تمرکز معاملهگرها بر سهامهای بنیادی بازار سرمایه
در بازار سرمایه کمکم انتظار برگشت به روند افزایشی را داریم. معاملهگرها هم در این دوران تلاش کردهاند که یا بیشتر نقد بمانند و یا اگر سهامداری هم میکنند، سهام شرکتهای بنیادی را خریداری کنند.
به گزارش روند بورس امروز، فاطمه رنجبر مدیر معاملات کارگزاری بانک اقتصاد نوین در خصوص بازار سرمایه امروز گفت: با توجه به خبرهایی که پیرامون افزایش سرمایه در بعضی از صنایع مثل پالایشگاهیها و داروییها آمد، اکثر صنایع معاملات مثبتی را داشتند. شاخص در مجموع رشد ۲۷۰۰ واحدی تجربه کرد و به عدد ۳۰۶ هزار واحد رسید.
مدیر معاملات کارگزاری بانک اقتصاد نوین اظهار داشت: بعد رشد خوبی که بازار سرمایه در ماههای اخیر داشت، تا ۳۳۰ هزار واحد رشد کرد. طبیعتاً اصلاح زمانی هم شکل میگرفت. در این دوره برخی از شرکتها افت زیادی را تجربه کردند، به این دلیل که عملاً قیمت آنها جلوتر از سودآوری شرکتها حرکت کرده بود. سهامهای بنیادی بر خلاف این شرکتها تقریباً کاهش قیمتی را نشان ندادند. در زمانی که اصلاح شاخص را داریم، سهامهای بنیادی همچنان قابل اعتماد هستند و میتوانیم در آنها سرمایهگذاری کنیم.
رنجبر خاطرنشان کرد: حدوداً یک ماه است که از روند اصلاحی شاخص گذشته است. کمکم انتظار برگشت به روند افزایشی را داریم. معاملهگرها هم در این دوران تلاش کردهاند که یا بیشتر نقد بمانند و یا اگر سهامداری هم میکنند، سهام شرکتهای بنیادی را خریداری کنند. شاخص پتانسیل لمس کانال ۴۰۰ هزار واحدی را دارد اما رشدی را که برای نیمه دوم سال انتظار داریم، قطعاً نسبت به نیمه اول سال شیب ملایمتری را دارد و رشد نیمه اول تکرار نمیشود.
وی افزود: هنوز دلایلی برای رشد بازار اما با شیب ملایم وجود دارد. همین پیشبینی نرخ تورم سالانه میتواند، محرکی برای بازار سرمایه باشد. به این دلیل که بر قیمت سهام تأثیر میگذارد. این امر از طریق افزایش سودآوری که ناشی از افزایش فروش شرکتها و مبلغ فروش شرکتها است. از طرفی بهبود روابط تجاری امریکا و چین میتواند بر قیمتهای جهانی تأثیر گذار باشد. افزایش قیمتهای جهانی بر روند بازار سرمایه ما نیز تأثیر خواهد گذاشت. این تأثیر بر شرکتهای صادراتی، صنایع فلزاتی و پتروشیمیها است.
مدیر معاملات کارگزاری بانک اقتصاد نوین عنوان کرد: دولت و بانک مرکزی هر دو از رونق بازار سرمایه حمایت میکنند. این موضوع به نفع هر دو است. دولت برای این که بتوانند، اوراقش را در بازار عرضه کند، نیازمند بازار فعال است. موضوع مهم دیگر زمان ارائه بودجه از سوی دولت است. آیتمهایی در بودجه ارائه میشود که برای بازار سرمایه مهم است. از جمله نرخ انرژی و نرخ هزینههای انرژی که تأثیر گذار بر شرکتهایی است که این دو آیتم برایشان مهم است. مثلاً افزایش نرخ انرژی که بعید نیست در این دوره لحاظ شود، بر شرکتهایی که وابستگی بیشتری بر انرژی دارند، تأثیر منفی خواهد گذاشت.
رنجبر در ادامه گفت: شرکتهایی که وابستگی کمتری به انرژی دارند، با این شرایط پیش رو خواهند بود. همچنین در نظر گرفتن این دو فاکتور میتواند، صنایع پیش رو در سال آینده را برای ما مشخص کند. از طرفی به سهام دارها توصیه میشود، با توجه به موارد ذکر شد؛ سهامهایی را در سبد در نظر بگیرند که با نزول بازار کاهش قیمت کمتری را داشته باشند. بعضی از صنایع حرکت رو به رشد بیشتری در نیمه نخست سال داشتند و در نتیجه باید کمتر سراغ این صنایع برویم. به این علت که رشد خود را داشتهاند. نمونه این سهامها گروه صنعتی، پتروشیمی و معدنی است که نسبت به برخی صنایع رشد کافی نداشتند.
مدیر معاملات کارگزاری بانک اقتصاد نوین بیان کرد: افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها نیز مطرح است که میتواند محرک رشد قیمتها باشد. به عنوان رشد قیمت در کوتاهمدت میتوان به آن نگاه کرد. بهتر است سهمهایی را که برنامه تجدید ارزیابی دارند، برای کوتاه مدت انتخاب کنیم و به دنبال سهمهای بنیادی و شاخص ساز بازار باشیم. همینطور سرمایهگذارانی که فرصت کافی برای بررسی بازار ندارند، توصیه میشود، به دنبال سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری باشند.