بررسی سیاستهای جذب سرمایهگذار در صنعت ریلی
معاون برنامه ریزی و اقتصاد حمل و نقل شرکت راه آهن گفت: سیاست کلی دولت جذب حداکثری سرمایه گذار است. یعنی جذب سرمایه گذار چه در بخش زیر بنایی و چه در بخش رو بنایی سیاست اصلی دولت است.
به گزارش روند بورس امروز، نورالله بیرانود، معاون برنامه ریزی و اقتصاد حمل و نقل شرکت راه آهن در خصوص سرمایه گذاری در بخش حمل و نقل ریلی گفت: راه آهنی که بخواهد ارزش افزوده ایجاد کند، از دو بخش اصلی تشکیل میشود. بخشی به عنوان زیر بنا است که شامل خط ریلی و علائم و ارتباطات می شود. یک بخش دیگر شامل ناوگان مانند لوکومتیو و واگن باری و واگن مسافری میشود. سیاست کلی دولت جذب حداکثری سرمایه گذار است. یعنی جذب سرمایه گذار چه در بخش زیر بنایی و چه در بخش رو بنایی سیاست اصلی دولت است. اما از نظر جذابیت اقتصادی و بازدهی و ریسک برای سرمایه گذاران، سرمایه گذاری در حوزه ناوگان مناسب تر است. البته بر اساس سیاست های اصل ۴۴ هم توسعه ناوگان با سازوکار های تشویق سرمایه گذار بخش خصوصی تعبیه شده است.
معاون برنامه ریزی و اقتصاد حمل و نقل شرکت راه آهن اظهار داشت: تامین لوکومتیو و واگن باری و مسافری باید توسط بخش خصوصی تامین شود. البته در مواردی مانند قطارهای حومه ای که بخش خصوصی توانایی سرمایه گذاری ندارد، بخش دولتی وارد می شود. سیاست ما در این بخش در راه آهن ایجاد اکوسیستمی است که با ارائه بسته های حمایتی، بخش خصوصی را به سرمایهگذاری در این بخش تشویق کنیم. در این راستا طی سالهای اخیر نتایج مثبتی در بخش واگنهای باری داشته ایم.
بیرانود در ادامه خاطر نشان کرد: در بخش واگن های مسافری به دلیل اینکه اقتصاد این بخش ضعیف بوده توفیق چندانی نداشته ایم. بخش خصوصی در این بخش به دلیل اینکه قیمت های بلیط مسافری نسبت به هزینه های تمام شده پایین است، این بخش برای سرمایه گذاران اقتصادی نیست.
وی در نهایت افزود: در این بخش هم در موارد بسیار کمی سرمایه گذاران رغبت به سرمایهگذاری پیدا می کنند. جاهایی که معمولا خطوط صنعتی وجود دارد یا حجم بار بسیار زیادی وجود دارد، سرمایهگذاری انجام می شود. یعنی ما در مدل های مشارکتی، همکاری لازم را با متقاضی سرمایه گذاری انجام می دهیم و حمایت لازم را از سرمایه گذار در این بخش داریم.