اجرای رمز دوم پویا منجر به ارتقا اعتماد سهامداران بازار سرمایه میشود
مدیر امور فناوری اطلاعات بانک صادرات گفت: اقبال مردم با کمک شبکه پرداخت ایمن به بازار سرمایه بیشتر خواهد شد. اقداماتی مانند الزام در استفاده از رمز دوم پویا در پرداختهای اینترنتی باعث اطمینان بیشتر سهامداران به حضور از طریق ابزارهای بانکداری الکترونیک در بازار سرمایه میشود.
به گزارش روند بورس امروز، همزمان با گسترش کلاهبرداریها از طریق سرقت اطلاعات کارت مشتریان و بر اساس اعلام بانک مرکزی، تغییر رمز دوم کارت از ایستا به رمز پویا یک بار مصرف از ابتدای دیماه سال جاری اجباری شده است. در این راستا بانکها اقدام به ارائه این نوع رمز یکبار مصرف از طریق اپلیکیشن های موبایلی و یا درگاه USSD و یا ارسال پیامک رمز بر روی شماره موبایلهای مشتریان نمودهاند.
در خصوص رمز دوم پویا در بانک صادرات سید جعفر صدری مدیر امور فناوری اطلاعات آن بانک گفت: در بحث پویاسازی رمز دو موضوع را باید از هم مجزا نمود. این دو مطلب رمز اول و رمز دوم هستند که پویاسازی شامل رمز دوم کارت شده و مشتریان همانند قدیم همچنان میتوانند در استفاده از درگاه خودپرداز و یا شبکه پایانههای فروش از رمز اول ایستا خود که همان رمز چهاررقمی است، استفاده نمایند. اکثر صاحبان کار در خصوص ایجاد مشکل در زمان مراجعه به دستگاههای خودپرداز از اول دیماه به بعد، دغدغههایی دارند. در این رابطه باید گفت که در هر زمان که کارتبانکی به صورت فیزیکی همراه فرد بوده و مشتری به دستگاههای خودپرداز، پایانه فروش و یا کارت خانهای داخل شعب مراجعه مینماید، رمز کارت موردنیاز، همان رمز اول چهاررقمی بوده که از ابتدای دیماه نیز هیچگونه پویاسازی روی این رمز وجود نخواهد داشت.
صدری خاطرنشان کرد: فعلاً بحثی در خصوص پویا شدن رمز اول مطرح نبوده و تنها از ابتدای دیماه رمز دوم به صورت یکبار مصرف و با زمان انقضا ۱۲۰ ثانیه خواهد شد. این رمز قبلاً به صورت ایستا و عددی بین ۵ تا ۱۲ رقم بود که در فضاهای مبتنی بر اینترنت و نرمافزارهای موبایلی برای انجام تراکنشهای مالی از آن استفاده میشد. به هر صورت برای جلوگیری از سو استفادههای متقلبانه و مجرمانه در جهت سرقت اطلاعات کارت مشتریان این رمز از حالت ثابت و ایستا به یکبار مصرف تغییر میکند.
وی افزود: در حالت جدید حتی در صورت سرقت اطلاعات کارت مشتریان از طریق سایتهای جعلی، به دلیل منقضی شدن زمان استفاده از رمز دوم پس از ۱۲۰ ثانیه دیگر حسابهای مشتریان در خطر نخواهند بود.
صدری در خصوص اقدامات بانک صادرات پیرامون رمز دوم پویا گفت: عمده اقدامات بانک طراحی و عملیاتی نمودن نرمافزار موبایلی رمز ساز پویا تحت عنوان “ریما” بوده که این امکان از ابتدای خردادماه سال جاری برای کلیه مشتریان دارای کارتبانک صادرات ایران فراهم بود. البته در خصوص مشتریانی که گوشی هوشمند نداشته و نیاز به رمز دوم پویا دارند نیز از روز شنبه آتی از طریق درگاه USSD بانک و یا
#۷۱۹* و در گزینه ۵ این درگاه امکان دریافت رمز دوم پویا فراهم خواهد شد. همچنین طی هفته آتی امکان ارسال پیامک رمز دوم پویا بر روی موبایلهای مشتریان از طریق سامانه “هریم” یا هدایت رمز یکبار مصرف که توسط بانک مرکزی برای استفاده کلیه کارتهای شبکه بانکی تعبیه و ایجاد شده است، مهیا میشود.
مدیر امور فناوری اطلاعات بانک صادرات ایران همچنین ضمن اشاره به استفاده از طرحهای بیومتریک در توسعه و ایمنسازی بانکداری الکترونیک این بانک بیان کرد: در خصوص استفاده از ابزار بیومتریک بانک صادرات ایران طرحهایی از قبل اجرا شده و نیز طرحهایی در دست اجرا دارد. در سامانههای همراه بانک، صاپ، ریما هماکنون امکان ورود با استفاده از اثرانگشت مهیا شده و مشتریان به سهولت میتوانند از این امکان امن و ساده استفاده نمایند. ضمناً طرحهایی در استفاده از ابزار بیومتریک برای ورود همکاران به سامانه سپهر در دست اقدام داریم. ضمناً طرح استفاده از احراز هویت از طریق عنبیه چشم نیز در سامانههای موبایلی را برای سهولت و امنیت بیشتر مشتریان در دستور کار خود داریم.
صدری عنوان کرد: زمانی که بحث استفاده از شبکه پرداخت آنلاین در کسبوکارها مطرح میشوند، میتوان فرآیند انجام برخی از کسبوکارها را که نیازمند حضور فیزیکی مشتری در پشت باجهها بودند را بهکلی دگرگون کرد. به طور مثال خریدوفروش آنلاین سهام در بازار سرمایه از جمله کسبوکارهایی است که با ورود بانکداری الکترونیک و شرکتهای استارت آپی در این زمینه بهکلی تغییر فرآیند داده است. از جمله دیگر کسبوکارها میتوان به صنعت بیمه اشاره نمود که با ورود فین تکها تغییرات شگرفی در سرعت انجام، دقت بالا و نیز تسهیل فرآیندهای این حوزه انجام شده است. بانک صادرات ایران نیز از این جرگه عقب نمانده و امکانات خوبی در پیشخوان موبایلی خود به نام صاپ برای خرید بیمهنامه و بهزودی برای خریدوفروش آنلاین سهام خواهد نمود.
وی افزود: ورود بانکداری الکترونیک به این بازارها مشتریان را ترغیب نموده که حتی با سرمایه اندک و خرد هم بتوانند سریع و ایمن در بازار سرمایه حضور داشته باشند. این امر مسلماً در راستای ارتقا و کمک به تولید داخلی بوده و خواهد بود.
مدیر امور فناوری اطلاعات بانک صادرات ایران در نهایت تأکید کرد: بازار پول و بازار سرمایه از قدیمالایام رابطه تنگاتنگی داشته و دارند و توسعه در حوزه بانکداری الکترونیک میتواند کمک شایانی به رشد سایر بازارها و در نهایت اقتصاد کشور بنماید. به هر صورت توسعه در این حوزه نیز نیازمند ارتقا آموزش و نهادینه شدن فرهنگ استفاده درست و صحیح و ایمن از شبکه پرداخت است که در این راستا همه کشور باید کمک کنیم تا طرحهایی مثل پویاسازی رمز دوم با موفقیت اجرا شود.