اقدام مهم فولاد مبارکه اصفهان با مرکز تحقیقات فراوری مواد معدنی ایران
به گزارش روند بورس امروز، «مجید وفایی فر» امروز (چهارشنبه) افزود: این رتبه بندی همه ساله از نظر مشتری مداری، خدمات آزمایشگاهی و توسعه ارتباطات در شبکه آزمایشگاهی انجام می شود و تنها مرکز دولتی هستیم که در ۱۰ سال گذشته در کسب رتبه نخست تا پنجم در این حوزه مداومت داشته ایم. به گفته […]
به گزارش روند بورس امروز، «مجید وفایی فر» امروز (چهارشنبه) افزود: این رتبه بندی همه ساله از نظر مشتری مداری، خدمات آزمایشگاهی و توسعه ارتباطات در شبکه آزمایشگاهی انجام می شود و تنها مرکز دولتی هستیم که در ۱۰ سال گذشته در کسب رتبه نخست تا پنجم در این حوزه مداومت داشته ایم.
به گفته این مقام مسئول، مرکز خدمات (سرویس سنتر) این مرکز که نمونه های آزمایشگاهی ایمیدرو را مورد آنالیز قرار می دهد، انجام پروژه های تحقیقاتی، فرآوری و کاربردی را در دستور کار خود قرار داده و اخیرا پروژه های فرآوری زغال سنگ، فرآوری قیر طبیعی و استحصال عناصر با ارزش گل قرمز را در دست اجرا دارد.
وی گفت: پروژه اکسیداسیون طلای زرشوران، دیگر پروژه ای است که منتظر ابلاغ آن از سوی ایمیدرو هستیم تا عملیات اجرایی آن را آغاز کنیم.
وفایی فر، از انعقاد پنج تفاهم نامه همکاری در کمتر از یک سال گذشته برای توسعه ارتباطات مراکز تحقیقاتی با انجمن ها و نهادهای مربوطه حوزه معدن و صنایع معدنی خبر داد.
وی اظهار داشت: این مرکز اکنون سه پروژه بزرگ با شرکت فولاد مبارکه (دو پروژه تحقیقاتی و یک پروژه خدمات پایش آلاینده های زیست محیطی) را در دست انجام دارد.
رئیس مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران خاطرنشان کرد: بزرگترین پروژه ای که این مرکز در دست اقدام و اجرا دارد، عناصر نادر خاکی است که برای نخستین بار پایلوت آن در مرکز تحقیقات در حال انجام است.
وی پیش بینی کرد این پروژه در ماه های آینده راه اندازی شود، پروژه ای که برای نخستین بار با توان متخصصان داخلی و بهطور کامل در مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران به انجام می رسد.
وفایی فر بیان داشت: موضوع مهم بومی سازی نیز تا زمان تعیین تکلیف آن در ایمیدرو، از سوی این مرکز پیگیری می شود و در همین راستا ارتباطات خوبی با انجمن فولاد ایران برای بومی سازی داشتیم.
وی، از راه اندازی سامانه بومی سازی توسط انجمن فولاد خبر داد و افزود: پیشنهاد ما به ایمیدرو این است که این سامانه در سایر بخش های معدن و صنایع معدنی از جمله سرب و روی، آلومینیوم و غیره نیز توسعه یابد؛ سامانه ای که اکنون برای آهن و فولاد افتتاح و راه اندازی شده است.
این مسئول همچنین از جذب دو نفر نیروی متخصص دکتری در زمینه تخصصی فرآوری خبر داد و گفت: چارت سازمانی مرکز که با دیدگاه توسعه فناوری از حدود دو سال پیش اصلاح شده بود، در سال گذشته تصویب و ابلاغ شد که با رویکرد انجام تحقیقات کاربردی برای توسعه فناوری اصلاح شده است.
وی بیان داشت: حرکت این مرکز از یک مرکز خدمات (Service Center) به مرکز تحقیقات (Research Center) و مرکز توسعه فناوری (Technology Develop Center) آغاز شده که البته هنوز در ابتدای راه هستیم.
وفایی فر، دو اقدام خوب این مرکز که از ابتدای امسال آغاز شده را انعقاد تفاهم نامه های جداگانه با سازمان نظام مهندسی معدن و همچنین خانه معدن ایران عنوان کرد که مقرر است در حوزه پژوهش های کاربردی و توسعه فناوری در بخش معدن و صنایع معدنی اجرایی شود.
وی بیان داشت: اخیرا از این دو تشکل مردم نهاد خواسته شده تا نیازهای پژوهشی خود را در حوزه فرآوری معادن به ویژه معادن کوچک و متوسط احصا کنند تا به این مرکز منتقل شده و ما بتوانیم با طی مسیر قانونی و همچنین با نظر مثبت ایمیدرو از این پروژه ها حمایت کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران در خاتمه خاطرنشان کرد: نخستین جلسه سازنده ها و کنسرسیوم ها در طرح معادن کوچک با حضور هشت کنسرسیوم فعال در عرصه فرآوری در این مرکز برگزار و نقطه نظرات احصا شد که پیش بینی می شود در مراحل بعدی با همکاری بخش خصوصی بتوان به توسعه خطوط سیار فرآوری در معادن کوچک و متوسط دست یافت.