مهمترین اخبار بازار سرمایه در هفته گذشته
پیشبینی میشود که شاخص در قسمت اول تا ۳۷۰ هزار واحد رشد داشته باشد و اگر افت داشته باشد، کمتر از ۳۳۰ هزار واحد نخواهد شد.
به گزارش روند بورس امروز، فاطمه سادات هاشمی مدیرعامل سرمایهگذاری توسعه توکافولاد در خصوص شرایط اقتصادی و بازار سرمایه ایران در هفته گذشته گفت: افتوخیز شدیدی را در نرخ ارز، طلا و شاخص بورس در هفتههای گذشته داشتیم. در کنار این مسائل بحث تقدیم بودجه سال ۱۳۹۹ دولت به مجلس شورای اسلامی را نیز داشتیم. هیچ اقتصاددان و کارشناسی در این مقطع زمانی پیشبینی نمیکرد که نرخ ارز جهش بزرگی داشته باشد. این موضوع دو دلیل اصلی داشت. دلیل اول تصمیم رادیکالی بود که دولت درباره افزایش نرخ بنزین اتخاذ کرد. دلیل دوم هم ناآرامیهای عراق بود که مهمترین پارامترهای افزایش نرخ ارز به حساب میآیند. افزایش قیمت دلار تأثیر مثبتی بر شرکتهای بورسی خصوصاً بر بورس کالا گذاشت. هرچه به پایان سال نزدیکتر میشویم، رشد بورس کالا نیز بیشتر میشود و این امر به نفع شرکتهای بورس است.
هاشمی خاطرنشان کرد: در بحث بودجه سال ۱۳۹۹ نیز دولت یک گام به عقب در بحث حاملهای انرژی برداشت. به طور مثال در نرخ برق شاهد افزایش ۷ درصدی هستیم. موارد ذکر شده منجر به افزایش چشمگیر شاخص و صنایعی که مصرف انرژی بالا دارند، مثل فولاد و سیمانی شد. با توجه به این مسائل شاخص ۳۳۰ هزار واحد خود را شکست. پیشبینی میشود که شاخص در قسمت اول تا ۳۷۰ هزار واحد پیش میرود و اگر افت داشته باشد، کمتر از ۳۳۰ هزار واحد نخواهد شد.
وی افزود: در محیط بیرونی نیز ما با لیست سیاه fatf، انتخابات، توافق امریکا و چین مواجه هستیم که منجر به بهبود وضعیت اقتصادی میشود. این موارد وضعیت اقتصادی را بهتر میکند. بازار سرمایه جهت رو به بالا دارد. شرکتهای پتانسیل داری وجود دارند که توان افزایش قیمت را دارند. بسیاری از شرکتها نیز کف قیمتی خود را پیدا کردهاند.
مدیرعامل سرمایهگذاری توسعه توکافولاد با اشاره به صنایع پر اهمیت بازار سرمایه گفت: تحلیل صنایع فلزی و فولادی نشان میدهد که فولاد مبارکه با روند رو به رشدی که داشت، به بالای ۵۰۰ تومان رسید. صنایع ملی مس ایران نیز قیمت ۶۲۰ را تجربه کرده است. در یک هفته گذشته ۲۰ درصد قیمتش افزایش پیدا کرده است. اقبال خوبی شرکتهای بیمهای در هفته گذشته داشتند. بیمهای ها با نقدینگی خوبی مواجه شدند.
هاشمی در نهایت اظهار داشت: افزایش سرمایهها از محل تجدید ارزیابی در بیمهایها مثل بیمه البرز و کوثر قابل مشاهده است. در صنایع سیمانی هم بازار روند مثبتی داشت. رشد و سودآوری در بانکها نیز منجر به اقبال خوب در گروه بانکی شد. این اقبال خوب خصوصاً در بانک تجارت و ملت مشاهده شد. تارگت بعدی شاخص را ۳۷۰ میبینیم که نهایتاً در ۲ تا ۳ ماه آینده رقم خواهد خورد. شاهد خروج نقدینگی در بازار نخواهیم بود اما ورود نقدینگی هم به شدت گذشته نخواهد بود.