواهد بود.