تلاش برای تغییر دمای بازار
سعید محمد علیزاده،مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس،در رابطه با دستورالعمل های اصلاح شده بر بازار سرمایه،با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت.مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس اعلام کرد مدت زمان توقف نمادها و تعداد نمادهای متوقف با اصلاح دستورالعمل های پذیرش، افشا و معاملات، کاهش یافته است. کاهش مدت زمان توقف نمادها و تعداد […]
سعید محمد علیزاده،مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس،در رابطه با دستورالعمل های اصلاح شده بر بازار سرمایه،با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت.مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس اعلام کرد مدت زمان توقف نمادها و تعداد نمادهای متوقف با اصلاح دستورالعمل های پذیرش، افشا و معاملات، کاهش یافته است.
کاهش مدت زمان توقف نمادها و تعداد نمادهای متوقف
وی افزود مهمترین اثر اصلاح دستورالعمل های پذیرش، افشا و معاملات، کاهش مدت زمان متوقف ماندن نمادها و تعداد نمادهای متوقف بوده است. وی جهت مشخص شدن ابعاد موضوع تعداد نمادهای متوقف در مقاطع گزارشگری شرکت ها برای سال گذشته و سال جاری (پس از اجرای دستورالعمل اصلاح شده) را در قالب اعداد و ارقام عنوان کرد.
به گفته علیزاده؛ در پایان دی ماه ۱۳۹۵ (مقطع افشای صورت های مالی و پیش بینی درآمد هر سهم برای دوره منتهی به ۳۰/۰۹/۱۳۹۵)، ابتدای اسفند ماه ۱۳۹۵ (افشای اولین پیش بینی درآمد هر سهم برای سال مالی منتهی به ۲۹/۱۲/۱۳۹۶) و پایان اردیبهشت ماه ۱۳۹۵ (افشای صورت های مالی حسابرسی نشده یا حسابرسی شده) بترتیب ۸۴ ، ۱۰۱ و ۵۴ نماد متوقف بوده اند. این در حالی است که تعداد نمادهای متوقف در مقاطع متناظر در سال ۱۳۹۶ یا ۱۳۹۷ بترتیب ۲۵، ۲۰ و ۳۱ نماد بوده است. ضمن اینکه با تفکیک نمادهای تعلیق شده از نمادهای متوقف، تعداد روزهای توقف نماد که عمدتاً ناشی از برگزاری مجامع و افشای اطلاعات با اهمیت توسط ناشر میباشد نهایتاً ۵ روز کاری به طول می انجامد و پس از آن نماد بازگشایی خواهد گردید.
او با بیان اینکه در حال حاضر تعداد دفعات توقف نمادها، به خصوص نماد هلدینگ های زیر مجموعه بانک ها نسبت به سایر صنایع زیادتر است، به مقررات بانک مرکزی مبنی بر الزام به خروج بانک ها از بنگاه داری اشاره و آن را یکی از دلایل توقف نمادها در نتیجه افشای اطلاعات با اهمیت (برگزاری مزایده یا نتایج برگزاری مزایده) عنوان کرد.
الزام ناشران به افشای گزارش تفسیری مدیریت
محمدعلیزاده ضمن تاکید بر ضرورت مطالعه ضوابط تهیه گزارش تفسیری مدیریت و راهنمای بکارگیری آن توسط ناشران در زمان تهیه گزارش تفسیری مدیریت، افزود: در صورت ارائه کامل اطلاعات بر مبنای ضوابط تهیه گزارش تفسیری مدیریت و راهنمای بکارگیری آن، اطلاعات بسیار مفیدی درخصوص برنامه های آینده شرکت در هر فصل از سال در اختیار استفاده کنندگان قرار خواهد داد. همچنین همانطور که مشخص است، سرعت انتشار اطلاعات بهبود یافته و روزهای تاخیر انتشار اطلاعات توسط ناشران کاهش یافته است.
به گفته وی، باتوجه به اینکه سال اول اجرایی شدن انتشار گزارش تفسیری مدیریت توسط ناشران است، قاعدتاً این گزارشات با کاستی هایی بویژه در ارائه اطلاعات آینده نگر روبرو بوده و بعضاً گزارش تفسیری مدیریت مطابق با ضوابط و راهنمای منتشر شده تهیه نگردیدهاست؛ لذا این مدیریت جهت جلوگیری از این مورد، اقدام به طراحی فرم هایی جهت اطمینان از افشای حداقل اطلاعات با اهمیت در گزارش تفسیری نموده است که اکنون در پیوست صورت های مالی افشا می شود و به زودی در فرم صورت های مالی پیاده سازی خواهد شد.
انتشار فهرست نمادهای مشمول فرآیند تعلیق و تعلیق شده در سایت بورس ها
مدیر نظارت بر ناشران به انتشار فهرست نمادهای مشمول فرآیند تعلیق و تعلیق شده به همراه دلایل آن و اسامی مدیران ناشر مربوطه در سایت بورس ها خبر داد. به گفته وی؛ یکی از اثرات اجرای دستورالعمل های اصلاح شده، انتشار فهرست ناشرانی می باشد که مفاد دستورالعمل پذیرش اوراق بهادار یا دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات را رعایت ننموده اند.
محمدعلیزاده در خاتمه اعلام نمود در هر زمان که نیاز به بررسی و بهبود در مفاد دستورالعمل ها باشد، این موضوع در دستور کار سازمان بورس قرار خواهد گرفت.