رشد ۴۲ درصدی سود عملیاتی “بکام” در سال ۱۴۰۳
مدیرعامل شرکت کارخانجات شهید قندی (بکام) در مجمع سالانه از رشد ۴۲ درصدی سود عملیاتی این شرکت در سال ۱۴۰۳ خبر داد و اعلام کرد: شرکت بکام در سال ۱۴۰۳ توانست سود عملیاتی خود را از ۷۵ به ۱۰۶ میلیارد تومان برساند.
به گزارش بورس امروز؛ جمال الدین عزیزی بندی آبادی مدیرعامل شرکت کارخانجات تولیدی شهید قندی در جلسه مجمع عمومی عادی سالانه منتهی به ۳۰ اسفند ۱۴۰۳ با اشاره به دستاوردهای شرکت، اظهار داشت: «شرکت در مواردی مختلف، استانداردهای مورد نیاز خود را در طول مدت فعالیت کسب کرده است؛ از جمله گواهیهای اخذشده از شرکت مخابرات ایران، سازمان ملی استاندارد و پروانه تحقیق و توسعه از وزارت صمت. همچنین، شرکت گواهیهای ایزو ۱۴۰۰۰، ۱۸۰۰۰، ۹۰۰۰ و ایزو ۴۵۰۰۱ را از اسجیاس و گواهی مجموعه استاندارد ارزیابی ایمنی و بهداشت حرفهای ۱۸۰۰۱ OSS نیز در اختیار دارد.»
وی در ادامه بیان کرد: «تاییدیههایی فعلی شرکت شامل تأییدیه اداره استاندارد مربوط به کابلهای برق فشار ضعیف، تأیید توانیر برای کابلهای برق با هادی مسی و روکش پیویسی مطابق استاندارد ۱-۳۵۶۹ و تأییدیه دیگری از توانیر برای کابلهای برق خودنگهدار با هادی آلومینیومی و روکش ایکسالپی است. همچنین، مجوزها و تستهای روتین مورد نیاز برای کابلهای تولیدی در داخل کارخانه نیز انجام میشود.»
مدیرعامل “بکام” با اشاره به مزیتهای رقابتی کارخانجات شهید قندی تصریح کرد: «عمدهترین دلایل برتری ما نسبت به سایر تولیدکنندگان، دانش فنی موجود در این مجموعه، استفاده از مواد اولیه مرغوب و باکیفیت از سازندگان معتبر، تجهیزات و دستگاههای پیشرفته، استفاده از گرانولها و کمپاندهای مرغوب و دقت بالا در رعایت مشخصات فنی است.»
عزیزی در معرفی شرکتهای زیرمجموعه گفت: «در داخل گروه بکام، پنج شرکت فعال هستند که شامل شرکت پلیمر ایساتیس شهید قندی ابرکوه، شرکت ایساتیس ارتباطات قندی، شرکت برق آفتاب هدایت نور یزد، شرکت شبکهسازان کیهان و مؤسسه فرهنگی ورزشی شهید قندی هست.»
وی در توضیح فعالیتهای این شرکتها بیان داشت: «شرکت پلیمر ایساتیس شهید قندی ابرکوه از اسفند ۱۳۸۹ با هدف تولید انواع پلیمرهای صنعتی تأسیس شد و در سال ۱۳۹۱ به بهرهبرداری رسید. محصولات این شرکت علاوه بر مصرف داخلی، به سایر تولیدکنندگان کشور نیز عرضه میشود. شرکت ایساتیس ارتباطات نیز با هدف تولید انواع سیم و کابل مخابراتی و برق ایجاد شده و در حال حاضر علاوه بر اجرای پروژهها، به عنوان نماینده فروش نیز عمل میکند.»
وی در ادامه افزود: «شرکت برق آفتاب هدایت نور به عنوان اولین تولیدکننده سلول و پنلهای خورشیدی در کشور از سال ۱۳۷۱ فعالیت خود را آغاز کرد و پس از یک دوره رکود، مجدداً به چرخه تولید و گسترش فعالیت بازگشت. این شرکت در سال گذشته با خرید تجهیزات جدید، سهمی از بازار نیروگاههای خورشیدی را به خود اختصاص داد. شرکت شبکهسازان کیهان نیز در حوزه طراحی و اجرای پروژههای مخابراتی فعال است و پس از گذر از مشکلات مالی، اکنون با حضور مؤثر در بازار پیمانکاری، فعالیتهای خود را توسعه داده است. همچنین، مؤسسه فرهنگی ورزشی شهید قندی، تیم فوتبال شهید قندی را در لیگ ۲ هدایت میکند و در زمینه مدرسه فوتبال نیز فعالیت دارد.»
مدیرعامل شرکت کارخانجات شهید قندی در تحلیل صورتهای مالی اظهار کرد: «در سال ۱۴۰۱ سود خالص پس از مالیات ۱۱۷ میلیارد تومان بود، در سال ۱۴۰۲ به ۲۰۲ میلیارد تومان رسید و در سال ۱۴۰۳، ۱۴۵ میلیارد تومان ثبت شد.»
طبق گفته وی، نکته حائز اهمیت این است که سود عملیاتی بکام در سال ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ افزایش داشته؛ به طوری که در سال ۱۴۰۲ سود عملیاتی ۷۵ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۳ به ۱۰۶ میلیارد تومان رسید. بخشی از کاهش سود نهایی سال ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ ناشی از درآمدهای غیرعملیاتی بوده که در ادامه به آن اشاره نمود.
عزیزی در مقایسه فروش سه سال گذشته بیان داشت: «فروش شرکت در سال ۱۴۰۱ معادل ۴۷۶ میلیارد تومان، در سال ۱۴۰۲ به ۹۰۰ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۳ به ۹۲۵ میلیارد تومان رسید که در مقایسه فروش سه سال اخیر، شاهد کاهش فروش کابلهای مخابراتی مسی و افزایش فروش کابلهای مخابراتی نوری بودهایم.
وی با بیان مثالی افزود: «فروش کابلهای مخابراتی مسی از ۱۳۶ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ به ۴۸ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ کاهش یافت، در حالی که فروش کابلهای نوری از ۴۵۷ میلیارد تومان به ۵۸۷ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.»
مدیرعامل “بکام” در خصوص صادرات گفت: «در سال ۱۴۰۲ ارزش صادرات “بکام” ۱۰۴ میلیارد تومان بود که در سال ۱۴۰۳ به ۷۳ میلیارد تومان کاهش یافت. این در حالی است که کل درآمدهای شرکت در سال ۱۴۰۳ به ۹۲۵ میلیارد تومان رسید.»
وی در تحلیل تحقق بودجه بیان کرد: «پیشبینی شرکت برای سود سال ۱۴۰۳ مبلغ ۳۳۵ میلیارد تومان با درآمد ۱۴۰۰ میلیارد تومانی بود، اما در نهایت با درآمد ۹۲۵ میلیارد تومانی، سود خالص به ۱۴۵ میلیارد تومان رسید. این یعنی ۳۴ درصد انحراف منفی در درآمد و ۵۷ درصد انحراف در سود داشتیم.»
عزیزی در تشریح دلایل این انحراف اظهار داشت: «بخشی از مشکلات به ماهیت صنعت و چالشهای موجود در بخش کابلهای مخابراتی برمیگردد؛ از جمله مطالبات معوق از شرکتهای سفارشدهنده، به ویژه اپراتورها. همچنین، نوسانات نرخ ارز در سال ۱۴۰۳ و تأخیر در تخصیص ارز، افزایش هزینههای مواد اولیه، محدودیتهای بانکی در اعطای تسهیلات و برخی پروندههای حقوقی از جمله عوامل مؤثر بودند.»
وی در تشریح مطالبات شرکت افزود: «از جمله مطالبات شرکت مربوط به ۵.۲ میلیون یورو از مخابرات سوریه، مطالبات از مخابرات ایران که مبلغ آن قابل توجه بوده، مطالبات از شرکت های وابسته به توانیر و سایر شرکت ها که جزئیات آن در صورت های مالی ذکر شده است به همراه پرونده آقای موسوم به آقای میری که در سال گذشته وضعیت شرکت را تحت تأثیر قرار داد.»
مدیرعامل “بکام” در خصوص اقدامات در جریان شرکت از سال ۱۴۰۳ بیان کرد: «افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها، مطالبات حالشده سهامداران و آورده نقدی بود که امیدواریم پس از برگزاری مجمع عمومی، این افزایش سرمایه محقق شود. همچنین، برنامههای توسعهای در حوزه تولید کابلهای نوری، میکروداکت و کابلهای ابزار دقیق اجرا شده و با تلاش همکاران متخصصمان، انشالله در سال ۱۴۰۴ به اهداف تعیینشده خواهیم رسید.»
عزیزی با بیان اهداف اجرای طرح های توسعه ادامه کرد: «توسعه سبد محصولات در حوزه های مختلف کاری، متنوع سازی مشتریان جهت وصول مطالبات و حفظ و توسعه سهم بازار به همراه امکان دستیابی به بازارهای جدید از جمله اهداف توسعه ای پروژه های شرکت هستند.»
وی با اشاره به طرح های توسعه محصولاتی همچون کابل های میکرو، کابل های اف تی تی اچ و کابل های داخل ساختمان، گفت: تولید کلیه سایزهی میکروداکت باتوجه به نیاز بالای بازار داخلی و ظرفیت تولید کارخانجات موجود صورت گرفت. هدف از تولید کابل های تخصصی صنعتی و اجرای عملیات نصب و اجرای سیویل در شرکت های زیرمجموعه در راستای پروژه های کایب فیبر نوری و اف سی تی ایکس بوده است.
مدیرعامل شرکت کارخانجات شهید قندی در پایان با اظهار امیدواری از تامین نقدینگی پروژه های شرکت و در ادامه تامین مواد اولیه تولید، اظهار داشت: «تمامی برنامه های شرکت به حول قوه الهی و با تلاش و کوشش همکاران سخت کوش و متخصص شرکت صورت خواهد گرفت تا انشالله انتظارات سهامداران را در راستای تحقق برنامه ها و اهداف سال ۱۴۰۴ براورده کنیم.»