در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات؛
در مسیر رفع ابهامات مالی و تلاش برای بهبود حاکمیت شرکتی
گزارش حسابرسی شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات، ضمن تایید صحت اطلاعات مالی، بر تاخیر در پرداخت سود برخی سهامداران و عدم ثبت به موقع صورتجلسات هیئت مدیره تاکید دارد که مدیریت در حال رفع آنهاست. حسابرس همچنین بر اهمیت رعایت دقیق مقررات پرداخت سود و تقویت حاکمیت شرکتی در شرکت تاکید کرده است. در مجموع، گزارش نشاندهنده عملکرد مطلوب شرکت در زمینه کنترلهای داخلی بوده و پیشنهاد تقسیم سود ۲۵۸ میلیارد ریالی توسط حسابرس مورد تایید قرار گرفته است.
به گزارش بورس امروز؛ گزارش حسابرسی شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات، ضمن تایید صحت اطلاعات مالی، بر تاخیر در پرداخت سود برخی سهامداران و عدم ثبت به موقع صورتجلسات هیئت مدیره تاکید دارد که مدیریت در حال رفع آنهاست. حسابرس همچنین بر اهمیت رعایت دقیق مقررات پرداخت سود و تقویت حاکمیت شرکتی در شرکت تاکید کرده است. در مجموع، گزارش نشاندهنده عملکرد مطلوب شرکت در زمینه کنترلهای داخلی بوده و پیشنهاد تقسیم سود ۲۵۸ میلیارد ریالی توسط حسابرس مورد تایید قرار گرفته است.
درگزارش نماینده حسابرس مستقل و بازرس قانونی قرائت شده در مجمع عمومی عادی صاحبان سهام شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات، نسبت به صورتهای مالی تلفیقی و جداگانه این شرکت برای سال مالی ۱۴۰۳، اظهارنظر مشروط ارائه شده است. در این گزارش به عدم ارائه صورتهای مالی حسابرسی شده شرکت وابسته، تهیه و تولید مواد معدنی شرق فولاد خراسان برای سال مالی ۱۴۰۳ اشاره شده است. همچنین دو موضوع اصلی پرداخت سود سهامداران و ثبت صورتجلسات هیئت مدیره، به عنوان مسائل قابل توجه در این گزارش مطرح شده است.
رضا یعقوبی، نماینده حسابرس مستقل و بازرس قانونی، پس از بررسی گزارش حسابرسی، اظهار نظر میکند که صورتهای مالی شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات، وضعیت مالی، عملکرد مالی و جریانهای نقدی گروه و شرکت را از تمام جنبههای با اهمیت، طبق استانداردهای حسابداری به نحو منصفانه ارائه داده اند.
نماینده حسابرس مستقل به داراییهای ثابت مشهود گروه به ارزش ۸۳۸ میلیارد ریال اشاره کرد که شامل بهای تمام شده ساختمان، ماشینآلات و تجهیزات مستقر در محل معدن زغال سنگ گلندرود و هزینه های معدن شرکت معدنی و صنعتی سپهر تجلی ایرانیان است.
وی افزود، این داراییها به دلیل فسخ قرارداد واگذاری حق بهرهبرداری از معدن گلندرود با شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در تاریخ ۱۴ تیر ۱۴۰۳، در وضعیت نامشخصی قرار دارند.
یعقوبی تاکید کرد که شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات، با شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران توافق کرده است که تا ۸ مرداد ۱۴۰۳ از معدن خارج شود و داراییهای ثابت مشهود موجود در آن، بر اساس مفاد قرارداد و قانون معادن تعیین تکلیف شود. با این حال، تا تاریخ تنظیم گزارش حسابرسی، این تعیین تکلیف صورت نگرفته و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران دادخواست تامین دلیل با جلب نظر کارشناس ارائه کرده است.
وی خاطرنشان کرد، اعمال تعدیلاتی از بابت این موضوع بر صورتهای مالی گروه ضروری است، اما به دلیل عدم دسترسی به اطلاعات و مستندات کافی، تعیین میزان این تعدیلات در شرایط حاضر امکانپذیر نیست.
مرتضی علی اکبری، مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات، در خصوص این موضوع، به قرارداد شرکت سپهر تجلی (زیرمجموعه تجلی توسعه معادن و فلزات) با شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران اشاره کرد و گفت: به دلیل عدم انجام تعهدات شرکت تهیه و تولید، قرارداد فسخ شد و ما از طریق اقدام حقوقی در حال پیگیری بازپسگیری هزینههای انجام شده هستیم.
وی با اشاره به مبلغ ۵۰ میلیارد تومانی ذکر شده در گزارش حسابرسی، افزود: طبق قرارداد، شرکت تهیه و تولید موظف است پس از اتمام کار، تاسیسات و تجهیزات خریداری شده یا ایجاد شده توسط شرکت سپهر تجلی را به قیمت کارشناسی به ما بازگرداند. در حال حاضر، انتقال معدن به شخص دیگری متوقف شده است و ما خواستار بازپرداخت وجه یا بازگرداندن تاسیسات هستیم. علی اکبری اطمینان داد که این موضوع در حال پیگیری است و امیدوار است به زودی به نتیجه برسد.
ابهام در مورد صورتهای مالی شرکت وابسته
نماینده حسابرس مستقل اذعان داشت، گزارش ها حاکی از آن است که به دلیل عدم ارائه این صورتهای مالی تا تاریخ تنظیم گزارش حسابرسی، تعیین آثار تعدیلات احتمالی بر صورتهای مالی شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات امکانپذیر نبوده است.
مرتضی علی اکبری، مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات، در این خصوص اظهار داشت: شرکت فولاد شرق هنوز حسابرسی نشده است، اما در حسابهای ما به صورت تلفیقی لحاظ شده است. ما تمام تلاش خود را برای برگزاری مجمع شرکت فولاد شرق و ارائه صورتهای مالی حسابرسی شده به حسابرسانمان انجام دادیم، اما متاسفانه هنوز مجمع برگزار نشده و صورتهای مالی نهایی نیز در کدال بارگذاری نشده است.
وی با اشاره به ارتباط زنجیرهای برگزاری مجامع شرکتهای وابسته، افزود: مجمع ما باید زودتر برگزار شود تا پس از آن مجمع توسعه معادن و فلزات و سپس فولاد مبارکه برگزار شود. هرچه ما به تاخیر بیندازیم، برگزاری مجامع تعدادی دیگر از شرکتها نیز به تاخیر میافتد.
رییس مجمع عمومی شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات نیز در این خصوص اعلام کرد: در مجمع شرکت فولاد خراسان، موضوع پیگیری خواهد شد. شرکت فولاد خراسان نیز بر اساس صورتهای مالی حسابرسی نشده، اقدام به تلفیق حسابها کرده است و ما نیز این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.
پرداخت سود سهام و ثبت صورتجلسات هیئت مدیره در کانون توجه
در گزارش حسابرس و بازرس قانونی شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات برای سال مالی ۱۴۰۳، دو موضوع اصلی به عنوان مسائل قابل توجه مطرح شده است: پرداخت سود سهامداران و ثبت صورتجلسات هیئت مدیره. نماینده حسابرس اظهار داشته است که با وجود اقدامات انجام شده، سود برخی از سهامداران شرکت در مهلت قانونی تسویه نشده است.
مدیرعامل “تجلی”، علی اکبری، در این خصوص توضیح داده است که سود سهامدارانی که در سامانه کدال ثبتنام کرده بودند، در موعد مقرر پرداخت شده و برای سایر سهامداران نیز پس از دریافت اطلاعات بانکی، سود واریز شده است. مشکل اصلی مربوط به سهامدارانی است که اطلاعات بانکی آنها در دسترس نیست.
اکبری همچنین به مشکل EPS پایین و عدم تمایل برخی سهامداران به پیگیری روند پرداخت سود اشاره کرد. وی از نظریه جامعه حسابداران رسمی مبنی بر امکان واریز مبالغ سود به حساب بانکی مشترک و امکان دریافت آن توسط سهامداران از شعب بانک در سراسر کشور خبر داد و ابراز امیدواری کرد که با اجرای این روش، مشکل پرداخت سود سهامداران برطرف شود.
نماینده حسابرس و بازرس قانونی در مورد ثبت صورتجلسات هیئت مدیره، اعلام کرد که علیرغم انتخاب اعضای حقوقی هیئت مدیره و تعیین سمت نمایندگان حقیقی آنها در جلسات مربوطه، صورتجلسه این جلسات در اداره ثبت شرکتها ثبت و در روزنامه رسمی آگهی نشده است.
مدیرعامل “تجلی” در این خصوص اعلام کرد که یکی از اشخاص حقوقی با مشکلاتی مواجه بوده که در حال رفع آن هستند و مجوزهای لازم از سازمان بورس نیز اخذ شده است. وی همچنین به احتمال وجود مشکلاتی در اداره ثبت شرکتها یا نماینده حقوقی شرکت اشاره کرد و اطمینان داد که این ایرادات در حال برطرف شدن است.
تایید معاملات و کنترلهای داخلی، اما تذکر در مورد رعایت مقررات پرداخت سود و حاکمیت شرکتی
در ادامه گزارش حسابرس و بازرس قانونی در مجمع، حسابرس تایید کرده که معاملات مشمول ماده ۱۳۹ اصلاحیه قانون تجارت که در طول سال مالی انجام شده، با رعایت مفاد قانونی و بدون ایراد در شرایط تجاری صورت گرفتهاند. حسابرس همچنین تاکید کرده است که بررسی گزارش هیئت مدیره درباره فعالیت و وضع عمومی شرکت نشان میدهد که اطلاعات مندرج در گزارش با اسناد و مدارک ارائه شده مغایرتی ندارد.
یعقوبی اعلام کرد، شرکت در رعایت ضوابط و مقررات سازمان بورس و اوراق بهادار در ارتباط با پرداخت سود سهام در مهلت مقرر، کوتاهی داشته است. همچنین، تطبیق کامل شرکت با مفاد دستورالعمل حاکمیت شرکتی نیز به طور کامل رعایت نشده است.
همچنین در خصوص کمکهای بلاعوض و مسئولیتهای اجتماعی، حسابرس گزارش داده است که به استثنای یک مورد خاص (هزینه ۹۹۵ میلیون ریالی از محل ۲۰۰۰ میلیون ریال مصوب مجمع)، موارد قابل گزارش دیگری وجود نداشته است.
یعقوبی اظهار داشت که پیشنهاد تقسیم سود هیئت مدیره به مبلغ ۲۵۸ میلیارد ریال با در نظر گرفتن محدودیتهای موجود، مورد تایید موسسه حسابرسی قرار گرفته است.
وی در نهایت افزود، بررسی کنترلهای داخلی حاکم بر گزارشگری مالی نشان میدهد که نقاط ضعف با اهمیتی در این زمینه وجود ندارد و شرکت در این زمینه مطابق با الزامات سازمان بورس عمل کرده است.