ابهام در وزارت صمت در سرمایهگذاری در صنعت فولاد یا صنایع پاییندستی
مهدیان زاده مدیرعامل فولاد سرمد ابرکوه: از نظر فولادسازی به هدف تولید ۲۷ میلیون تن خواهیم رسید. در سنگ آهن هم به دلیل امکانات داخلی، میزان مورد نیاز ما تامین شده است. خیلی در بخش فولاد خام مشکلی نداریم. در خصوص تولید نبرد بعید می دانم که بیش از ۷ میلیون تا ۸ میلیون تولید داشته باشیم. میزان تولید سال گذشته فولادی ها حدود ۲۵ میلیون تن ثبت شده است. به لحاظ فولاد سازی در سال جاری به این هدف خواهیم رسید. اصل همین فولاد سازی است و موارد قبلی آن که استند، گندله و سنگ آهن است، جزو مواد معدنی ما به حساب می آید. فولاد سازی ما حتما به تولید ۲۷ میلیون تن در سال می رسد.
به گزارش روند بورس امروز،نعمت مهدیان زاده مدیرعامل فولاد سرمد ابرکوه عنوان کرد: از نظر فولادسازی به هدف تولید ۲۷ میلیون تن خواهیم رسید. در سنگ آهن هم به دلیل امکانات داخلی، میزان مورد نیاز ما تامین شده است. خیلی در بخش فولاد خام مشکلی نداریم. در خصوص تولید نبرد بعید می دانم که بیش از ۷ میلیون تا ۸ میلیون تولید داشته باشیم. میزان تولید سال گذشته فولادی ها حدود ۲۵ میلیون تن ثبت شده است. به لحاظ فولاد سازی در سال جاری به این هدف خواهیم رسید. اصل همین فولاد سازی است و موارد قبلی آن که استند، گندله و سنگ آهن است، جزو مواد معدنی ما به حساب می آید. فولاد سازی ما حتما به تولید ۲۷ میلیون تن در سال می رسد.
با ورود شرکت های معدنی به فاز تولید، تولید کننده نهایی حتما به مشکل بر می خورد، تولید کننده نهایی مجموعه هایی مثل تیر آهنیها هستند که حتما به مشکل می خورند. به این دلیل که در سال های گذشته، سود در تولیدات نهایی مثل تولید کننده های نبرد بود، رفته رفته سود به سمت محصولات نهایی رفت. معدنی ها بیشترین حاشیه سود را داشتند. در حال حاضر بخشی از معدنی ها در حوزه فولاد سازی است. حتی مجموعه هایی که خودشان معدن ندارند. مجموعه هایی که معدن و فولاد سازی دارند، حتما حاشیه سود بیشتری خواهند داشت.
شرایط ما به لحاظ اقتصادی و تحریم ها راحت نیست، اگر راحت بود، می گفتیم شرایط بازار بر اساس عرضه و تقاضا است. بورس ما هم به درستی عمل نمی کند. بازار سرمایه ما شباهتی به بورس جهانی ندارد. بنا به شرایط کشورمان، بورسی داریم که در آن دخالت انجام می شود. اگر بورس ما مثل بورسهای جهانی بود، اجازه صادرات داشتیم و امکان رقابت با مشتری های دیگر را داشتیم، نبرد ساز تصمیم می گرفت که از منابع داخلی شمش تهیه کند یا سی آی اس تهیه کند. در این شرایط باید حمایت های بیشتری انجام شود. به این علت که تولید محصول نهایی بسیاری اهمیت دارد و اشتغال زا است. دولت باید در مورد حمایت ها، برنامه ریزی های لازم را انجام دهد.
وزارت صنعت و معدن و تجارت باید بررسی کند که صرفه به صادرات است یا صرفه به حمایت از فولاد سازی های پایین دستی است. یا حتی شاید به صورت تلفیقی کار کنند. صادرات شمش گاها حتی به صورت موردی گران تر از میلگرد است. این کلیت شرایطی است که بر فولاد ما در کشور حاکم است. مشکلات مجموعه ما در خصوص تامین مواد اولیه قابل ملاحظه نبوده است. در حد قابل قبول مواد اولیه به ما رسیده است. اگر چه در سال جاری ما انتظار داشتیم که به سمت ظرفیت حرکت کنیم تا ۴۵۰ هزار تن تولید کنیم.
در خصوص تامین مواد اولیه از خارج کشور نیز باید بگویم که امکان تامین مواد اولیه از خارج از مرزها ابدا برای ما وجود ندارد. به این علت که هرگونه واردات و صادرات باید از کانال و سیستم بانکی عبور کند که در شرایط تحریمی امکان آن وجود ندارد. ناچار باید به سمت سیستم صرافی برویم که آن هم یا امکان همکاری وجود ندارد یا ریسک بسیار بالایی دارد. کشورهایی مثل عراق، پاکستان، افغانستان و دیگر کشورهای اطراف با شرکت های تولید کننده میلگرد همکاری و فعالیت دارند.
وزارت صنعت و معدن و تجارت باید محدودیت های موجود را بردارد. محدودیت هایی مثل مشخص کردن میزان عرضه وجود داشت که خوشبختانه فعلا بر داشته شده است.
صادرات برای مجموعه های تولیدی و غیر تولید باید آزاد باشد. محدودیت های بسیاری وجود دارد. الان نبردی ها صادراتشان محدود به سه کشور افغانستان، عراق و پاکستان شده است. سیستم های موجود پاسخ گو صادرات ما به دیگر کشورها نیست. بانک ها فعال نیستند و تنها صرافی ها با ترس و لرز نقل و انتقال دارند. برای صادرات باید به گمرک و بانک مرکزی و… جواب پس دهیم.