عملکرد تأمین سرمایه نوین در ششماهه ابتدایی سال جاری
در بازار سرمایه ایران حجم داراییهای صندوقهای سرمایهگذاری در پایان دوره مالی منتهی به ۳۱ شهریور سال جاری ۱،۶۹۲،۰۰۰ میلیارد ریال است و از این میزان ۱۱۷،۸۵۷ میلیارد ریال متعلق به صندوقهای سرمایهگذاری تحت مدیریت شرکت تأمین سرمایه نوین است.
به گزارش روند بورس امروز، با چشمانداز کاهشی تولید جهانی، بانکهای سرمایهگذاری در سطح جهان، وضعیت نه چندان مطلوبی را در سال ۲۰۱۹ پشت سر گذاشتند و درآمد آنها به کمترین میزان خود در ۱۳ سال اخیر رسید، به طوری که ۱۲ بانک سرمایهگذاری اروپا و آمریکا در این مدت تنها توانستند درآمدی بالغبر ۷۶٫۸ میلیارد دلار را محقق نمایند که این میزان ۱۱ درصد کمتر از مدت مشابه سال قبل بوده است. بانکهای بینالمللی در بخش درآمد بانکداری سرمایهگذاری و سهام خود نیز با کاهش چشمگیری روبرو بودهاند به طوری که ۱۸ درصد از درآمد اوراق مورگان استنلی و ۳۲ درصد درآمدهای سهام بانک دویچه نسبت به سال گذشته کاهش یافت.
در ایران شرکتهای تأمین سرمایه وضعیت متفاوتی را در ششماهه نخست سال جاری تجربه نمودهاند و با افزایش ۶۹ درصدی شاخص کل به دنبال تضعیف ریال و رشد فزاینده بازار بدهی متأثر از افزایش حجم اوراق دولتی، سودآوری شرکتهای تأمین سرمایه به میزان قابلتوجهی افزایشیافته است.
پیشبینی عملکرد آتی تأمین سرمایهها در ایران
بر اساس آخرین گزارش منتشر شده بانک مرکزی در خصوص ارقام پولی، مجموع نقدینگی تأمین سرمایهها در پایان خردادماه، ۱۹٫۷۹۹ هزار میلیارد ریال بود که شامل ۳٫۱۰۹ هزار میلیارد ریال پول و ۱۶٫۶۹۰ هزار میلیارد ریال شبه پول است. از آنجایی که کسبوکار تأمین سرمایه از منظر نرخ بهره و بازارهای سرمایهگذاری مختلف متأثر از عرضه و تقاضای پول و حجم نقدینگی و جابجایی آن بین پول و شبه پول است، با افزایش نسبت شبه پول به پول، رقابت بانکها برای جذب سپرده بیشتر میشود، انتظار میرود در ششماهه دوم با ثبات بازارهای سرمایهگذاری از جمله مسکن، سهام، ارز و طلا و از سویی انتشار اوراق دولتی، تقاضا برای سرمایهگذاری در سپردههای بانکی و صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت و همچنین رقابت در نرخها افزایش یابد و این موضوع منجر به رشد درآمدهای شرکتهای تأمین سرمایه از این محل گردد.
از آنجایی که سیاستهای مالی دولت در ششماهه دوم حاکی از انتظار افزایش کسری بودجه به ۱۵۰ هزار میلیارد ریال و تأمین آن از محل انتشار اوراق و عرضه سهام شرکتهای دولتی است، افزایش درآمدهای پذیرهنویسی و بازار گردانی تأمین سرمایه نوین تا سقف کفایت سرمایه آن دور از انتظار نیست.
داراییهای تحت مدیریت ((تنوین)) در صندوقهای سرمایهگذاری
در بازار سرمایه ایران حجم داراییهای صندوقهای سرمایهگذاری در پایان دوره مالی منتهی به ۳۱ شهریور سال جاری ۱،۶۹۲،۰۰۰ میلیارد ریال است و از این میزان ۱۱۷،۸۵۷ میلیارد ریال متعلق به صندوقهای سرمایهگذاری تحت مدیریت شرکت تأمین سرمایه نوین است. در نتیجه تأمین سرمایه نوین با نماد ((تنوین)) ۷% از سهم فعلی بازار را در دست دارد که بر اساس اهداف این شرکت قصد دارد، سهم خود را به ۱۰% برساند.
میزان افزایش سرمایه تأمین سرمایه نوین در سال جاری
تأمین سرمایه نوین با افزایش سرمایهای معادل ۲،۰۰۰ میلیارد ریال از محل سود انباشته در سال جاری، مبلغ سرمایه ثبتی خود را به ۹،۰۰۰ میلیارد ریال رسانده و همچنان بیشترین سرمایه ثبتشده را در بین شرکتهای تأمین سرمایه دارد که این امر مزیت بیشترین ظرفیت مجاز برای قبول تعهد پذیرهنویسی اوراق بهادار را در اختیار شرکت قرار داده و امکان حفظ و افزایش سهم بازار را برای شرکت فراهم میآورد.
بر اساس آخرین گزارش عملکرد شرکتهای تأمین سرمایه منتشره توسط سازمان بورس و اوراق بهادار، ۲۱ درصد از درآمد عملیاتی کل صنعت تأمین سرمایه در ایران متعلق به تأمین سرمایه نوین بوده است که طی سه سال گذشته بهطور میانگین ۲۱ درصد از کل درآمد تأمین سرمایهها سهم تأمین سرمایه نوین است.
حجم صندوقهای سرمایهگذاری تحت مدیریت تأمین سرمایه نوین در ششماهه نخست سال
خالص داراییهای صندوقهای تحت مدیریت شرکت تأمین سرمایه نوین در پایان دورهی ۶ ماههی منتهی به شهریورماه سال جاری نسبت به دورهی مشابه در سال گذشته در صندوقهای سرمایه گذاری در سهام (میعاد ایرانیان) با افزایش ۳۷٫۸ درصد، در صندوق سرمایهگذاری مختلط (سپهر اندیشه نوین) با افزایش ۵۳٫۶۴ درصد، در صندوق سرمایهگذاری در اوراق با درآمد ثابت و پیشبینی سود شامل صندوقهای مشترک یکم ایرانیان با افزایش ۲۴٫۳۲ درصد، فراز اندیش نوین با افزایش ۷۰۳٫۸ درصد، مشترک آتیه نوین ۲۳٫۸۴ درصد، نهال سرمایه ایرانیان با افزایش ۲۸۲٫۶۶ درصد و ارمغان ایرانیان با کاهش ۵۳٫۵ درصد و در صندوق سرمایهگذاری بازار گردانی (شامل نوین پیشرو) با افزایش ۱۲۴٫۲۴ درصد به مبلغ کل خالص ارزش داراییها ۱۱۷,۸۵۷,۷۳۰ میلیون ریال دست یافت.
داراییهای تحت مدیریت بانکداری اختصاصی
در پایان دوره مالی ششماهه منتهی به ۳۱ شهریور ۱۳۹۸، حجم داراییهای تحت مدیریت بانکداری اختصاصی در حدود ۴۲٫۸۶۶ میلیارد ریال بوده است.
روند تغییرات داراییهای تحت مدیریت بانکداری اختصاصی
از پایان سال ۱۳۹۳ تا ۳۱ شهریور ۱۳۹۸، حجم داراییهای تحت مدیریت بانکداری اختصاصی ۳۱۴ درصد افزایش یافته است و درآمد کل کارمزدهای وصول شده در تأمین سرمایه نوین در بازه زمانی ششماهه نخست سال ۱۳۹۸ نسبت به بازه زمانی مشابه در سال ۱۳۹۳، به میزان ۵۷۳ درصد افزایش داشته است. در پایان سال ۱۳۹۷ منابع تحت مدیریت به مبلغ ۳۹٫۳۸۰ میلیون ریال و در پایان دوره مالی میانی ششماهه منتهی به ۳۱ شهریور ۱۳۹۸ علیرغم تغییرات بازارهای سرمایهگذاری و جابجایی منابع سرمایهگذاران، این مبلغ با رشدی ۹ درصدی به ۴۲٫۸۶۶ میلیون ریال رسیده است. با توجه به کارمزد ۳۰ درصدی شرکت از این فعالیت، برنامه آتی این مدیریت، تمرکز بر متنوع سازی سطح منابع قابل بهکارگیری در بانکداری اختصاصی و تغییر رویکرد مدیریت ثروت به مدیریت دارایی و ارائه خدمات سوپرمارکت بانکی به سرمایهگذاران، ضمن پایبندی به تعهد عدم افشای اطلاعات محرمانه مشتریان مطابق مقررات مصوب سازمان بورس و اوراق بهادار (جز بنا به تصریح قانون و یا حکم مراجع ذیصلاح) است.