بررسی عملکرد شرکت صادرات محور فولاد کاوه جنوب کیش
به گزارش روند بورس امروز، مهدی تفرشی کارشناس تحلیلگر شرکت کارگزاری مبین سرمایه تشریح کرد: شرکت فولاد کاوه جنوب کیش یکی از تولید کنندگان شمش فولادی با ظرفیت سالانه ۱/۲میلیون تن بوده و حدود ۸درصد از سهم بازار تولید شمش داخل را در اختیار دارد . سرمایه شرکت در حال حاضر ۱۱۰۰میلیارد تومان، سهامدار عمده […]
به گزارش روند بورس امروز، مهدی تفرشی کارشناس تحلیلگر شرکت کارگزاری مبین سرمایه تشریح کرد: شرکت فولاد کاوه جنوب کیش یکی از تولید کنندگان شمش فولادی با ظرفیت سالانه ۱/۲میلیون تن بوده و حدود ۸درصد از سهم بازار تولید شمش داخل را در اختیار دارد . سرمایه شرکت در حال حاضر ۱۱۰۰میلیارد تومان، سهامدار عمده آن، شرکت گسترش صنایع معدنی کاوه پارس با ۵۴درصد و سایت کارخانه در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس واقع در بندر عباس است. زنجیره تولید در فولاد کاوه با خرید گندله اغاز شده و با تبدیل ان به اهن اسفنجی و سپس شمش پایان می یابد. عمده فروش شرکت صادراتی است به طوری که در شش ماهه ابتدایی سال جاری ۷۵درصد درآمد شرکت از محل صادرات بوده است.
بررسی عملکرد شش ماهه و فروش ۲هزار و ۶۰۰میلیارد تومانی
در نیمه نخست سال ۹۸ ، فروش شرکت بالغ بر ۲٫۶۷۷ میلیارد تومان بوده و سود ۵۲ تومانی به ازای هر سهم را گزارش کرده است و توانسته ۵۵ درصد از مقدار فروش و ۷۹ درصد مبلغ فروش سال قبل را در این مدت محقق کند. میزان فروش داخلی در تابستان نسبت به بهار کاهش یافته که با رشد فروش صادراتی جبران شده است. ضمن اینکه حاشیه سود فروش بیلت داخلی در تابستان صفر بوده که با توجه به حاشیه سود ۳۲ درصدی بیلت صادراتی انتظار می رود شرکت حداکثر توان خود را جهت صادرات بکار گیرد .
با وجود رشد مقدار فروش در تابستان نسبت به بهار روند فروش صادراتی از ابتدای تابستان رو به کاهش گذاشته است که با درنظر گرفتن جذابیت حاشیه سود شمش صادراتی این روند نمی تواند تداوم داشته باشد. از طرفی بر طبق دستورالعمل وزارت صنعت و معدن و تجارت شرکت موظف به فروش ماهانه ۲۵ هزار تن شمش در بورس کالا می باشد که میانگین مقدار فروش شمش داخلی و صادراتی به ترتیب ۲۵ و ۷۶ هزار تن در هر ماه بوده است و شرکت به تعهد فروش داخلی خود عمل کرده است .
نرخ های جهانی در چند هفته اخیر روند صعودی به خود گرفته است به طوری که در حال حاضر نرخ شمش جهانی از ۳۸۰ دلار در هر تن عبور کرده اما با توجه به پیش بینی بانک جهانی از کاهش بهای هر تن سنگ اهن در سال های اتی انتظار رشد قیمت را برای سال های اینده نخواهیم داشت . طبق گزارش مهرماه هر کیلوگرم شمش صادراتی به قیمت ۴۰۳۶ تومان و هر کیلوگرم شمش داخلی به قیمت ۳۳۵۷ تومان به فروش می رسد.با درنظر گرفتن شمش ۳۸۰ دلاری ، صادرات ۷۰ درصدی و دلار ۱۱۵۰۰ تومانی برای ادامه سال انتظار داریم که در سال جاری شاهد سودی در محدوده ۱۱۰ تا ۱۲۰ تومان باشیم .
طرح های توسعهای و رسیدن به تولید ۲/۴ میلیون تن
شرکت قصد دارد تا ظرفیت تولید خود را به میزان ۱۰۰ درصد افزایش دهد و به ظرفیت اسمی ۲٫۴ میلیون تن برساند . سال جاری با بهره برداری از این طرح حدود ۱۰۰ هزار تن و در سال بعد حدود ۷۰۰ هزار تن و از سال ۱۴۰۱ نزدیک به یک میلیون تن به ظرفیت تولید بیلت افزوده خواهد شد و ظرفیت عملی تولید بیلت به دو میلیون تن خواهد رسید . جهت تامین مالی طرح ها از محل صندوق توسعه ملی ۱۰۸٫۸ میلیون یورو وام با نرخ بهره ۶ درصد گرفته شده که باز پرداخت ان از ابتدای سال ۹۹ اغاز خواهد شد و هزینه مالی براوردی ان برای سال بعد حدود ۹۰ میلیارد تومان می باشد
با افزایش ظرفیت تولید شمش نیاز به گندله و اهن اسفنجی افزایش خواهد یافت که با توجه به راه اندازی واحد گندله سازی به ظرفیت ۵ میلیون تن از سال ۱۴۰۰ شرکت از خرید گندله بی نیاز خواهد شد . فرض بر این است که بخشی از اهن اسفنجی مورد نیاز از طریق بورس کالا خریداری خواهد شد، به طوری که پیش بینی می شود برای سال بعد حدود ۶۳۰ هزار تن و برای سال های بعد از ان نزدیک به یک میلیون تن اهن اسفنجی خریداری خواهد شد. این موضوع سبب می شود تا نسبت بهای تمام شده به فروش افزایش یابد.