رتبه بندی کیفی مشاوران پذیرش در فرابورس آغاز شد
مدیر پذیرش سهام فرابورس ایران ارزیابی کیفی شرکتهای مشاور پذیرش را گامی مثبت در مسیر واقعیتر شدن رتبه بندی این شرکتها دانست و ضمن اشاره به مورد ارزیابی قرار گرفتن بیش از ۱۰۰ مشاور پذیرش عضو فرابورس، شرکتهای تامین سرمایه نوین، تامین سرمایه امین و کارگزاری بانک سپه را سه شرکت برتر بر این اساس معرفی کرد.
به گزارش روند بورس امروز، مدیر پذیرش سهام فرابورس ایران ارزیابی کیفی شرکتهای مشاور پذیرش را گامی مثبت در مسیر واقعیتر شدن رتبه بندی این شرکتها دانست و ضمن اشاره به مورد ارزیابی قرار گرفتن بیش از ۱۰۰ مشاور پذیرش عضو فرابورس، شرکتهای تامین سرمایه نوین، تامین سرمایه امین و کارگزاری بانک سپه را سه شرکت برتر بر این اساس معرفی کرد.
سارا سادات اخلاقی با اشاره به اهمیت و نقش مشاوران پذیرش در فرایند ورود شرکتها به بازار سرمایه بیان کرد: فرابورس ایران هر ساله اقدام به رتبهبندی مشاوران پذیرش در بازارهای اول، دوم و بازار شرکتهای کوچک و متوسط (SME) میکند، اما از سال ۱۳۹۷ علاوه بر رتبهبندی براساس معیارهای کمی، برای اولین بار اقدام به رتبهبندی مشاوران پذیرش از لحاظ معیارهای کیفی نیز انجام شد.
مدیر پذیرش فرابورس ایران معیارهای «رتبهبندی کیفی» را شامل مواردی نظیر کیفیت ارائه امیدنامه از لحاظ جامع بودن و مطابقت آن با صورتهای مالی، تسلط بر فرایند پذیرش، پیگیری مستمر، سرعت عمل و دقت لازم، تسلط مشاور پذیرش بر وضعیت مالی و عملیاتی شرکت و ارائه توضیحات تکمیلی در جلسات هیات پذیرش دانست و تاکید کرد: موارد ذکر شده از طریق نظرسنجی از اعضای هیات پذیرش و کارشناسان پذیرش فرابورس ایران مورد بررسی و سنجش قرار میگیرد.
مدیر پذیرش سهام فرابورس همچنین ارسال کامل مدارک و اطلاعات، سرعت عمل و دقت، پیگیری و در دسترس بودن و نیز امیدنامه باکیفیت و بدون اشتباه را از جمله معیارهای کارشناسان پذیرش عنوان کرد و گفت: برای هر یک از سطوح ارزیابی عالی، خوب، متوسط و بد و خیلی بد به ترتیب امتیازاتی معادل ۶، ۴، ۲، ۰ و -۲ درنظر گرفته شده است.
او ضمن اشاره به مورد ارزیابی قرار گرفتن بیش از ۱۰۰ مشاور پذیرش عضو فرابورس ایران بیان داشت: براساس ارزیابیهای کیفی صورت گرفته، شرکتهای تامین سرمایه نوین، تامین سرمایه امین و کارگزاری بانک سپه به ترتیب موفق به کسب رتبههای اول تا سوم در بین شرکتهای فعال در این حوزه شدند. همچنین لازم به ذکر است در این ارزیابی به منظور افزایش میزان مسئولیتپذیری مشاوران پذیرش، به آن دسته از مشاوران پذیرشی که در حوزه پذیرش و عرضه شرکت بسیار ضعیف عمل کرده بودند نمره منفی اختصاص داده شد.
اخلاقی در تشریح جزئیات «رتبهبندی کمی» شرکتهای مشاور پذیرش گفت: در صورت طرح شرکت در هیات پذیرش بازارهای اول، دوم و بازار شرکتهای کوچک و متوسط به ازای هر شرکت یک امتیاز، در صورت پذیرش شرکت ۲ امتیاز و در صورت عرضه شرکت ۳ امتیاز برای مشاوران پذیرش در نظر گرفته شده است.
او در ادامه به نتایج بررسی شرکتها بر اساس «معیارهای کمی» اشاره و عنوان کرد: شرکت کارگزاری بورس بهگزین رتبه اول، شرکتهای کارگزاری صبا تامین و کارگزاری بانک دی رتبه دوم و شرکت کارگزاری بانک سپه نیز موفق به اخذ رتبه سوم شدند.
مدیر پذیرش سهام فرابورس با بیان اینکه نتایج این ارزیابیها در اختیار معاونت نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس به منظور تصمیمگیری در خصوص تمدید مجوز مشاوران پذیرش قرار میگیرد، گفت: هدف از این رتبهبندی علاوه بر تشویق مشاوران پذیرش فعال و حرفهای بازار سرمایه، تخصصی و کیفی کردن فعالیت در این حوزه بوده است.
لازم به ذکر است که براساس ماده ۱۴ دستورالعمل ضوابط اجرایی نحوه فعالیت و بازرسی کارگزاران و معاملهگران حقوقی عضو فرابورس ایران، فرابورس میتواند براساس شرایط و ملاکهایی که اعلام میکند نسبت به رتبهبندی اعضای خود اقدام کند.