اجرای مستمر طرح توسعه و افزایش معادن؛ راهی برای مقابله با چالش ها
شرکت معدنی و صنعتی توسعه فولاد صبانور در جهت مقابله با چالش های تولید خود استراتژیِ توسعه معادن برای تامین پایدار مواد اولیه کارخانه های تولیدی خود را در دستور کار قرار داده است که در این راستا بخشی از منابع مورد نیاز را به وسیه افزایش سرمایه تامین می کند.
به گزارش بورس امروز؛ گیتی خورشیدی حسینی، معاون مالی شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در مجمع عادی سالیانه این شرکت، با تأکید بر جایگاه کنونی شرکت اظهار داشت: «امروز صبانور جزو ۱۰ شرکت برتر کشور در تولید سنگ آهن، کنسانتره و گندله است. همچنین بزرگترین تولیدکننده این محصولات در غرب کشور محسوب میشود.»
انجام دو مرحله ای افزایش سرمایه ۱۴۰۳
معاون مالی صبانور به افزایش سرمایه شرکت اشاره کرد و بیان داشت: «شرکت در سال ۱۳۷۶ با سرمایه ۵۰۰ میلیون ریال تأسیس شد و در سال ۱۴۰۲، سرمایه آن از ۱۲،۷۷۱،۰۲۲ میلیون ریال به ۳۹،۳۰۰،۰۰۰ میلیون ریال افزایش یافت. همچنین در ۲۸ اسفند ۱۴۰۳، مجمع افزایش سرمایه دیگری برگزار شد که طی آن سرمایه شرکت به ۹۹،۳۰۰،۰۰۰ میلیون ریال رسید.»
وی درباره روند افزایش سرمایه توضیح داد: «این افزایش سرمایه دو مرحلهای بود. مرحله اول شامل ۳۰،۰۰۰،۰۰۰ میلیون ریال بود که پذیرهنویسی آن انجام شده، اما هنوز بخشی از حقتقدمها به فروش نرسیده است. مرحله دوم نیز منوط به اخذ مجوزهای لازم از سازمان بورس است که در حال پیگیری است.»
معادن باظرفیتهای تولیدی چند برابری میزان استخراج
خورشیدی حسینی در خصوص معادن تحت مدیریت شرکت گفت: «معدن باباعلی در استان همدان با ذخیره قطعی ۲۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تن و عیار متوسط ۳۲ درصد، سالانه ۷۵۰ هزار تن استخراج دارد. همچنین معدن گلالی در کردستان با ذخیره ۱۳۱ میلیون تن و عیار ۴۰.۶۷ درصد، ظرفیت استخراج سالانه ۶۲۵ هزار تن را داراست.»
وی افزود: «معدن شهرک در کردستان نیز با ذخیره ۶۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تن و عیار ۳۸.۸ درصد، سالانه ۲.۵ میلیون تن استخراج دارد. معدن ظفرآباد هم با ذخیره ۷۷۰ هزار تن، بخش دیگری از ظرفیتهای معدنی ما را تشکیل میدهد.»
برنامههایحفاری؛ توسعه معادن سنگ آهن تحت مالکیت
معاون مالی صبانور با اشاره به عملیات حفاری شرکت بیان کرد: «در سال گذشته، ۵۹ هزار و ۴۴۸ متر حفاری انجام شده و از سال ۱۴۰۰ تاکنون، مجموعاً ۲۱۱ هزار و ۳۱۹ متر حفاری داشتهایم. همچنین در معدن باباعلی، ۷۸ درصد از برنامه حفاری سالانه محقق شده است.»
وی در ادامه به آمار تولید اشاره کرد و تأکید نمود: «تولید سنگ آهن دانهبندی شده در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل ۱۱ درصد رشد داشته است. تولید کنسانتره نیز ۷ درصد و تولید گندله ۳۲ درصد افزایش یافته است.»
رشد سودآوری با سهم بیشتر صادرات ۱۴۰۳
خورشیدی حسینی درباره عملکرد فروش شرکت اظهار داشت: «فروش شرکت در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل ۱۹ درصد رشد داشته که بخشی از آن ناشی از افزایش تولید کنسانتره و بخش دیگر مربوط به افزایش قیمتها در بورس کالا و صادرات بوده است. در این دوره، ۱۴ درصد از فروش کنور صادراتی و ۸۶ درصد داخلی بوده است.»
وی در مورد سودآوری شرکت تصریح کرد: «با وجود افزایش فروش، سود عملیاتی شرکت کاهش یافته که دلیل اصلی آن، رشد نامتناسب هزینهها نسبت به درآمدها بوده است. با این حال، صبانور در مقایسه با رقبا، وضعیت بهتری دارد و حاشیه سود عملیاتی آن ۳۴ درصد است.»
پیگیری برنامه های توسعه ای؛ راهی برای مقابله با چالش ها
معاون مالی صبانور به طرحهای در دست اجرا اشاره کرد و بیان داشت: «احداث کارخانه کنسانتره سنگ آهن گلالی با ظرفیت ۲.۵ میلیون تن در سال و سرمایهگذاری ۴،۸۷۲ میلیارد تومانی در حال انجام است که پیشبینی میشود در دی ۱۴۰۵ به بهرهبرداری برسد. همچنین پروژه گندلهسازی یک میلیون تنی در بیجار با پیشرفت فیزیکی ۶۲ درصد در حال اجراست.»
وی در پایان خاطرنشان کرد: «شرکت با وجود چالشها، همچنان جایگاه رقابتی خود را حفظ کرده و برنامههای توسعهای متعددی در دست اجرا دارد که در سالهای آینده به بهرهبرداری خواهند رسید.»