اقدام «کنور» در جهت توسعه بازارهای داخلی
به گزارش روند بورس امروز، شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در بین شرکتهای فعال در صنعت تولید کنسانتره و گندله با توجه به حجم فروش و صادرات در جایگاه ششم قرار دارد. “کنور” و دستیابی به اهداف مدیریتی شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور دارای سه واحد مجزای تولید کنسانتره شهرک، گندله همدان و […]
به گزارش روند بورس امروز، شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در بین شرکتهای فعال در صنعت تولید کنسانتره و گندله با توجه به حجم فروش و صادرات در جایگاه ششم قرار دارد.
“کنور” و دستیابی به اهداف مدیریتی
شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور دارای سه واحد مجزای تولید کنسانتره شهرک، گندله همدان و کنسانتره همدان و همچنین معادن استخراج سنگ آهن باباعلی،گلالی و شهرک است. ظرفیت اسمی واحدهای تولیدی کنسانتره شهرک ۱،۰۰۰،۰۰۰ تن و کناسنتره همدان ۶۰۰،۰۰۰ تن و گندله همدان ۵۵۰،۰۰۰ تن است.
ایجاد کارخانه گندله سازی برای تولید گندله
مواد اولیه کارخانه گندله سازی همدان از محل کارخانه کنسانتره اسدآباد همدان تامین می شود و برای منطقه شهرک، مدیریت در حال مطالعه ایجاد یک کارخانه گندله سازی جهت تولید گندله از محل کارخانه کنسانتره شهرک است که در صورت تحقق این امر،شرکت بجای فروش کنسانتره پس از تبدیل، آن را به صورت گندله به فروش می رساند. شرکت در صدد است با احداث کارخانه یک میلیون تنی گندله در منطقه بیجار از فروش کنسانتره جلوگیری و پس از تبدیل به گندله در کارخانه اقدام به فروش کند. این اقدام باعث افزایش ارزش افزوده در شرکت خواهد شد. زمان برآورد اجرای طرح ۲٫۵ الی ۳ سال است که بودجه آن از محل تسهیلات ارزی و ریالی صندوق توسعه ملی و بانکهای داخلی و از محل افزایش سرمایه پیش بینی شده است.
توسعه بازارهای داخلی
این گزارش می افزاید: شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور با توجه به رایزنی با چند شرکت بزرگ و برتر فولادی در نظر دارد عمده محصولات خود را در داخل کشور به فروش رساند.
از جمله دلایل اقدام به فروش داخلی می توان به عوارض صادراتی پیش بینی شده، کمبود کنسانتره در داخل کشور و وجود زمینه های مناسب برای فروش به صورت fot (کف انبار بندر امام) اشاره کرد.
دورنمای ” کنور” تا ۳ سال آینده
شرکت چشم انداز خود را در ۳ سال آینده برای کسب رتبه برتر، کیفیت ، سوددهی و ایمنی به عنوان یکی از ۱۰ شرکت اکتشاف،استخراج و فراوری مواد معدنی قرار داده است. صبانور برای دستیابی به این چشم انداز می بایست به تولید سالانه ۱،۷۵۰ میلیون تن گندله،۲ میلیون تن کنسانتره و استخراج ۴ میلیون تن سنگ آهن دست یابد. همچنین ورود به عرصه اکتشاف،استخراج و فرآوری سایر مواد معدنی منجمله طلا،مس،سرب و روی به صورت مستقل یا از طریق مشارکت راهبردی با شرکت های راهبردی با شرکت های صاحب نام داخلی و خارجی از دیگر اقدامات این شرکت تعریف شده است. افزایش دامنه اکتشافات معادن و مجوزهای استخراج معادن سنگ آهن شرکت نیز آخرین اقدام ذکر شده است.
برنامه توسعه بازارهای جدید توزیع
شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانوربه دلیل وجود بازار مناسب جهت خرید محصولات شرکت هم به صورت بازار صادراتی (عمدتا شرکت چین) و هم کارخانجات تولید فولاد و آهن اسفنجی در داخل کشور، ظرفیت فروش صادراتی و داخلی را دارد.
شرکت با توجه به اهداف کشور در جهت حمایت از تولید و اشتغال و چشم انداز تولید ۵۵ میلیون تن فولاد تا سال ۱۴۰۴، عزم خود را بر فروش داخلی محصولات (به صورت فروش درب کارخانه) جزم نموده است.
“کنور” در سال جاری موفق به اخذ پروانه بهره برداری کارخانجات کنسانتره شهرک و گندله همدان و معافیت مالیاتی ۲۰ ساله برای کنسانتره و ۱۰ ساله برای گندله گردیده است.
اهمیت سنگ آهن بر تولید فولاد
گفتنی است : سنگ آهن عنصری فلزی است و ۵ درصد از پوسته زمین را دربرگفته است. سنگ آهن ماده اولیه تولید فولاد است و ۹۸ درصد سنگ آهن استخراج شده در سطح جهان برای تولید فولاد به کار می رود.
تاثیر صنایع بر قیمت سنگ آهن
صنایع خودرو سازی و ساخت و ساز بخش های اصلی مصرف کننده فولاد هستند و در نتیجه میزان تقاضای فولاد این بخش ها بر تقاضا و قیمت سنگ آهن تاثیرگذار است. سنگ آهن جایگزین مستقیمی ندارد ولی مصرف کننده اصلی آن یعنی فولاد جایگزین هایی دارد.
چین بزرگترین تولید کننده فولاد دنیاست و ۴۴ درصد تولید جهان را در دست دارد و برای تامین نیاز سنگ آهن خود هم تولید دارد و هم واردات. میزان اهمیت تقاضای سنگ آهن چین بر بازار این ماده اولیه از آنجایی نمایان است که چین علاوه بر اینکه دومین تولیدکننده سنگ آهن دنیاست،اولین وارد کننده این ماده اولیه مهم نیز به شمار می رود.