افزایش ۷ برابری واردات مواد معدنی کمیاب آمریکا از چین
صادرات مواد معدنی کمیاب چین به آمریکا در ژوئن، با تلاش شرکتهای آمریکایی پس از توافق تجاری اولیه چین و آمریکا، برای دستیابی به این مواد ضروری، بیش از هفت برابر ماه میلادی گذشته، افزایش یافت.
به گزارش بورس امروز؛ پکن در آوریل، محدودیتهایی را بر چندین مواد معدنی کمیاب که در فناوریهای پیشرفته مانند خودروهای برقی، توربینهای بادی و دستگاههای «ام ارآی» (MRI) استفاده میشوند، اعمال کرد و شرکتها را ملزم به دریافت مجوز برای صادرات کرد. این اقدام به عنوان تلافی تعرفههای سنگین دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، علیه چین تلقی شد.
پکن در تولید مواد معدنی کمیاب، با حدود ۹۰ درصد سهم بازار، تسلط کامل بر این بازار دارد و همچنین تسلط مشابهی بر پالایش مواد معدنی کمیاب که برای ساخت مواد ضروری استفاده میشوند را داراست.
دادههای منتشر شده اداره کل گمرک چین، نشان داد که آمریکا در ژوئن، حدود ۳۵۳ تن مواد معدنی کمیاب دریافت کرده که نسبت به ماه میلادی قبل، ۶۶۰ درصد افزایش یافته است. با این حال این رقم، حدود نصف رقم گزارش شده برای ژوئن سال میلادی گذشته بوده است.
آمریکا پس از آلمان که برای بخش بزرگ تولیدیاش، به ویژه خودرو، الکترونیک و انرژیهای تجدیدپذیر، به شدت به واردات مواد معدنی کمیاب وابسته است، دومین مقصد بزرگ صادرات این مواد از چین بود.
چین، ماه میلادی گذشته در مجموع، ۳۱۸۸ تن مواد معدنی کمیاب را در بازار جهانی صادر کرد که نسبت به ماه مه، حدود ۱۶۰ درصد افزایش یافت اما در مقایسه با ژوئن سال میلادی گذشته، ۳۸ درصد کاهش داشته است.
رشد صادرات پس از آن رخ داد که واشنگتن و پکن ماه میلادی گذشته در مورد یک چارچوب تجاری توافق کردند که شامل کاهش کنترلها بر صادرات مواد معدنی کمیاب چین و همچنین لغو برخی از محدودیتهای فناوری آمریکا برای ارسال محمولهها به چین بود.
کنترلهای چین بر بخش مواد معدنی کمیابش، برخی از دولتهای جهانی را بر آن داشته است تا زنجیرههای تامین این مواد ضروری خود را دوباره بررسی کرده و به دنبال راههایی برای حمایت از استخراج داخلی این مواد معدنی باشند.
طبق گزارش شبکه خبری سیانبیسی، کارشناسان میگویند که ایجاد جایگزینهایی برای زنجیره تامین مواد معدنی کمیاب چین میتواند با توجه به نیاز فرایند پیچیدهای از پالایش و جداسازی این مواد حیاتی، سالها طول بکشد.
یکی از راههایی که آمریکا برای جبران کمبود مواد معدنی کمیاب تلاش کرده است، افزایش بازیافت است. اپل و شرکت معدنی«ام پی متریالز» هفته گذشته از توافقی ۵۰۰ میلیون دلاری برای توسعه یک مرکز بازیافت خبر دادند که زنجیره تامین مواد معدنی کمیاب آمریکایی سازنده آیفون را تقویت خواهد کرد.
منبع: ایسنا