رفع ابهامات سهامداران با پاسخگویی مدیران کنور
در مجمع عمومی سالانه کنور برای سال مالی ۱۴۰۳، سهامداران با بیان ابهامات خود از علت تاخیر پروژه ها و رشد قابل توجه هزینه های حقوق و دستمزد، به پاسخ های مناسبی از سوی رئیس مجمع و مدیران شرکت دست یافتند که در ادامه مورد بیان شده است.
به گزارش بورس امروز؛ یکی از سهامداران در ابتدای پرسش و پاسخ مجمع عمومی عادی سالانه کنور با اشاره به نیاز مالی ۳۰۰۰ میلیاردی پروژه گندله شهرک خرم و پروژه آهن اسفنجی فولاد قروه، پرسید: «چرا پروژه ۲۰ هزار میلیاردی گلالی را آغاز کردهاند که اکنون متوقف شده است؟ این پروژه در سه سال گذشته تنها ۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و اگر همه شرایط (تورم، دلار و …) ثابت بماند، ۲۰ سال طول میکشد تا به نتیجه برسد. پول این پروژه از کجا تأمین میشود؟ آیا هر سال قصد افزایش سرمایه دارند؟»
اگرچه قائمی رئیس مجمع، در پاسخ گفت: «این سوال قبلاً پاسخ داده شده است.» اما سهامدار افزود: «شما گفتید پس از مجمع بررسی میشود که آیا توجیه اقتصادی دارد یا خیر. این پاسخ قانعکننده نیست.»
رئیس مجمع با اشاره به صحبت های خود با معاونت نظارت بر بازار سرمایه، اظهار داشت: « ایشان گفتند اگر این پروژه از نظر فنی، مهندسی و مالی توجیه نداشته باشد، اقدام لازم انجام خواهد شد. ما یک موجود زنده ایجاد کردهایم و نمیتوانیم یکباره آن را نابود کنیم. اگر مشکلات قابلرفع باشند، حل خواهند شد در غیر این صورت تصمیمات آتی از سوی مدیریت هلدینگ انجام خواهد شد.»
مدیرعامل (مجید ضیائی) درباره پروژه کنسانتره گلالی گفت: «این پروژه بسیار ارزشمند است و تأمین مالی آن از طریق صندوق توسعه ملی و عرضه در بورس در حال بررسی است. البته شرایط فعلی پروژه امکان عرضه در بورس را به صورت شرکت سهام پروژه فراهم نمیکند.»
وی در پاسخ به پرسش رئیس هیئت مدیره در خصوص توجیه داشتن این پروژه از لحاظ فنی گفت: «بله، اما نیاز به چابکسازی دارد.»
سهامدار در ادامه پرسش های خود بیان کرد: «آیا افزایش سرمایه با آورده نقدی همراه خواهد بود؟»
رئیس مجمع گفت: «این موضوع نیاز به تصمیمگیری در کمیته و بررسی از سوی هیئت مدیره شرکت دارد و هنوز مشخص نیست اما در صورت نیاز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.»
سهامدار درباره عملکرد بورس با انتقاد از وضعیت منفی نماد صبانور در سه سال گذشته با وجود مثبت بودن نمادها در برخی روزها برخلاف نماد کنور، پرسید: «چرا بورس نظارت مؤثری ندارد و نامه ای که ما در زمان مدیریت پیشین ارسال کرده بودیم را بدون تغییر برای خود شرکت ارسال می کند درحالی که باید مورد بررسی و نظارت دقیق قرار گیرد.»
نماینده بورس در پاسخ گفت: «منفی بودن نماد و نوسانات قیمت سهام میتواند دلایل متعددی همچون عملکرد شرکت، بازارگردان و حمایت سهامداران عمده بستگی دارد و باتوجه به اینکه من در حال حاضر نه اجازه دارم و نه اطلاعات تکمیلی نمیتوانم دلیل مشخصی را برای شما بیان کنم»
سهامدار دیگری با اشاره به طولانیشدن اجرای پروژهها، گفت: «رقبا با ظرفیت بالاتر و شروع دیرهنگامتر از کنور، زودتر به بهرهبرداری رسیدهاند.»
رئیس مجمع در توضیح گفت: «هلدینگ ۹۹ پروژه در دست اجرا دارد و منابع محدود است؛ شرکت هایی از پیشرفت بالاتری برخوردار هستند در اولویت قرار دارند که سریعتر به بهره برداری رسیده و سود حاصل از آن را هلدینگ در پروژه های دیگری مصرف نماید؛ لذا در ادامه پروژه هایی همچون صبا امید غرب که از پیشرفت ۶۰ درصدی برخوردار است، در اولویت قرار دارند تا بتوان بهره برداری و سوددهی را سریعتر انجام داد. تلاش میکنیم با مدیریت منابع، پروژههای پرپتانسیل را به سرانجام برسانیم.»
سهامدار دیگر درباره هزینههای دستمزد بیان کرد: «رشد هزینههای دستمزد طی ۱۴۰۳ در مقایسه با شرکتهای مشابه بسیار بالاست؛ به طوری که از نظر ریالی بیش از ۶۷ درصد و از نظر دلاری ۲۵ درصد به ازای هر نفر رشد داشته است. علت این افزایش قابل توجه چیست.»
معاون مالی در پاسخ گفت: «این افزایش ناشی از قانون کار و طرح طبقهبندی مشاغل است و ارتباطی با نرخ دلار ندارد؛ افزایش مذکور به دلیل بالا بردن حقوق پایه منجر به رشد ذخایر سنوات پرسنل نیز شده است که در مجموع افزایش فوق را منتج می کند»
دیگر سهامدار حاضر در مجمع با اشاره به کاهش تدریجی سرمایه سهامداران خرد در صورت عدم مشارکت در افزایش سرمایه ها، گفت: «حق تقدم سهام اگر خریداری نشود، به مرور سرمایه از بین میرود.» که رئیس مجمع در پاسخ تأکید کرد: «موضوع مشارکت در افزایش سرمایه اختیاری است و تصمیم با خود سهامداران است.»
سهامدار دیگر با اشاره به هزینه حمل بالای برخی محصولات حلقه تولید پیشنهاد داد: «اگر برخی محصولات توجیه اقتصادی ندارند، حذف شوند و فروش محصولات حلقه های با هزینه کمتر و قیمت بیشتر انجام شود تا سود شرکت افزایش یابد.»
مدیرعامل (ضیائی) در پاسخ با تاکید بر اینکه این اقدام با مسئله پاسخگویی به سهامداران و دیگر مسئولین همراه خواهد بود، گفت: «فروش سنگ خام ممکن است سود بیشتری داشته باشد، اما بهرهبرداری حداکثری از ظرفیتهای موجود اولویت دارد. از سوی دیگر برای ۳ ماهه نخست سال مشاهده کردیم که افت جزئی تولید کنسانتره و گندله مورد سوال سهامداران محترم قرار گرفت لذا این استراتژی را نمیتوان انجام داد و پس از بهره برداری حداکثری از ظرفیت، برای مازاد تولید حلقه های نخست، طبق برنامه بیان شده شرکت عمل خواهد کرد.»