گزارش هفتگی تحولات در بازار فولاد
در هفته ای که گذشت قیمت سنگ آهن وارداتی در چین تغییر چندانی نداشت و آخر هفته در ۸۸.۵ دلار هر تن سی اف آر در ثبات بود. با این که خرید به شدت کمتر شده بود ولی عرضه کننده ها سعی کردند قیمت را ثابت نگه دارند. میزان عرضه فعلی جوابگوی تقاضای بازار است و کارخانه های چینی عجله ای برای خرید نشان نمی دهند. ولی کاهش تقاضا، بازار را نگران کاهش قیمت احتمالی کرده است. عرضه کننده ها در حال حاضر با ارائه تخفیف سعی در حفظ مشتری و بازار دارند.
به گزارش روند بورس امروز، در هفته ای که گذشت قیمت سنگ آهن وارداتی در چین تغییر چندانی نداشت و آخر هفته در ۸۸.۵ دلار هر تن سی اف آر در ثبات بود. با این که خرید به شدت کمتر شده بود ولی عرضه کننده ها سعی کردند قیمت را ثابت نگه دارند. میزان عرضه فعلی جوابگوی تقاضای بازار است و کارخانه های چینی عجله ای برای خرید نشان نمی دهند. ولی کاهش تقاضا، بازار را نگران کاهش قیمت احتمالی کرده است. عرضه کننده ها در حال حاضر با ارائه تخفیف سعی در حفظ مشتری و بازار دارند.
البته هفته گذشته موسسه جی پی مورگان اعلام کرد انتظار دارد قیمت سنگ آهن نیمه نخست ۲۰۲۰ در حدود ۸۱ دلار هر تن سی اف آر در ثبات نسبی باقی بماند. چون عرضه جهانی محدود است ولی رقابت برای فروش بالاست افت تقاضا قیمت این ماده اولیه را به میزان چشمگیری پایین نمی آورد.
در بازار سنگ آهن صادراتی ایران نیز بنا بر گزارش یومتال، آخرین قیمت سنگ آهن مگنتیت خلوص ۶۱ درصد ۵۰ سنت رشد داشت و ۴۸.۸ دلار هر تن فوب شد. سنگ آهن هماتیت صادراتی خلوص ۶۱ درصد ایران نیز با همین میزان رشد ۴۵.۷ دلار هر تن فوب ثبت شد.
قراضه
در هفته ای که گذشت قیمت قراضه وارداتی در ترکیه به اوج ۱۵ هفته اخیر رسید و ۲۸۰ دلار هر تن سی اف آر ثبت شد که ۱۱ دلار نسبت به یک هفته قبل نیز بهبود داشت. از طرفی ژانویه هر سال نیز بازار قراضه شاهد رشد قیمت است از این رو انتظار می رود بازار جهانی قراضه فعلا صعودی باشد.
قراضه صادراتی ژاپن پس از یک ماه ثبات ۲۳۵ دلار هر تن فوب ثبت شد که نسبت به هفته قبل ۵ دلار بهبود داشت. در ویتنام قراضه ژاپن ۲۷۵ دلار هر تن سی اف آر معامله شد که ۳ دلار رشد قیمت داشت. در بازار واردات شرق آسیا قراضه سنگین ۸۰-۲۰ تا ۷ دلار بالا رفت و ۲۸۲ دلار هر تن سی اف آر بود.
در بازار داخلی آمریکا نیز قراضه خرد شده حدود ۳۰ دلار هر تن بالا رفته و ۲۶۴ دلار هر لانگ تن شد.
بیلت
بیلت صادراتی سی آی اس هفته گذشته با توجه به روند صعودی بازار جهانی قراضه صعودی بود و ۳۹۵ تا ۴۰۰ دلار هر تن فوب ثبت شد که ۵ دلار هر تن رشد هفتگی داشت. بیلت صادراتی ترکیه نیز ۵ دلار رشد داشته و ۳۹۵ تا ۴۰۰ دلار هر تن فوب شنیده شده است.
در جنوب شرق آسیا هفته گذشته قیمت بیلت وارداتی صعودی بود. در تایلند بیلت ۱۰ دلار بالا رفت و ۴۳۰ تا ۴۴۰ دلار هر تن سی اف آر ثبت شد. البته قیمت پیشنهادی ایران ۱۵ دلار رشد داشت و ۴۲۵ تا ۴۳۰ دلار هر تن سی اف آر شد. رشد قیمت چشمگیر بوده از این رو خریدارها عقب نشسته اند. چون انتظار می رود خرید چینی ها اواخر دسامبر کمتر شود چشم انداز بازار جنوب شرق آسیا نیز خیلی مثبت نیست.
قیمت بیلت صادراتی ایران نیز تحویل ماه مارس تا ۳۷۵ دلار هر تن فوب شنیده شده است.
مقاطع
هفته گذشته در بازار صادرات چین قیمت میلگرد از ۴۸۱ دلار هفته قبل به حدود ۴۷۶ دلار هر تن فوب رسید.
در بازار ترکیه میلگرد صادراتی از ۴۱۵ تا ۴۲۰ دلار هفته قبل به ۴۲۰ تا ۴۳۰ دلار هر تن فوب رسید. قیمت قراضه افزایش یافته ولی تقاضای میلگرد کم است و امکان رشد قیمت چشمگیر آن وجود ندارد.
در بازار داخلی اروپا میلگرد با ۸ یورو رشد به ۴۵۸ یورو هر تن درب کارخانه رسید. در بازار داخلی امریکا نیز میلگرد ۶۰۵ دلار هر شورت تن درب کارخانه و بدون تغییر ماند.
ورق
قیمت ورق گرم در چین علی رغم کاهش خرید ها تا ۲ دلار بالا رفت و ۵۳۲ دلار هر تن درب کارخانه ثبت شد. انتظار می رود هفته های آتی تقاضا کمتر شود و قیمت ها پایین بیاید چرا که بازار به تعطیلات سال نو چینی نزدیک می شود. ورق گرم صادراتی چین نیز به دلیل بهبود بازار داخلی بالا رفت و ۴۷۰ تا ۴۷۵ دلار هر تن فوب ثبت شد در حالی که هفته قبل تا ۴۶۳ دلار بود. البته ورق گرم صادراتی چین خریداری ندارد چون قیمتش رقابتی نیست.
ورق گرم صادراتی سی آی اس نیز ۴۲۰ دلار هر تن فوب ثبت شد که نسبت به هفته قبل تا ۱۵ دلار هر تن رشد داشت.
در بازار داخلی اروپا نیز ورق گرم تا ۳ یورو رشد داشت و ۴۲۸ یورو هر تن درب کارخانه شنیده شد. در بازار داخلی آمریکا نیز ورق گرم ۵۶۰ دلار هر شورت تن درب کارخانه بود که تا ۳ دلار ارزان تر شد.