تنشهای تجاری آمریکا و اروپا باعث کاهش قیمت نفت شد
قیمت نفت در معاملات روز سهشنبه بازار آسیا تحت تاثیر نگرانیها نسبت به تشدید تنشهای تجاری میان آمریکا و اتحادیه اروپا که به رشد تقاضا برای سوخت ضربه خواهد زد، کاهش یافت.
به گزارش بورس امروز؛ قیمت نفت در معاملات روز سهشنبه بازار آسیا تحت تاثیر نگرانیها نسبت به تشدید تنشهای تجاری میان آمریکا و اتحادیه اروپا که به رشد تقاضا برای سوخت ضربه خواهد زد، کاهش یافت.
بهای معاملات نفت برنت با ۵۲ سنت معادل ۰.۷۵ درصد کاهش، به ۶۸ دلار و ۶۹ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۵۱ سنت معادل ۰.۷۶ درصد کاهش، به ۶۶ دلار و ۶۹ سنت در هر بشکه رسید. قرارداد اوت وست تگزاس اینترمدیت، روز سهشنبه منقضی میشود و قرارداد سپتامبر، با ۵۴ سنت سنت کاهش، ۶۵ دلار و ۴۱ سنت در هر بشکه معامله شد.
پریانکا ساچدوا، تحلیلگر ارشد بازار در شرکت فیلیپ نوا، گفت: نگرانیهای گسترده در مورد تقاضا در بحبوحه تشدید تنشهای تجاری جهانی، به ویژه با توجه به اینکه بازارها به تهدیدهای تعرفهای اخیر میان اقتصادهای بزرگ و تصمیمات احتمالی ترامپ پیش از مهلت اول اوت چشم دوختهاند، ادامه دارد. وی افزود: سرمایهگذاران همچنین به دنبال اثرات موجی تحریمهای جدید آمریکا بر نفت روسیه هستند.
نگرانیهای مربوط به عرضه با افزایش تولید تولیدکنندگان بزرگ و از زمان آتشبس میان رژیم صهیونیستی و ایران، تا حد زیادی رفع شده است. با این حال، سرمایهگذاران در بحبوحه تغییرات سیاست تجاری آمریکا، به طور فزایندهای در مورد اقتصاد جهانی نگران هستند.
دلار ضعیفتر آمریکا، تا حدودی از نفت خام حمایت کرده است، زیرا خریدارانی که از ارزهای دیگر استفاده میکنند، قیمت نسبتا کمتری میپردازند.
تونی سایکامور، تحلیلگر بازار شرکت آی جی، در یادداشتی نوشت: قیمتها کاهش یافت، زیرا نگرانیهای پیرامون جنگ تجاری، حمایت مرتبط با کاهش ارزش دلار آمریکا را تحت الشعاع قرار داد. سایکامور همچنین به احتمال تشدید اختلاف تجاری میان آمریکا و اتحادیه اروپا بر سر تعرفهها اشاره کرد.
به گفته دیپلماتهای اتحادیه اروپا، این بلوک در حال بررسی مجموعهای گستردهتر از اقدامات متقابل احتمالی علیه آمریکا است، زیرا چشمانداز توافق تجاری قابل قبول با واشنگتن کمرنگ میشود. آمریکا تهدید کرده است که در صورت عدم دستیابی به توافق، از اول اوت، تعرفه ۳۰ درصدی بر واردات اتحادیه اروپا اعمال خواهد کرد.
همچنین نشانههایی وجود دارد که با حذف محدودیت عرضه تولید اوپک و متحدانش، عرضه رو به افزایش نفت وارد بازار شده است.
بر اساس گزارش رویترز، دادههای سازمان «سازمان ابتکار دادههای مشترک» (JODI) روز دوشنبه نشان داد که صادرات نفت خام عربستان سعودی در ماه مه، به بالاترین حد خود در سه ماه گذشته رسیده است.