سكانس های پایانی از این سهم خودرويی
سود ناخالص ایران خودرو در سه ماهه پاياني سال با توجه به پيش بيني كاهش مبلغ فروش از 68,443 ميليارد ريال در پاييز به مقدار 53,427 ميليارد ريالي در فصل زمستان، با افت همراه شده است؛ فروش شركت مطابق گراف دايره اي، در فصل بهار چندان مطلوب نبود اما با ورود به فصل تابستان و پاييز، شرايط مطلوب در حجم توليد، فروش و نرخ هاي آن مشاهده مي شود كه نتيجه آن پوشش قابل قبول سود ناخالص و سود عملياتي است.
مریم باقری،کارشناس بازار سرمایه در رابطه با سهام خودرو با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت.
باقری گفت:ايران خودرو با بيش از نيم قرن تجربه توانسته است با دستيابي به سهم عمده فروش خودرو در كشور، جايگاه خود را به عنوان رهبر اين بازار تثبيت كند. شركت در جديدترين پي شبيني ارائه شده بر اساس عملكرد 9 ماهه سال مالي منتهي به 30 اسفندماه 95 با سرمايه 15,300 ميليارد ريال، سود هر سهم را با رشد 56 درصدي نسبت به پيش بيني دوره گذشته 122 ريال اعلام كرده، هم چنين طي دوره مذكور موفق به شناسايي سود 63 ريالي و تحقق 51 درصدي بودجه سال جاري شده است.
وی افزود:سود ناخالص شركت در سه ماهه پاياني سال با توجه به پيش بيني كاهش مبلغ فروش از 68,443 ميليارد ريال در پاييز به مقدار 53,427 ميليارد ريالي در فصل زمستان، با افت همراه شده است؛ فروش شركت مطابق گراف دايره اي، در فصل بهار چندان مطلوب نبود اما با ورود به فصل تابستان و پاييز، شرايط مطلوب در حجم توليد، فروش و نرخ هاي آن مشاهده مي شود كه نتيجه آن پوشش قابل قبول سود ناخالص و سود عملياتي است. همچنين اين شركت در راستاي اجراي قراردادهاي جديد علاوه بر افزايش تنوع در فروش داخلي محصولات در نظر دارد به شناسايي درآمدهاي ارزي از محل صادرات نيز بپردازد كه اين مهم احتمالا در بودجه سال 96 ديده خواهد شد؛ با اين حال پيش بيني محتاطانه سه ماهه زمستان حاكي از كاهش فروش در عين حفظ حاشيه سود است.
کارشناس بازار سرمایه خاطره نشان کرد:لازم به ذكر است سود عملياتي فصل بهار 215 ريال به ازاي هر سهم
بوده كه اين رقم براي فصل هاي تابستان و پاييز به ترتيب به 277 و 232 ريال افزايش يافته است. اما براي فصل زمستان پي شبيني شركت حكايت از رقمي بالغ بر تنها 105 ريال دارد كه دليل آن علاوه بر احتياط لازم، كاهش فروش در كنار كاهش ساير درآمد عملياتي است.
وی در ادامه گفت:ايران خودرو از پيش بيني رشد چشمگير 91 درصدي در سود خالص براي سه ماه زمستان خبر داده و بر اين اساس سود خالص شركت از مبلغ 474 ميليارد ريال در سه ماهه پاييز به 906 ميليارد ريال در سه ماهه پاياني سال افزايش يافته است. تحولات رخ داده دربخش غير عملياتي شركت را مي توان با افزايش در هزينه هاي مالي در كنار رشد درآمد حاصل از سرمايه گذاري ها توضيح داد. آگهي فروش 16.6 درصد از سهام شركت گسترش سرمايه گذاري ايران خودرو در تاريخ 13 بهمن ماه منتشر شد كه درآمد حاصل از فروش آن به ازاي هر سهم بالغ بر 167 ريال خواهد بود.
باقری تاکید کرد:ايران خودرو مبلغ حاصل از فروش اين دارايي را احتمالا صرف كاهش بدهي ها و تسويه برخي تسهيلات خواهد كرد به طوري كه بر اساس عملكرد مالي 9 ماهه شركت پرداخت تسهيلات مالي كوتاه مدت 37 هزار ميليارد ريالي و تسهيلات بلندمدت 13 هزار ميليارد ريالي را در دستور كار دارد كه با فروش حدود 17 درصد از سهام گسترش سرمايه گذاري ايران خودرو، انتظار مي رود اثرات مثبت آن در بودجه سال بعد نمايان شود.
وی در انتها گفت:ايران خودرو با ارزش دفتري 123 توماني و پي شبيني سود 12 توماني براي سال 95 طي 9 ماه اخير تنها 51 درصد از بودجه را پوشش داده است و بخشي از بودجه 3 ماهه زمستان نيز غير عملياتي است اما قيمت گذاري بازار براي سهم رشدي بر مبناي سود كنوني نخواهد بود و بازار سرمايه در نظر دارد تحولات سال آينده شركت را از ه ماكنون پيش خور كند. منطقي است چنين تغييراتي در روند عملياتي شركت مستلزم گذر زمان خواهد بود و اگر قيمت گذاري بازار، موازي با آن صورت گيرد پي شبيني مي شود نوسانات قيمت با روند صعودي و احتمالا كند در آينده همراه باشد اگرچه هيجانات مثبت براي تحولات بنيادين با جهش قيمتي نيز همراه خواهد بود.





