بدهی ۶۰ همتی صنایع بزرگ به صنعت برق
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: بدهی انباشته صنایع بزرگ به صنعت برق به حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
به گزارش بورس امروز؛ مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت مدیریت تولید، انتقال وتوزیع نیروی برق ایران (توانیر) درباره وضعیت تأمین انرژی صنایع، الزامهای قانونی و اقدامهای انجامشده برای تامین برق صنایع، اظهار داشت: بر اساس ماده ۴ قانون «مانعزدایی از توسعه صنعت برق»، صنایع انرژیبر موظف بودند تا پایان سال ۱۴۰۴ نسبت به احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه جدید اقدام کنند در حالی که تاکنون تنها حدود ۲۳۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاهی از این محل ایجاد شده که تولید برق آن به صورت عملی حدود ۱۶۰۰ مگاوات است.
وی ادامه داد: در صورتی که اگر این ظرفیت طبق برنامه وارد مدار میشد، امکان کاهش قابل توجه محدودیتهای اعمالشده بر صنایع وجود داشت و حتی بخشی از حجم خاموشیهای خانگی نیز کاسته میشد.
مدیرعامل توانیر خاطرنشان کرد: در شرایط ناترازی تولید و مصرف برق، مشارکت همه بخشهای کشور از جمله صنایع، کشاورزی، ادارات و مشترکان خانگی در اجرای برنامههای مدیریت مصرف ضروری است تا پایداری شبکه سراسری برق حفظ و برقرسانی به اولویتهای حیاتی از جمله صنایع انرژیبر تضمین شود.
رجبی مشهدی خاطرنشان کرد: با وجود افزایش بیسابقه دمای هوا در فصل بهار امسال ـ حدود ۲.۵ درجه سانتیگراد بیش از میانگین ـ و کاهش شدید ذخایر سدهای نیروگاهی، صنعت برق موفق شده است برق مورد نیاز مشترکان انرژیبر از جمله واحدهای فولادی و سیمانی را در فصل بهار به ترتیب با تأمین ۹۴.۷ درصد و ۹۲.۳ درصد، و برای کل مشترکین با تأمین ۹۲.۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته، تأمین کند.
وی گفت: همچنین در تیرماه امسال، انرژی برق تحویلی به صنایع فولادی، سیمانی و سایر مشترکان نسبت به تیرماه ۱۴۰۲ به ترتیب رشد ۲۲.۵ درصد، ۴.۷ درصد و ۹ درصدی داشته که نشاندهنده اولویتدهی صنعت برق به تأمین انرژی این بخشها با وجودمحدودیتهای موجود بوده است.
مدیرعامل توانیر ادامه دهد: از سوی دیگر، بدهی انباشته صنایع بزرگ به صنعت برق به حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. این در حالی است که مطابق با مفاد آییننامه تکمیلی تعرفههای برق و ظرفیتهای قانونی، میبایست برق صنایع بدهکار قطع میشد که صنعت برق با هدف حمایت از تولید به این صنایع فرصت مصرف برق داد.
رجبی مشهدی یادآور شد: مواردی، چون هدر رفت انرژی صنایع کشور نیز وجود دارد که در مقایسه با کشورهای دیگر در صنایع فولادی ۱۰۰ درصد و صنایع سیمان ۶۰ درصد بیشتر است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان