بفجر پیشتاز در تأمین یوتیلیتی پتروشیمی ها؛ مطالعه توسعه فعالیت با پروژه های جدید
علی زالخانی، مدیرعامل شرکت فجر انرژی خلیج فارس (بفجر)، در مجمع عمومی سالانه این شرکت از نقش کلیدی بفجر بهعنوان تنها تأمینکننده خدمات یوتیلیتی در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) خبر داد. وی با اشاره به عملکرد چشمگیر این شرکت در سال ۱۴۰۳، از برنامههای توسعهای جدید، از جمله افزایش تولید برق و توسعه ظرفیتهای آبی و گازی، رونمایی کرد.
به گزارش بورس امروز؛ علی زال خانی مدیرعامل شرکت فجر انرژی خلیج فارس در مجمع عمومی سالانه منتهی به ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ با اشاره به جایگاه بفجر در صنعت پتروشیمی اظهار داشت: این شرکت تنها تامین کننده خدمات یوتیلیتی در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) است که نقش اساسی در فرایند تولید شرکت های پتروشیمی منطقه ایفا می کند.
وی با بیان اینکه بفجر از ابتدای تاسیس تاکنون با بهره برداری از واحدهای مختلف به تامین یوتیلیتی های متفاوتی برای شرکت های منطقه اقدام کرده است، اظهار داشت: در حال حاضر شرکت فجر انرژی خلیج فارس با داشتن ۴ واحد نیروگاه، تصفیه آب، تفکیک هوا و تصفیه پساب، سبد یوتیلیتی متنوعی را به شرکت ها ارائه می کند.
مدیرعامل بفجر یادآور شد: در سال ۱۴۰۳ میزان تولید محصولات نیروگاهی که شامل برق و بخار می شود به ترتیب به ۶.۵ میلیون مگاوات ساعت و ۶ میلیون تن رسید و میزان فروش این محصولات به ترتیب برق ۴.۳ میلیون مگاوات ساعت و بخار ۵.۳ میلیون تن بود.
وی افزود: در میان محصولات تولید واحد آب، محصول آب OR در سال ۱۴۰۳ با تولید ۴۵ میلیون متر مکعب و فروش ۱۲.۸ میلیون متر مکعب بیشترین میزان فروش را به خود اختصاص داد و محصول آب DM با تولید ۱۵.۴ میلیون متر مکعب و فروش ۸.۴ میلیون متر مکعب در جایگاه دوم قرار گرفت.
زال خانی با اشاره به میزان تولید و فروش هوای سرویس که به ترتیب ۵۳۱ میلیون نرمال مترمکعب و ۱۴۳ میلیون نرمال مترمکعب بوده است، اظهار داشت: این محصول بیشترین میزان تولید و عرضه در واحد تفکیک هوا را داشته است.
طبق گفته زال خانی، محصول پساب روغنی با تولید ۴.۵ میلیون و عرضه ۳.۶ میلیون بیشترین میزان را در میان تصفیه پساب دریافتی از شرکت های منطقه به خود اختصاص داده است. وی افزود: در میان محصولات عرضه شده بفجر، تولیدات واحد نیروگاهی با نسبت ۷۳ درصد و واحد تصفیه آب با نسبت ۱۹ درصد، بیشترین سهم را در درآمد عملیاتی بفجر داشته اند.
مدیرعامل با بیان اینکه برق با نسبت ۷۵ درصدی بیشترین سهم را در میان محصولات نیروگاهی به خود اختصاص داده است، اظهار داشت: در محصولات تصفیه آب نیز آب برجهای خنک کننده با سهم ۳۷ درصد و آب DM با سهم ۳۲ درصدی نیز بیشترین سهم در درآمد حاصل از فروش واحد تصفیه آب را از آن خود کرد.
زال خانی با بیان بهای تمام شده محصولات بفجر در سال ۱۴۰۳ به ارزش ۱۵۲ هزار میلیارد ریال رسید، افزود: بهای تمام شده محصولات نسبت به سال ۱۴۰۲ با افزایش ۳۲ درصدی همراه بوده است و پیش بینی می شود در سال ۱۴۰۴ به ارزش ۱۸۵ هزار میلیارد ریال برسد.
وی با اشاره به اینکه بهای تمام شده محصول در سال ۱۴۰۰ سهم ۲۷ درصدی داشته که طی ۴ سال به نسبت ۶۷ درصدی رسیده است، افزود: شرکت در سال ۱۴۰۳ توانست ۲۳۶ هزار میلیارد ریال درآمد کسب نماید که هزینه های گاز و آب نسبت به فروش سهم ۵۱ درصدی داشته و از مبلغ کل بهای تمام شده سهم ۷۶ درصدی داشته اند.
مدیرعامل با اشاره به اینکه شرکت به منظور افزایش بهره وری خود طرح های توسعه متعددی همچون توسعه ظرفیت آب برگشتی، توسعه ظرفیت هوای سرویس و توسعه ظرفیت واحد تصفیه پساب را در دستور کار قرار داده است، بیان کرد: پروژه افزایش توسعه تولید برق برای تولید ۱۶۰ مگاوات برق از طریق سیکل ترکیبی برنامه ریزی شده است که هزینه برآوری آن ۲۰۰ میلیون یورو بوده است.
طبق گفته وی در حوزه واحدگازی ناحیه نیز، شرکت برنامه توسعه افزایش ظرفیت نیتروژن گازی ناحیه به میزان ۶ هزار نرمال مترمکعب را برنامه ریزی نموده که به سرمایه ۶ میلیون یورو نیاز دارد. این پروژه در مرحله بررسی مطالعات فنی-اقتصادی قرار دارد.
پروژه توسعه ظرفیت آب برگشتی RO Reject و پاس دو RO را برای دو بلوک جدید طراحی نموده و در کنار آن پروژه توسعه ظرفیت هوای سرویس و ابزار دقیق در دو ناحیه را نیز مورد مطالعه قرار داده است.
زال خانی در پایان صحبت های خود ضمن تاکید بر مدیریت راهبردی شرکت در راستای تامین پایدار یوتیلیتی منطقه، از افزایش شرکت هاس مشتری همچون پتروشیمی الماس، پتروشیمی پتروالفی فن آوران، پتروشیمی آرش و طرح توسعه پتروشیمی غدیر خبر داد که در کنار آن برنامه مذاکره با شرکت هایی همچون طرح توسعه تخت جمشید، شرکت پتروسام اوراسیا و پتروشیمی سفیر پارس در حال انجام است.
در ادامه مجمع، رئیس هیئت مدیره در خصوص بند ۴ گزارش حسابرس در خصوص رای دیوان عدالت اداری برای نرخ گذاری یوتیلیتی تکلیف نمود تا هیئت مدیره پیگیر ابطال دادنامه خرداد ماه ۱۴۰۳ را انجام داده و مطابق قرارداد فی مابین بفجر با شرکت های بدعهد در وصول مطالبات اقدام نماید.
در خصوص بند ۵ گزارش حسابرس مستقل مربوط به اعتراض به برگه های مالیاتی سال های ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸، رئیس هیئت مدیره تکلیف کرد: هیئت مدیره برای اعمال معافیت مالیاتی مطابق بند ب ماده ۱۵۹ قانون برنامه پنج ساله ج.ا.ایران اقدام نموده و نتایج آن را به اطلاع سهامداران برساند.
از دیگر تکالیف بفجر که به تصویب مجمع عمومی سال ۱۴۰۳ رسید، رعایت کامل الزامات قانونی در اصلاحیه قانون تجارت و مفاد اساسنامه بود که رئیس هیئت مدیره با تأکید بر آن افزود: هیئت مدیره با هماهنگی هلدینگ خلیج فارس و وکیل حقوقی شرکت ملزم است تا در حداقل زمان ممکن نسبت به اخذ تسویه اقساط پیش از موعد اعتبارات اسنادی نزد بانک ملت از محل صندوق ذخیره ارزی از بانک مرکزی جمهوری اسلامی انجام دهد.
وی در ادامه دیگر الزامات بفجر را رعایت ضوابط سازمان بورس همچون دستورالعمل افشا اطلاعات و دستورالعمل انظباطی فرابورس در خصوص پرداخت سود مجمع به همراه تکمیل سازوکارهای حاکمیت شرکتی اعلام کرد.
رئیس مجمع در پایان با اشاره به تکالیف تصویب شده، افزود» در خصوص رعاتی کامل دستورالعمل قانون مبارزه با پولشویی، هیئت مدیره موظف است حداکثر ظرف ۲ ماه پس از برگزاری مجمع، نسبت به اخذ پیش نویس اولیه گزارش نامه مدیریت مربوط به سال ۱۴۰۲ از حسابرس مستقل اقدام نموده و پس از بررسی مجدد طی دو مرحله و ارائه مستندات و مدارک برای توجیه و اصلاح قسمتی از بندها، برای جسابرس مستقل ارسال و نهایی نماید.