اقدام سه مرحله ای «وزمین» در خصوص افزایش سرمایه
به گزارش روند بورس امروز، بانک ایران زمین در خصوص افزایش سرمایه از مبلغ ۴۰۰۰ میلیارد ریال به مبلغ ۴۲۰۰۰ میلیارد ریال در ۳ مرحله و طی ۲ سال توسط هیئت مدیره بانک،گزارشی ارائه کرد. بر این اساس، افزایش سرمایه بانک ایران زمین در راستای اجرای دستورالعمل محاسبه سرمایه نظارتی و کفایت سرمایه موسسات اعتباری […]
به گزارش روند بورس امروز، بانک ایران زمین در خصوص افزایش سرمایه از مبلغ ۴۰۰۰ میلیارد ریال به مبلغ ۴۲۰۰۰ میلیارد ریال در ۳ مرحله و طی ۲ سال توسط هیئت مدیره بانک،گزارشی ارائه کرد.
بر این اساس، افزایش سرمایه بانک ایران زمین در راستای اجرای دستورالعمل محاسبه سرمایه نظارتی و کفایت سرمایه موسسات اعتباری و باتوجه به موظف بودن بانک به افزایش سرمایه به دلیل کمتر بودن نسبت کفایت سرمایه آن از ۳ درصد ، انجام می شود.
سرمایه اولیه بانک ایران زمین
سرمایه اولیه بانک ایران زمین، در بدو تاسیس به مبلغ ۲،۰۰۰،۰۰۰ میلیون ریال، شامل ۲،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰ سهم ۱۰۰۰ ریالی بود که در مجمع فوق العاده ۲۹ تیر ۹۰ ، از محل آورده نقدی به میزان ۴،۰۰۰،۰۰۰ میلیون ریال، شامل ۴،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰ سهام ۱۰۰۰ ریالی افزایش یافت.
نسبت کفایت سرمایه
افزایش سرمایه بانک ایران زمین به موجب دستورالعمل محاسبه سرمایه نظارتی و کفایت سرمایه موسسات اعتباری تصویب شده در اردیبهشت ۹۷ صورت می گیرد.
بانک مرکزی تا زمان ثبت افزایش سرمایه در مراجع ثبتی،باید موسسه اعتباری را از انجام یک یا چند مورد از موارد زیر منع کند:
- پرداخت سود به سهامداران بیش از ۱۰ درصد سود ویژه سالانه قابل تقسیم موسسه اعتباری،پاداش به مدیران و افزایش حقوق کارکنان موسسه اعتباری.
- دریافت انواع سپرده،عدم اعطای انواع تسهیلات و عدم ایجاد انواع تعهدات.
- فعالیت در بازار بین بانکی.
با توجه به نسبت کفایت سرمایه بانک ایران زمین و الزامات قانونی، بانک باید سرمایه خود را طی دو سال پس از تصویب افزایش سرمایه توسط مجمع عمومی صاحبان سهام در سه مرحله از محل آورده نقدی و مطالبات سهامداران افزایش دهد.
بر همین اساس،در مرحله اول افزایش سرمایه ۲۵۰ درصدی بانک ایران زمین در سال ۹۸ ، از مبلغ ۴۰۰۰ میلیارد ریال به مبلغ ۱۰،۰۰۰ میلیارد ریال صورت خواهد گرفت. در مرحله دوم، افزایش سرمایه ۵۰ درصدی در سال ۹۹، به مبلغ ۷۰۰۰ میلیارد ریال انجام خواهد شد. در مرحله سوم افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی بانک ایران زمین در سال ۱۴۰۰ به مبلغ ۲۱۰۰۰ میلیارد ریال انجام می شود.
بانک در نظر دارد با فروش اموال تملیکی در سنوات آتی وضعیت مالی و عملکرد ملی خود را بهبود بخشد،بطوریکه در پایان سال ۱۴۰۰ حداقل نسبت کفایت سرمایه طبق الزامات بانک مرکزی رعایت گردد.