ناتوانی افزایش نرخ دوده و تسهیلات در بهبود جریان نقدینگی شکربن
شرکت کربن ایران به عنوان یک شرکت بورسی میزان تولید شهریور خود را در مقایسه با مهر سال جاری از میزان ۲۲۴۰ تن به ۲۲۷۰ تن ( معادل ۱٫۳۳درصد) افزایش داده است. نرخ فروش مهرماه سال جاری که ۱۰۷٫۳۰۰٫۸۷۲ ریال بوده و در شهریور ۱۱۲٫۷۳۱٫۱۸۳ ریال بوده (معال ۴٫۸۱ درصد کاهش) درحالی که مجموع فروش مهرماه نسبت به شهریورماه با ۱۷٫۳۵ درصد رشد به ۲۲۱٫۴۶۹ میلیون ریال رسیده است. نرخ ۶ماهه فروش سال جاری ۱۰۳٫۶۲۳٫۷۵۴ ریال و نرخ ۶ماهه سال گذشته ۵۳٫۲۹۸٫۹۴۳ ریال (معادل ۹۴٫۴۱ درصد رشد) بوده است درحالی که مجموع فروش ۶ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته با ۳۷٫۴۳ درصد رشد به ۱٫۳۷۲٫۳۹۳ میلیون رسیده است.
به گزارش روند بورس امروز، شرکت کربن ایران به عنوان یک شرکت بورسی میزان تولید شهریور خود را در مقایسه با مهر سال جاری از میزان ۲۲۴۰ تن به ۲۲۷۰ تن ( معادل ۱٫۳۳درصد) افزایش داده است. نرخ فروش مهرماه سال جاری که ۱۰۷٫۳۰۰٫۸۷۲ ریال بوده و در شهریور ۱۱۲٫۷۳۱٫۱۸۳ ریال بوده (معال ۴٫۸۱ درصد کاهش) درحالی که مجموع فروش مهرماه نسبت به شهریورماه با ۱۷٫۳۵ درصد رشد به ۲۲۱٫۴۶۹ میلیون ریال رسیده است. نرخ ۶ماهه فروش سال جاری ۱۰۳٫۶۲۳٫۷۵۴ ریال و نرخ ۶ماهه سال گذشته ۵۳٫۲۹۸٫۹۴۳ ریال (معادل ۹۴٫۴۱ درصد رشد) بوده است درحالی که مجموع فروش ۶ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته با ۳۷٫۴۳ درصد رشد به ۱٫۳۷۲٫۳۹۳ میلیون رسیده است.
درآمد غیرعملیاتی عملیاتی
درآمد غیرعملیاتی شرکت ناشی از سرمایه گذاری ها در دوره ی ۶ماهه ی اول سال جاری نسبت به سال گذشته به میزان۲۱٫۹۱% کاهش یافته است، که با وجود کاهش هزینه های مالیات بردرآمد به میزان ۳۷٫۵۹۶ میلیون ریال معادل ۷٫۰۷% ، همچنان میزان سود خالص ۱۵۲٫۰۹۸ میلیون ریال نسبت به دوره ی مشابه در سال گذشته از کاهش برخوردار بوده است.
افزایش هزینه های فروش، اداری و عمومی عامل کاهش سود عملیاتی
شرکت کربن ایران در دوره ی ۶ماهه ی اول سال درآمدهای عملیاتی۳۷٫۴۳% و بهای تمام شده ی ۴۳٫۴۳% افزایش نسبت به همین دوره در سال گذشته روبه رو داشته است اما میزان سود ناخالص به دلیل بالا بودن درآمد عملیاتی کاهشی نداشته بلکه افزایشی در حدود ۲۰٫۳۳% داشته است. از آنجایی که هزینه های فروش، اداری و عملیاتی و سایر افزایش داشته اند لذا باعث کاهش رشد سود عملیاتی ۶ماهه ی سال جاری در مقایسه با دوره ی مشابه به سال گذشته به میزان ۵٫۹۳% شده است. افزایش میزان هزینه های مالی شرکت از ۵٫۴۱۱ میلیون ریال به ۶٫۰۲۱ میلیون ریال طی دوره شش ماهه نخست سال جاری نمایانگر پرداخت بخشی از بدهی های پرداختی خود ناشی از اخذ تسهیلات بانکی می باشد. چرا که شرکت از ناحیه ی سود عملیاتی خود با وجود کاهش نسبت به دوره ی مشابه از سال گذشته بخشی از تعهدات خود را به بانک پرداخت کرده است.
از آنجا که هزینه های سربار جزو پایه های بهای تمام شده می باشند طبق اطلاعات شرکت هزینه های سربار شرکت در طی۶ماهه ی اول سال جاری در مقایسه با دورهی مشابه سال گذشته حدود ۱٫۵برابر گردیده و به مبلغ ۳۶۴٫۹۵۵ افزایش یافته است. از آنجا که مواد مستقیم مصرفی ۱٫۱۶۱٫۲۵۵ شش ماهه ی سال گذشته به ۱٫۷۰۵٫۹۷۶ افزایش یافته (معادل ۴۶٫۹درصد) است. لذا اکثر میزان افزایش سربار به دلیل افزایش مواد مستقیم مصرفی بوده است.
نقدینگی شرکت عامل اعتبار
برطبق جریان های نقدی شرکت موجودی نقد ۶ماهه ی سال جاری به میزان ۶۶٫۸۰۵ میلیون ریال در ابتدای دوره ۶ماهه ی اول سال جاری نسبت به همین دوره در سال گذشته ۴۵٫۹۹% کاهش داشته درحالی که میزان پرداخت های نقدی تسهیلاتی شرکت بابت اصل تسهیلات ۳۰درصد کاهش و دریافتی های نقد حاصل از تسهیلات نسبت به شش ماهه ی مشابه سال گذشته ۵% افزایش یافته است که این امر می بایست باعث افزایش موجودی نقد شرکت می شد اما به دلیل سایر کاهشها جریان خالص ورود نقد ناشی از تسهیلات به میزان ۵٫۴۲۱ میلیون ریال اثرچندانی در نقدینگی شرکت نداشته و در نهایت به دلیل پرداختهای نقد شرکت میزان نقدینگی ۵۵ درصد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته کاهش یافته و به مبلغ ۶۳٫۸۷۰ میلیون ریال رسیده است. از آنجایی که وجود نقدینگی در شرکت اعتبار آن را در پرداخت بدهی های نشان می دهد لذا این میزان کاهش برای شرکت خطرآفرین است.
باتوجه به اینکه یکی از شریان های افزایش نقدینگی شرکت سودحاصل از سرمایه گذاری ها و سایر بوده است و از انجا که جریان نقدی از سود سایر سرمایه گذاریها به میزان ۸۷٫۴۶% کاهش داشته اما دریافت نقدی حاصل از تسهیلات با وجود افزایش حدود ۴٫۴۸% خود نتوانسته این کاهش را جبران نموده لذا میزان نقدینگی شرکت کاهش یافته است.