تدوین نقشه راه مدیریت ایمنی در بخش معدن
مدیرعامل شرکت مس با بیان اینکه رعایت اصول ایمنی در صدر برنامههای توسعهای و تولیدی شرکت قرار دارد، گفت: برای افزایش بیشتر، باید یک تیم ایمنی تشکلی ایجاد کنند که نقشه احتمال حوادث بر اساس تجربیات گذشته را مدون کنند تا حوادثی را که در گذشته اتفاق افتاده را دستهبندی کرده و برای نقاط ضعف برنامهریزی شود.
به گزارش روند بورس امروز،اردشیر سعد محمدی در همایش ملی ایمنی، معدن و صنایع معدنی که ۱۳ آذر ماه در مجموعه فرهنگی هنری آزادی شهر سرچشمه آغاز به کار کرد، با تاکید بر اینکه در دنیا نوع نگاه برای ارتقای سطح ایمنی تغییر کرده است و سیستمها بهصورت هوشمند کنترل رفتار ایمنی را ارزیابی میکنند، اظهار داشت: در حال حاضر، نشریات معتبر بینالمللی مثل ISI مقالاتی را مورد پذیرش قرار میدهند که در درجه نخست الگویی برای افزایش ایمنی ارائه دهند و در درجه بعد راهکاری برای کاهش هزینهها و قیمت تمامشده داشته باشند.
مدیرعامل شرکت مس با بیان اینکه رعایت اصول ایمنی در صدر برنامههای توسعهای و تولیدی شرکت قرار دارد، بیان کرد: برای افزایش بیشتر، باید یک تیم ایمنی تشکلی ایجاد کنند که نقشه احتمال حوادث بر اساس تجربیات گذشته را مدون کنند تا حوادثی را که در گذشته اتفاق افتاده را دستهبندی کرده و برای نقاط ضعف برنامهریزی شود.
به گفته مدیرعامل شرکت مس باید در بخش معدن با شرایط روز منطبق شد و به کارگیری سیستمهای هوشمند در تمام آیتمها در جهت کاهش حوادث مورد ارزیابی قرار گیرد.
سعد محمدی با تاکید بر اینکه گاهی اوقات وقوع حادثهها بهدلیل عدم مدیریت و نقشه راه است عنوان کرد: تمامی آیتمهای احتمالی خطر در هر قسمت باید بهصورت چکلیست درآید و تحلیل چک لیستهای هر قسمت به تفکیک که در تمام قسمتها احتمال بروز حوادث دارد باید تدوین شود تا در صورت بروز حادثه برنامه داشته باشیم.
وی با تاکید بر تدوین نقشه راه مدیریت ایمنی در هر بخش تصریح کرد: در مجتمع مس سرچشمه باید نقشه رفع سوانح و کنترل مدیریتی تدوین شود و بعد این نقشه راه بایستی برای مس سونگون و مس شهربابک هم تهیه گردد. پس از تدوین نقشه راه، آموزش مستمر باید اتفاق بیفتد.
وی با بیان اینکه آموزش مستمر به کارکنان برای افزایش ایمنی بسیار اهمیت دارد ابراز کرد: در بعضی کشورها میزان حوادث و خسارت بسیار پایین است و دلیل اصلی آن آموزشهای متفاوت، علمی و طولانی قبل از ورود نیروی کار به محل کار است.
سعد محمدی با بیان اینکه آموزشهای مستمر با حضور افرادی از سطح بینالمللی که تجربه بالایی دارند باید مورد توجه قرار گیرد ادامه داد: قطعاا حضور آقای «هلمونت هنز» دبیرکل اتحادیه بینالمللی تامین اجتماعی در این همایش امکان برنامهریزی برای حضور افراد و تیمهای باتجربه برای آموزش را فراهم خواهد کرد و این مهم از امروز در دستور کار قرار میگیرد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس با بیان اینکه در شرکت مس در حوزه سلامت کارکنان اتفاق خوبی افتاده و کارکنان مورد چکاب مداوم سلامت قرار میگیرند خاطرنشان کرد: تولید، هدف نیست و این نعمت خدادادی که در این منطقه وجود دارد، ابزاری برای ارتزاق بندگان خدا بوده و اگر به نحو شایسته از این ابزار استفاده نشود، نشاندهنده ضعف مدیریتی است.
سعد محمدی تاکید کرد: نزدیک به ۱۲ هزار نفر در مجتمع مس سرچشمه فعالیت میکنند که باید حفظ سلامت تکتک آنها موردتوجه قرار گیرد. حفظ کرامت و جان افرادی که در مجموعه مس کار میکنند بر عهده مدیران ارشد است.
گفتنی است، یکی از مهمترین رویدادهای این مراسم عضویت افتخاری شرکت ملی صنایع مس ایران در اتحادیه بینالمللی تامین اجتماعی (ISSA) در بخش ایمنی معادن بود که منجر به ارتقای شاخصهای ایمنی در صنعت مس ایران خواهد شد.