آشنایی با “نیکو نیکنام” موسس استارتاپ «نیک پرینت»
،نیکو نیکنام دارای مدرک کارشناسی مهندسی شیمی از دانشگاه آزاد اسلامی است و سابقه پنج سال فعالیت دربازار نشر و طراحی را دارد.او به عنوان طراح آزاد گرافیک و وب همچنین ناظر چاپ با موسسات بسیاری همکاری داشته است. نیکنام در سال ۹۴ شرکت استارتاپ خود را تحت عنوان «نیک پرینت» راهاندازی کرد.
به گزارش بورس امروز،نیکو نیکنام دارای مدرک کارشناسی مهندسی شیمی از دانشگاه آزاد اسلامی است و سابقه پنج سال فعالیت دربازار نشر و طراحی را دارد.
او به عنوان طراح آزاد گرافیک و وب همچنین ناظر چاپ با موسسات بسیاری همکاری داشته است. نیکنام در سال ۹۴ شرکت استارتاپ خود را تحت عنوان «نیک پرینت» راهاندازی کرد. نیک پرینت یک سرویس آنلاین برای تحویل سفارشات طراحی و چاپ در تهران است.
قسمتی از گفت و گو با نیکو نیکنام :
چطور شد که فعالیت در زمینه استارتآپ را شروع کردید؟
مهندسی شیمی خواندهام ولی به اندازه کافی با روحیاتم سازگار نبود و حس میکردم روحیهام به کارهای گرافیکی و وب نزدیکتر است. وارد این حوزه که شدم یکی از مشکلاتم این بود که کارهای طراحی را که برای مشتری انجام میدادیم، مشتری میگفت که چاپش چه میشود؟ چاپ جزو بزرگترین استرسهای زندگیام بود و مانند جعبه سیاه بزرگی بود که از درون آن خبر نداشتیم. واقعاً نمیشود که شما طرح را بدهی و به مشتری بگویی چاپش با خودت.
با سرچ در گوگل دیدم که چنین کاری ۱۵ سال پیش در آمریکا شروع به فعالیت کرده و به مرور در کشورهای اروپایی، برزیل و نقاط دیگر نیز شروع به کار کردهاند. که همین نشان میدهد کسب و کارمان ریشه ۱۵ و ۲۰ ساله در دنیا دارد. پس چنین مشکلی در دنیا بوده و راهحل آن پلت فرمهای آنلاینی است که کار را برای کاربر نهایی راحت میکند. به همین دلیل احساس کردیم که نیازی جدی مطرح است. از طرفی مارکت حوزه طراحی و چاپ هم مارکت بزرگی است یعنی شما وقتی وارد حوزهای میشوید باید ببینید که این مارکت کشش دارد و چقدر من میتوانم رشد کنم. ۹۴ میلیارد دلار فقط گردش مالی چاپ در کشور و یک میلیارد دلار واردات از چین داشتیم. در چنین گردش مالی خوبی و چنین نیازی و وقتی چنین گپی وجود دارد، احساس کردیم تواناییاش را داریم تا کمک کنیم.
درباره فعالیتتان توضیح دهید.
در حال حاضر نیک پرینت، پلت فرم سفارش چاپ آنلاین است و به زودی طراحی آنلاین هم به آن اضافه میشود. به این شکل که یک فایل چاپی برای کارت ویزیت، پیکسل، لیوان، مگنت یا هر چیزی را که مرتبط با چاپ است در سیستم ما قرار دهید و بدون نگرانی نسبت به مسائل فنی چاپ، به ما بسپارید و پول آن را نیز آنلاین بپردازید. زمان تحویل هم نهایتاً هشت روز کاری است. اگر فایل مشکل داشته باشد، خودمان آن را اصلاح میکنیم و اگر نشد آن را تحویل چاپ نمیدهیم بلکه با فرد تماس میگیریم تا کار را اصلاح کند. این وضعیت اطمینان خاطری برای افراد ایجاد میکند. به همین دلیل برخی از مخاطبانی که خیلی هم حرفهای نبودند به جمع ما اضافه شدند.
بخش طراحی آنلاین را بهزودی به سایت اضافه میکنیم. یعنی اگر طرحی ندارید و نمیخواهید خود را در گیر کار طراحی کنید، مثلاً برای طراحی کارت ویزیت قدم به قدم جلو میروید و خودتان میتوانید کارت ویزیتتان را از روی کتگوریهای ما انتخاب کنید و شخصیسازیاش کنید و اطلاعات مورد نیاز خود را قرار میدهید و نتیجه نهایی کارت ویزیتی است که از قبل آماده بوده و شما اطلاعات خود را روی آن اضافه میکنید و شاید در کمتر از ۲۰ دقیقه کارت ویزیت ساده مناسب کسب و کار شما آماده است و پس از آن مراحل چاپ را ادامه میدهید.
با چه سرمایهای شروع کردید؟
سرمایه شخصی نداشتم. خانوادهام میتوانستند کمک کنند ولی باید وارد کار شوی و ببینی محصولت را میخواهند یا نه و بعداً اگر خواستی از جیب پول بگذاری. نقطهای که کارم را شروع کردم، این اطمینان را نداشتم. برای همین از سرمایه خانوادگی استفاده نکردم. به همین دلیل وارد شتاب دهنده شدیم. آنجا به ما ۲۵ میلیون تومان برای شروع فعالیت تیم دادند. این مبلغ کمک کرد تا رشد اولیه را داشته باشیم و به مرحلهای برسیم که مطمئن شویم مشتری ما را میخواهد و محصول نیاز بازار است و جا دارد رویش سرمایه گذاری شود. در این مقطع توانستیم سرمایهگذار فرشته پیدا کنیم که پولی در اختیارمان قرار دهند.
حضور زنان را در استارت آپ ها چگونه میبینید؟
زنانی که دوست داشتند در این موقعیت شغلی باشند، حضور یافتهاند. کسی نبوده که چون زن بوده قوانین خاصی برایش نوشته باشند یا در محیط کار نتواند ارتباط برقرار کند. یعنی جنسیت مانعی نبوده. همه توانستهاند در شرایط یکسان با توجه به عرف جامعه کار کنند. این فضا به علاقمندی های افراد باز میگردد.
برنامهتان برای آینده نیک پرینت چیست؟
سعی میکنیم تبدیل به کسب و کار شناخته شدهای در کشور شویم. با چاپخانههای شهرهای گوناگون کار کنیم و اگر آینده اجازه دهد با کشورهای همسایه هم همکاری کنیم.
پیشنهادتان برای زنانی که میخواهند وارد فضای استارت آپ شوند چیست؟
اول از همه رجوع کنند به اینکه چرا میخواهند این کار را کنند. بدانند که این مسیر برای مردان و زنان سختیهای بسیاری دارد. بدانند که اگر برای کسب درآمد وارد میشوند، در دو سال ابتدایی کارمند بودن، سرمایه بهتری به آنها میدهد. اگر به خودشان رجوع کردند و دیدند دلایل قانع کنندهای برای این حضور دارند، از اینکه زن هستند نترسند. همیشه حمایت وجود دارد. اگر ببینند که فردی واقعاً پتانسیل دارد، به او کمک میکنند. کسی که بخواهد رشد کند، خاک را کنار میزند و رشد میکند.
منبع گفت و گو :روزنامه صبح نو