تلاش برای کاهش قیمت روغن خوراکی
افزایش راندمان و بهره وری در تولید روغنهای خوراکی یکی دیگر از راهکارها جهت کاهش بهای تمام شده تولید محسوب میشود. در حال حاضر دو ماده اصلی ملزومات بستهبندی که در کارخانجات تولید روغن از آن استفاده میشود PET (یکی از محصولات پتروشیمی) و تین پلیت (ورق حلب) است. PET در حال حاضر در بازار آزاد به […]
افزایش راندمان و بهره وری در تولید روغنهای خوراکی یکی دیگر از راهکارها جهت کاهش بهای تمام شده تولید محسوب میشود. در حال حاضر دو ماده اصلی ملزومات بستهبندی که در کارخانجات تولید روغن از آن استفاده میشود PET (یکی از محصولات پتروشیمی) و تین پلیت (ورق حلب) است. PET در حال حاضر در بازار آزاد به قیمت ۱۰ هزار تومان معامله میشود که اگر شرکتهای پتروشیمی این محصول را با ابعاد گستردهتر عرضه کنند، کارخانجات تولیدی روغن خوراکی میتوانند این ماده را با قیمتی کمتر از شش هزار تومان تهیه کنند و این خود بصورت مستقیم در کاهش بهای تمام شده نهادههای تولید موثر است.
سیامک ربیعی، دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تامین و تولید چربی و روغن های خوراکی،در رابطه با کاهش قیمت روغن خوراکی،با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت.
ربیعی گفت:ایجاد کارگروه حمایت از صنعت روغن خوراکی در جهاد کشاورزی، بررسی و دستیابی به راه حلهایی جهت کاهش قیمت تمام شده نهادههای تولید در این صنعت است.یکی از اصلیترین مواردی که می توان بعنوان راهحل به آن اشاره کرد، کاهش تعرفه واردات دانههای روغنی و روغن خام است.اگر بتوان تعرفهها را بصورت منطقی کاهش داد، بطور مستقیم این کاهش خود را در بهای تمام شده تولید روغن خوراکی نشان میدهد.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی تامین و تولید چربی و روغن های خوراکی اضافه کرد:البته همانطور که پیش از این نیز به آن اشاره شد در حال حاضر به دلیل تلاشهای صورت گرفته از سوی انجمن صنفیهای فعال در صنعت روغن نباتی، روغن خام و دانههای روغنی با احتساب دلار ۳۸۰۰ تومان وارد میشوند.راه حل دیگر، حمایت از کشاورزان در خصوص تولید افزون تر دانههای روغنی در داخل کشور است.با حمایتهای صورت گرفته از جانب وزارت جهاد کشاورزی شاهد افزایش نرخ برداشت دانههای روغنی (سویا، کلزا، گلرنگ و آفتابگردان) در سطح کشور هستیم که اگر این حمایتها ادامه یابد میتوان امیدوار بود یکی از مهمترین نهادههای تولید روغن خوراکی که دانههای روغنی است با کاهش بهای تمام شده روبرو شود.
وی خاطره نشان کرد:افزایش راندمان و بهره وری در تولید روغنهای خوراکی یکی دیگر از راهکارها جهت کاهش بهای تمام شده تولید محسوب میشود. در حال حاضر دو ماده اصلی ملزومات بستهبندی که در کارخانجات تولید روغن از آن استفاده میشود PET (یکی از محصولات پتروشیمی) و تین پلیت (ورق حلب) است. PET در حال حاضر در بازار آزاد به قیمت ۱۰ هزار تومان معامله میشود که اگر شرکتهای پتروشیمی این محصول را با ابعاد گستردهتر عرضه کنند، کارخانجات تولیدی روغن خوراکی میتوانند این ماده را با قیمتی کمتر از شش هزار تومان تهیه کنند و این خود بصورت مستقیم در کاهش بهای تمام شده نهادههای تولید موثر است.
ربیعی افزود:تین پلیت نیز در کارخانه فولاد مبارکه تولید میشود که میتوان این محصول را نیز بطور انبوهی، از این کارخانه تولیدی درخواست داشت. با کاهش بهای تمام شده در اجزای تولیدی برای کارخانجات روغن کشی، هم از قیمت محصول برای تولید کننده کاسته می شود و از سویی دیگر بهره وری در سیستم تولید افزایش مییابد. البته نهادههای دیگری نیز در تولید دخیل هستند که با کنترل بهای آنها نیز می توان به کاهش زیان شرکتهای تولید کننده روغن خوراکی کمک کرد.
وی تاکید کرد:در هرحال انجمن روغن کشی و انجمن روغن با دولت در خصوص کاهش هزینه های تولید هماهنگی و در سال حمایت از تولید داخلی تلاش و تعامل بیشتری داشته باشند تا واحدهایی که متاسفانه متوقف شدهاند، مجددا به فعالیت ادامه دهند.باید توجه داشته باشیم در حال حاضر ظرفیت های بسیار خوبی در این زنجیره وجود دارد لذا باید به این مهم توجه کرد و از واردات روغن بصورت محصول جدا خودداری گردد چرا که شرکتهای تولیدی از امکانات و تجهیزات به روز بهره مند هستند.