جزئیات برنامههای آتی بانک سینا در مجمع سالانه؛ از افزایش سرمایه تا مدیریت ریسکهای ارزی
در مجمع عمومی سالانه بانک سینا تأکید شد که بهدلیل محدودیتهای نقدینگی، دریافت منابع ارزی از صندوق توسعه ملی محقق نشده و سود انباشته برای افزایش سرمایه اختصاص یافته تا کفایت سرمایه بهبود یابد. عملکرد بانک در مدیریت مطالبات غیرجاری مثبت ارزیابی شد و تقسیم سود ۶ تومانی به تصویب رسید.
به گزارش بورس امروز؛ مدیر مالی بانک سینا در خصوص برنامه دریافت ۱۰۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی و عدم تحقق آن در سال ۱۴۰۳ تشریح کرد: “بحث عاملیت صندوق توسعه ملی در حال پیگیری است، اما به دلیل محدودیتهای نقدینگی و سیاستهای بانک مرکزی، پرداختها با تأخیر مواجه شده. از طرفی، تسهیلات ارزی ما مطابق با بخشنامههای جدید تنظیم شده و کاهش آن ناشی از کنترل ریسکهای ارزی است.”
رئیس مجمع در خصوص مجوز تقسیم سود بانک مرکزی گفت: “بانک مرکزی اجازه تقسیم سود بیش از ۱۰٪ را نمیدهد، چون نسبت کفایت سرمایه ما باید به ۸٪ برسد. فعلاً سود انباشته را به افزایش سرمایه اختصاص دادهایم تا به ۲۰ هزار میلیارد تومان برسیم.”
مدیر مالی نیز تاکید کرد:”بانک مرکزی نگران تورم نقدینگی است. مجبوریم سود را به افزایش سرمایه اختصاص دهیم تا به ۲۰ هزار میلیارد برسیم. این الزام برای حفظ ثبات شبکه بانکی است.”
مدیریت مطالبات غیرجاری
حسابرس قانونی در خصوص ذخیره گیری بانک سینا با افزایش مطالبات ۱۴۰۳ تصریح کرد: “تمام دادهها را به صورت خام بررسی کردیم و ذخیرهها مطابق استانداردهای بانک مرکزی محاسبه شده است. افزایش مطالبات موقتی است و ناشی از تأخیر در تسویه اعتبارات اسنادی است.”
آابدالی مدیرعامل بانک نیز نیز در ادامه تاکید کرد: “بانک سینا جزو ۳ بانک برتر در مدیریت مطالبات غیرجاری است. در نظر داریم تا با فروش داراییهای مازاد و وصول تسهیلات، این رقم کاهش یابد.”
وی در ادامه با اشاره به اینکه ارزش بازار لزوماً نشاندهنده عملکرد واقعی نیست، گفت: “ما در ۱۴۰۳، ۷۰٪ رشد سود خالص داشتیم و برنامههای توسعه ارزی و دیجیتال را اجرا کردهایم. انشالله با افزایش سرمایه، قیمت سهام تعدیل میشود.”
در پایان مجمع، تقسیم سود ۶ تومانی به ازای هر سهم (با مجوز بانک مرکزی) به تصویب رسید و هدف رسیدن به ۲۰ هزار میلیارد تومان از محل سود انباشته و آورده نقدی نیز برای برنامه افزایش سرمایه بانک سینا بیان گردید.